OPINIONS

Το μεταγραφικό αίνιγμα της ΑΕΚ

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÃÉÁÎ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÃÉÁÎ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταπιάνεται με τις μεταγραφικές αναζητήσεις της Ένωσης ενόψει της χειμερινής περιόδου και εστιάζει στη σωστή αξιολόγηση που πρέπει πρωτίστως να γίνει εσωτερικά.

Κοφτά, χρησιμοποιώντας μόλις τρεις λέξεις, απάντησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο ερώτημα για το αν έχει εισέλθει το αρμόδιο επιτελείο της ομάδας, σε διαδικασία αναζήτησης μεταγραφικών στόχων, ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου: " Ναι, έχουμε μπει" είπε. " Ναι έχουμε μπει" επανέλαβε, στον ίδιο τόνο που έμοιαζε με ελιγμό αποφυγής, όταν ακολούθησε δεύτερη, παρεμφερής ερώτηση.

Δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη διατριβή για να αντιληφθεί κάποιος ότι η ομάδα αναζητεί πρωτίστως τον μέσο που, κάκιστα, με μια άκρως αντιποδοσφαιρική λογική για ανθρώπους που ασχολούνται δεκαετίες με το άθλημα, δεν απέκτησε το καλοκαίρι. Το βάρος είναι επιπρόσθετο, καθώς το αρμόδιο επιτελείο υπήρξε ιδιαίτερα δυσκοίλιο στις δύο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους (τον Γενάρη απέτυχε με τους εξτρέμ, το καλοκαίρι με εξτρέμ και κεντρικό χαφ), ενώ ο προπονητής θέλει να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για τις προσθήκες.

Για να αποκτηθεί ο μέσος που θα "κουμπώσει" σωστά με την ομάδα και θα βοηθήσει την ΑΕΚ σε τομείς που ο Ουζουνίδης έχει εντοπίσει δυσλειτουργία, θα πρέπει πρωτίστως να αποφασιστεί το τι θέλει η Ένωση να κάνει με τους υπάρχοντες κεντρικούς χαφ. Κατά τη διάρκεια του θέρους, υπήρχε μια διαρκώς μπερδεμένη κατάσταση:

Ο Γαλανόπουλος λογιζόταν αρχικά ως "8", στην πορεία όμως αποδείχθηκε ότι είναι καθαρό "6αρι", ο Μοράν απογοήτευσε τον προπονητή στην προετοιμασία, μπήκε στη ναφθαλίνη, έγινε προσπάθεια να παραχωρηθεί, όμως χθες ακούσαμε τον Ουζουνίδη να λέει ότι " είναι ένας παίκτης με ποιότητα, ο οποίος απέναντι σε κλειστές άμυνες μπορεί να δώσει λύσεις". Αν όντως ισχύει αυτό, τότε ο Ισπανός από "παρείσακτος", θα πρέπει να θεωρείται αναγκαίος, καθώς κλειστές άμυνες η ΑΕΚ θα βρίσκει συνεχώς μπροστά της στις εγχώριες διοργανώσεις. Λίγο μπερδεμένα όλα αυτά...

ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ;

Ο Βραζιλιάνος Άλεφ, είναι επίσης μια περίπτωση που σηκώνει συζήτηση. Υπάρχουν στιγμές που η ποιότητά του ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο των παικτών που αγωνίζονται στην Ελλάδα ως κεντρικοί χαφ, άλλες φορές ωστόσο, είναι εξίσου εμφανές το έλλειμμα τακτικής παιδείας στο παιχνίδι του. Διορθώνεται αυτό, με το χρόνο και την (πολλή) δουλειά. Πως τον έχει όμως ο προπονητής στο μυαλό του; Ως "6αρι"; Ως τι;

Η κουβέντα, μας οδηγεί στο πλέον κομβικό πρόσωπο της ιστορίας. Η φιγούρα του Αντρέ Σιμόες, κυριαρχούσε στο μυαλό των ανθρώπων της ΑΕΚ, ως μία από τις κυρίαρχες της ερχόμενης τριετίας. Ωστόσο πλέον είναι με το ένα πόδι εντός και το άλλο εκτός ομάδας (την πραγματική διάσταση της υπόθεσης και την υπάρχουσα οικονομική διαφορά, έχουμε καταγράψει από τις 14/10 στο Sport24.gr.

Το πλέον πιθανό σενάριο, ακόμα κι αν δεν προκύψει εκ νέου κουβέντα για το συμβόλαιό του, μας οδηγεί στο ότι ο Πορτογάλος θα παραμείνει στην ομάδα έως το ερχόμενο καλοκαίρι. Στην ΑΕΚ δεν ζουν με την ψευδαίσθηση ότι θα προκύψει σοβαρή πρόταση αγοράς του το Γενάρη, όταν άπαντες γνωρίζουν ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι ελεύθερος.

Μεγάλο το δίλημμα λοιπόν... Διότι αν υποθέσουμε ότι θα αποκτηθεί ένας μέσος τον Γενάρη, τότε αυτός θα πρέπει να είναι απόλυτα συμβατός όχι μόνο με τον Πορτογάλο, αλλά και με τον πιθανό αντικαταστάτη του Σιμόες το ερχόμενο καλοκαίρι. Μοιάζει με μια σπαζοκεφαλιά υψηλού δείκτη δυσκολίας, με τρεις ανθρώπους (Ματιάσεβιτς, Ουζουνίδης και Λυμπερόπουλος) να αναζητούν τη λύση, έχοντας κατά καιρούς διαφορετική οπτική γωνία για τις ανάγκες της ομάδας.

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ

Μεταγραφική κίνηση για άλλη θέση, δεν προκύπτει ως ανάγκη αυτή τη στιγμή, εκτός αν προκύψει πώληση του Μάνταλου ή του Μπάρκα (λιγότερες οι πιθανότητες κατάθεσης πρότασης για τον Μπακασέτα, καθώς μένει ελεύθερος το καλοκαίρι). Συζήτηση δεν γίνεται καν για αριστερό μπακ, προκειμένου να καλυφθεί η απώλεια του Λόπες, μάλλον ορθώς από τη στιγμή που ο Πορτογάλος θα ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα.

Αν όντως συμβεί αυτό (διότι κι άλλες φορές έχουμε διαπιστώσει "δεδομένες" συμφωνίες να μην υλοποιούνται), τότε η ΑΕΚ είναι (θεωρητικά) καλυμμένη με τον Χουλτ βασικό και τον Μπακάκη πότε δεξιά και πότε αριστερά, να γίνεται πάλι ο πασπαρτού της ιστορίας. Άλλωστε υπάρχει αισιοδοξία ότι στα τέλη του Μάρτη, ο Λόπες θα είναι σε θέση να παίζει ξανά. Η Ένωση θα πήγαινε σε επιλογή ακραίου μπακ, μόνον εφόσον προέκυπτε μια σούπερ περίπτωση σε σούπερ τιμή. Δύσκολα πράγματα αυτά, ειδικά τον Ιανουάριο, οπότε θα κινηθεί μεσοβέζικα.

ΥΓ. Ένα και καλό για τον Μάνταλο... Τα όσα έχει περάσει (με τους τραυματισμούς) και ακούσει (σε πολλές περιπτώσεις παντελώς άδικα κι εκτός ποδοσφαιρικής λογικής) από τους " έχω παίξει 20 χρόνια μπάλα εγώ από τον καναπέ μου και ξέρω" δεν τον έχουν λυγίσει στιγμή. Έχει φοβερά αντισώματα αυτός ο άνθρωπος απέναντι σε όλους τους ιούς. Κάποιες στιγμές έχει την πλάκα της η φάση, γιατί οι απαντήσεις πέφτουν σαν φάπες ηχηρές, κάποιες άλλες είναι να απορείς με το πόσο αστοιχείωτοι και εμπαθείς είναι ορισμένοι (αναφέρομαι σε όσους βρίζουν, λοιδορούν, απαξιώνουν). Την υγειά του να έχει ο άνθρωπος και να συνεχίζει, για όσους χαιρόμαστε που φορά τη φανέλα της ΑΕΚ και θέλουμε να τον βλέπουμε χρόνια με αυτήν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ