OPINIONS

Το "είμαστε ένα" του Καρέρα

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επιστροφή σε μια ξεκάθαρη αγωνιστική φιλοσοφία, κάτι που η ΑΕΚ είχε ξεχάσει από το καλοκαίρι του 2018.

Έδωσε εντολή ο Μάσιμο Καρέρα, εντός των αποδυτηρίων της Ξάνθης, να βγει μια αναμνηστική φωτογραφία για την πρώτη νίκη της ΑΕΚ με εκείνον στον πάγκο.

Ανέβηκε στα Social Media της ΠΑΕ και πέραν των καλοπροαίρετων σχολίων, υπήρξε επίσης η επίθεση μιζέριας και απέχθειας, λες και συνέβη κάτι απαράδεκτο. Ηρεμήστε παιδιά, το κλίμα στα αποδυτήρια προσπαθεί να φτιάξει ο άνθρωπος. Το ξέρει και ο ίδιος ότι δεν επετεύχθη διπλό απέναντι στη Μπαρτσελόνα

Εδώ που τα λέμε βέβαια, με τις προηγούμενες καταστάσεις στον πάγκο της ομάδας, αυτή η νίκη θα αποτελούσε ουτοπία. Ο Καρντόσο δεν το βρήκε ποτέ με τους παίκτες, ο Κωστένογλου το έχασε γρήγορα. Να δούμε λοιπόν και τούτος τι ψάρια πιάνει. Σε πρώτη φάση πάντως διαπιστώσαμε όλοι, νομίζω ότι συμφωνούμε σε αυτό, μια συγκεκριμένη συνταγή.

Το είχε πει ο άνθρωπος, ότι τα ματς με εκείνον στον πάγκο θα πρέπει να τελειώνουν στο μηδέν παθητικό. Από εκεί το έπιασε και ακριβώς αυτό είχε ανάγκη η ομάδα. Να βρει μια νίκη μέσα από την άμυνά της, όχι ψάχνοντας το πώς θα πετύχει περισσότερα γκολ από όσα θα δεχθεί, διότι για να μην ξεχνιόμαστε, τα 3-2 υπέρ και κατά της, έχουν πάει σύννεφο.

Ο Ιταλός ενδέχεται να "αιφνιδίασε" ακόμα και τους ποδοσφαιριστές του με την επιλογή του "3-5-2". Στοιχείο το οποία θα μπορούσε να αποτελεί θέμα προς συζήτηση, όμως γίνεται αδιάφορο ακριβώς επειδή η λογική και η φιλοσοφία με την οποία οι παίκτες παρατάχτηκαν στην Ξάνθη, κατανικούσε την επιλογή διάταξης. Ήταν έτοιμοι να υποστηρίξουν το πλάνο, οποιοδήποτε κι αν αυτό ήταν. Είχαν πάρει συγκεκριμένες εντολές και τις τήρησαν απαρέγκλιτα. Έπαιξαν για να νικήσουν και πίστευαν ότι θα τα καταφέρουν. Αυτό που χθες τους διέκρινε, μήνες τώρα το είχαν ξεχάσει.

ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΤΕΛΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ

Ο Καρέρα ανέλαβε να αλλάξει μια τελματωμένη κατάσταση, πριν από μία σειρά τριών αγώνων. Δίχως να γνωρίζει το υλικό και μέσα από προπονήσεις 5 ημερών, κατάφερε να παρουσιάσει μια ομάδα η οποία αν μη τι άλλο, είχε επιτέλους σωστό ανασταλτικό σχέδιο και μια ξεκάθαρη εικόνα του τι έψαχνε στο γήπεδο. Με το χρόνο που είχε διαθέσιμο, τα πήγε καλά. Ακολουθούν ακόμα δύο πίστες, αυτή του ΟΑΚΑ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και εκείνη της Λαμίας, στη Φθιώτιδα.

Με επιπλέον δύο νίκες, η ΑΕΚ θα οδηγηθεί στη διακοπή των εορτών έχοντας πετύχει το τρία στα τρία που θα βοηθήσει τον Καρέρα να κερδίσει των παικτών την εμπιστοσύνη και να ενισχύσει τη δική του αυτοπεποίθηση, αυτή που κάθε νέος σε μια ομάδα προπονητής, αισθάνεται να ισορροπεί μεταξύ σωστού και λάθους, μέχρι να του δείξουν τα αποτελέσματα, τι ακριβώς πρέπει να νιώθει.

Όσο εκείνος ενισχύεται, όσο θα περνά στην ομάδα αίσθημα σιγουριάς και όχι κακομοιριάς, τόσο δίπλα του θα συσπειρώνονται οι παίκτες. Τι ωραίος ο Κρστίτσιτς στην Ξάνθη! Ήταν επιτέλους ένας κανονικός μέσος, ένας παίκτης που έδειχνε να αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να προσφέρει. Ακριβώς επειδή ο προπονητής του υπέδειξε πως και που να παίξει, τους σωστούς χώρους για να πατήσει, τη νορμάλ οδό για να βρει τις συνεργασίες που θα αποδώσουν.

Και επιτέλους… Δεν είναι για την ΑΕΚ το ζητούμενο να διαχωρίσει τον Ολιβέιρα από τον Λιβάγια. Να τους ενώσει πρέπει. Να τους δείξει το δρόμο της συνεργασίας αλλά και της εμπιστοσύνης. Οι προηγούμενες καταστάσεις, σαν να τους έβαζαν απέναντι. Ο Καρέρα θα δώσει τα πάντα για να του φέρει κοντά. Δεν είναι χαζός, ξέρει ότι είναι οι καλύτεροι που έχει. Γι αυτό και τα φιλιά στις αλλαγές. Τους θέλει να νιώθουν το μαζί, όχι απλά να παίζουν μαζί. Τους θέλει όλους ΟΜΑΔΑ. Και προχωράμε…

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ