OPINIONS

Total football η ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη σαγηνευτική Ένωση η οποία ξεκίνησε με το δεξί τον κύκλο των έξι αγώνων που στο τέλος της θα της δείξουν, που πατάει και που βρίσκεται.

Εξέλιξη υποσχέθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Τη διαπιστώνουμε όλοι. Μία φορά εμφανίστηκε φειδωλός, την παραμονή του ματς με τον Πανιώνιο, λέγοντας ότι «σημασία αυτήν την περίοδο έχει το αποτέλεσμα» και μόνος του αυτοαναιρέθηκε, προς χαρά του ίδιου και όλων όσοι αγαπούν την ομάδα ασφαλώς. Λέτε να μην γνωρίζει και ο ίδιος πόσο καλή δουλειά έχει κάνει; Αμφιβάλω…

Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε τι άλλο τον προπονητή της ΑΕΚ, αυτή είναι η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και στην εργασία του. Το αποτέλεσμά της είναι θαυμαστό. Ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, αυτή τη φορά για περισσότερα από τα 60 λεπτά που διαπιστώναμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Αποφορτίστηκε η ομάδα, γέμισε μπαταρίες, αρχίζει να βγαίνει και η δουλειά στη φυσική κατάσταση, η οποία είναι λογικό να προκαλεί μπούκωμα στα τελευταία ημίωρα των πρώτων αγώνων στη σεζόν.

Θα μου πείτε είναι και ο αντίπαλος… Αυτούς διαθέτει το ελληνικό πρωτάθλημα, αυτούς καλείται να ρίξει στο καναβάτσο, όποτε μπορεί με τρόπο εμφατικό. Η ανταπάντηση σε αυτή τη «φθηνή» λογική, έρχεται από τα περυσινά συμβάντα. Τότε που η ομάδα αγκομαχούσε να «καθαρίσει» παιχνίδια σαν αυτό με τον Πανιώνιο, έβαζε τον αντίπαλο ζεστά στο παιχνίδι και ενίοτε το πλήρωνε. Ή όταν, με ακόμα πιο αγχώδη τρόπο, έβαζε ένα γκολ και προσπαθούσε να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα στο 1-0.

Αυτή που είδαμε κόντρα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, είναι μια ΑΕΚ με εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Είναι το σύνολο που όσο έχει δυνάμεις, θα προσπαθεί για το γκολ. Έως το τελευταίο λεπτό ή τέλος πάντων μέχρι το σημείο που ο προπονητής θα αποφασίσει να φωνάξει «ΣΤΟΠ» από τον πάγκο, θεωρώντας ότι πρέπει να πατηθεί το φρένο για να υπάρξει συντήρηση ή να αποφευχθούν κακοτοπιές, σαν και αυτή που λίγο έλειψε να στείλει στα πιτς τον Σιμόες.

ΑΕΚ ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Το «τρία στα τρία» του πρωταθλήματος, είναι ένα πολύ σημαντικό κεκτημένο ώστε η ΑΕΚ να μεταβεί ήρεμη στο Αμστερνταμ κι εκεί να αντιμετωπίσει με διαφορετική προσέγγιση, αλλά πρωτίστως δίχως πίεση για το αν κάτι θα πάει στραβά, τον αγώνα κόντρα στον Αγιαξ. Η ψυχολογία είναι στο πλέον υψηλό σημείο και η πίστη ότι η ομάδα μπορεί να πάρει αποτέλεσμα υπάρχει, παρά τις σημαντικές απώλειες.

Όλοι αυτοί περιμένουν. Δεν το έκρυβαν ούτε στις μεταξύ τους συζητήσεις πριν από το ματς με τον Πανιώνιο, άλλωστε μόνο ο Τσιγκρίνσκι και ο Γιαννιώτας έχουν παραστάσεις από ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ. Γι αυτό και η πιο σπουδαία η κατάκτηση της χθεσινής βραδιάς, πέραν των απαραίτητων τριών βαθμών για την κούρσα πρωταθλητισμού, είναι η νοοτροπία. Όλοι για το ματς της Τετάρτης μιλούσαν, αλλά κανενός το μυαλό δεν ξέφυγε. Ήταν όλοι μέσα στο ματς, με σώμα και ψυχή. Κεκτημένο πολύτιμο και οδηγός ασφαλείας για μια ανάλογη συνέχεια.

Κλείνω με τον Τσιγκρίνσκι… Μπήκε στο ματς, το πρώτο επίσημο της σεζόν και ήταν σαν να το έπιασε από εκεί που είχε αφήσει. Κυριαρχικός και έτοιμος για τα μεγάλα ματς που έρχονται. Μεγάλη ένεση βοήθειας σε περίοδο που η Ένωση θα πιεστεί σημαντικά περισσότερο από όσο στα μέχρι σήμερα παιχνίδια της. Τον είχε ανάγκη ακόμα έναν leader στα μετόπισθεν, άλλωστε ο Ουκρανός παρέμεινε για να ηγηθεί. Έρχεται ο καιρός για να το (ξανα)κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ