OPINIONS

Το ποδόσφαιρο όπως πρέπει

26/02/2018 Atromitos Vs AEK for Superleague season 2017-18, in Peristeri Stadium in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
26/02/2018 Atromitos Vs AEK for Superleague season 2017-18, in Peristeri Stadium in Athens - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ποδοσφαιρική κανονικότητα που επιτέλους βιώνουμε. Την αναγνώριση για το καταπληκτικό γκολ του Ουάρντα και τη συνέχεια που θα είναι απρόβλεπτη.

Η δίψα του κάθε ΑΕΚτζή είναι άσβεστη. Όπως επίσης και αυτή για καθαρό ποδοσφαιρικό ουρανό. Προσωπικά έτσι το βιώνω. Επιτέλους ένα πρωτάθλημα που βάζει τη γκολάρα ο Ουάρντα (στην ΑΕΚ βάζει τη γκολάρα ο Ουάρντα, το επισημαίνω) και κάνοντας περιγραφή στο ραδιόφωνο, μου βγαίνει άνετα να το περιγράψω δυνατά.

Γιατί όχι δηλαδή; Δεν είναι το πρωτάθλημα που περίμενες;

Η κανονική δημοσιογραφία αυτό πρεσβεύει. Δεν παραδίδω μαθήματα, αντιπαλεύω όμως το βιασμό της λογικής. Στις λεπτομέρειες κρύβονται πολλές αλήθειες. Σε αυτές κρίνονται οι τίτλοι, όταν το παιχνίδι παίζεται στα ίσα. Συμβαίνει μετά από χρόνια! Αλλά για μια στιγμή... Μπαίνουμε στο Μάρτιο και η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει ήδη πάρει σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο. Δεν τα κατάφερε. Αυτό όμως συνέβη, κυρίως ποδοσφαιρικά. Σπατάλησε ευκαιρίες, πέταξε βαθμούς. Ακριβώς τα πράγματα που ισχύουν στα κανονικά πρωταθλήματα. Όπως αυτό που μετά από δύο δεκαετίες βλέπουμε φέτος ξανά. Λάθη από όλους, λάθη για όλους!

26/02/2018 Atromitos Vs AEK for Superleague season 2017-18, in Peristeri Stadium in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
26/02/2018 Atromitos Vs AEK for Superleague season 2017-18, in Peristeri Stadium in Athens - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ενοχλήθηκε ο Χιμένεθ επειδή ο Ατρόμητος πανηγύρισε σαν τρελός την ισοπαλία; Μια στιγμή Μανόλο... Που τόσο σε αγαπώ και ξέρω, αναγνωρίζω, προβάλω την εξαιρετική δουλειά που κάνεις. Μιλάμε σοβαρά τώρα; Σε ενόχλησε το ότι αντίπαλος πανηγύρισε; Μα αυτή είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι η ΑΕΚ είναι ξανά κανονική. Και στο φινάλε, όποιος έχει να πει κάτι, το καταθέτει ευθέως. Όχι με υπονοούμενα. Αντρίκεια πράγματα...

Χάθηκε μια ευκαιρία για την ΑΕΚ. Μία ακόμη. Αλλά θα υπάρξουν κι άλλες. Ακριβώς επειδή το πρωτάθλημα διεξάγεται επί ίσοις όροις. Αν τα βάλεις κάτω και κρίνεις βάσει των αριθμών και των πεπραγμένων, η Ένωση έχει πετάξει βαθμούς από δικές της κακές στιγμές, ως επί το πλείστον. Σε μία λίγκα κανονικότητας, αυτό είθισται να συμβαίνει. Έτσι πρέπει να λειτουργούν τα πράγματα.

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Μας φαίνεται πρωτόγνωρο, διότι αλλιώς τα είχαμε μάθει. Τώρα όμως ζούμε και πάλι την ποδοσφαιρική αλήθεια. Όποιος είναι πιο προσεχτικός στις λεπτομέρειες, αυτός θα πάρει το πρωτάθλημα. Και ουδείς στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα μπορεί να το αμφισβητήσει με αληθινά επιχειρήματα. Ακόμα και αν το έχει κατακτήσει ο Ολυμπιακός, αυτός της τεράστιας παρελθοντικής εύνοιας, σε επίπεδα σκανδάλου. Θα πρέπει να έχουν αυτοκτονήσει οι άλλοι για να συμβεί αυτό βέβαια. Αν όμως το πάρει, ουδείς θα δικαιούται να το αμφισβητήσει, όπως (δικαίως) τόσα και τόσα άλλα στο παρελθόν. Αυτή είναι η αλήθεια.

Επίσης, ο "πεινασμένος" για έναν τίτλο πρωταθλήματος οπαδός της ΑΕΚ, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η ομάδα που αγαπά και υποστηρίζει, παραμένει αήττητη εδώ και 26 αγώνες. Και ότι στο Περιστέρι τέθηκε αντιμέτωπη με τον αντίπαλο από τον οποίο ηττήθηκε τελευταία φορά, τον περασμένο Οκτώβριο. Στο ποδόσφαιρο, στο άδικο δίχως να υπάρχουν διαιτητικές παρεμβολές ποδόσφαιρο, υπάρχουν και τα καταπληκτικά γκολ. Όπως αυτό του Ουάρντα. Υποκλίνεσαι σε αυτό το τέρμα...

Τι πρέπει να κάνει η Ένωση; Να συνεχίσει ως έχει! Διεκδικητική και δυνατή, παραμένουσα αήττητη και στη συνέχεια. Τις ευκαιρίες, τις χαμένες έστω, τις δημιουργείς ξανά και ξανά από μόνος σου. Και υπάρχουν ολοζώντανες ακόμα εκεί για την ΑΕΚ. Θα πρέπει να τις διαχειριστεί. Το πρωτάθλημα παραμένει μια υπόθεση ανοιχτή. Κι αν τα πράγματα κυλήσουν βάσει των κανονισμών, το κρατάει στα δικά της χέρια.

Photo Credits: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το έχασε; Όχι δα
Το πρόγραμμα των τριών διεκδικητών του τίτλου
Αραούχο: "Όλοι μαζί μπορούμε"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ