OPINIONS

Τι σημαίνει Πογέτ;

Τι σημαίνει Πογέτ;
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου που αποκάλυψε ότι ο Πογέτ είναι ο εκλεκτός, παρουσιάζει τις επόμενες πτυχές της ιστορίας. Τι συνεπάγεται η συμφωνία με τον Ουρουγουανό; Τι θέλει ο Πογέτ; Ποιοι θα είναι οι βασικοί άξονες συνεργασίας. Σας δίνει το follow up στο Sport24.gr.

ς σήμερα, ο Γκουστάβο Πογέτ έχει παρακολουθήσει την ΑΕΚ σε τέσσερις αγώνες, όλους μέσω τηλεόρασης. Έχει διαγνώσει διαφορετικά πράγματα για τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών της ομάδας και πως θα πρέπει αυτοί να αξιοποιούνται, εν συγκρίσει με τον προκάτοχό του Τραϊανό Δέλλα. Το κατά πόσο θα πέσει μέσα σε αυτά, θα αποδειχθεί στο γήπεδο. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ο Ουρουγουανός πέρασε στους Μιλοβάνοβιτς και Μπάγεβιτς τη βεβαιότητα ότι αυτό το ρόστερ είναι σε θέση να παρουσιάσει καλύτερα πράγματα. Αυτή μεταφέρθηκε και στον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ωστόσο ο Ουρουγουανός δεν είναι τεχνικός ο οποίος έρχεται από το πουθενά. Δεν θα πραγματοποιήσει στην Ένωση τα πρώτα προπονητικά βήματά του και είναι λογικό να εγείρει απαιτήσεις γύρω από τη δουλειά του και πως αυτή πρέπει να (υπο)στηριχθεί ώστε να γίνει ωφέλιμη για την ίδια την ΑΕΚ. Ζητεί επεμβατικότητα και συμμετοχή στις αποφάσεις. Επισημαίνει ότι δεν θα λαμβάνονται τέτοιες για την πρώτη ομάδα δίχως να είναι ενήμερος (π.χ. εμφανίστηκε ο Ζόριτς δίχως να ξέρει ο τότε τεχνικός διευθυντής Νίκος Λυμπερόπουλος την ύπαρξή του). Και τέλος αιτείται υποστήριξης στις εισηγήσεις του, όταν αυτές ασφαλώς θα εναρμονίζονται με τα θέλω και τις ανάγκες της ΑΕΚ. Εξυπακούεται μέσα από συζήτηση όλων των μελών που έχουν λόγο για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο Πογέτ δεν έρχεται αδιάβαστος. Αντιθέτως είναι ενήμερος για την ευκολία με την οποία όλα τα σφάλματα, ακόμα και άλλων, μεταφέρθηκαν στις πλάτες του προπονητή με τρόπο που δικαιούται τον χαρακτηρισμό «άκομψος». Είναι περισσότερο ψημένος στις επαγγελματικές σχέσεις και σε θέση να γνωρίζει ότι οφείλει να περιφράξει τη δουλειά του, μη επιτρέποντας να εισέλθουν σε αυτή ως βαρίδια ενδεχόμενες μη επιτυχημένες αποφάσεις για τις οποίες δεν θα είναι εκείνος υπεύθυνος.

Εξετάζει, καταγράφει, παραθέτει...

Τα τρία σημαντικά μέρη της αρχικής δουλειάς του Πογέτ έχουν ήδη αναλυθεί στους ανθρώπους της ομάδας. Θα χρειαστεί 15-20 ημέρες προκειμένου να έχει αποκρυσταλλωμένη εικόνα για κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά αλλά για το αν θα πρέπει να ακολουθήσει την πεπατημένη του Δέλλα στις τακτικές προσεγγίσεις (4-2-3-1) ή θα προχωρήσει με σύστημα διαφορετικό από σύνηθες. Ακολούθως θα καταγράψει όλες τις σκέψεις του σε έκθεση που θα παραδώσει στη διοίκηση και μαζί τις προτάσεις του για τις άμεσες προσθετικές κινήσεις, αυτές του ερχόμενου Ιανουαρίου.

Στις άμεσες βλέψεις του είναι η εξασφάλιση του ότι το σύνολο θα είναι αγωνιστικά συμπαγές, θα κατακτά αποτελέσματα και θα παραμείνει όσο πιο κοντά μπορεί στην κορυφή, έχοντας ασφαλώς πάντοτε εντός των επιδιώξεών του την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Δεν θέλει, άλλωστε εν πολλοίς δεν δικαιούται να κοιτάξει μακρύτερα, καθώς ακόμα δεν έχει μπει ο Νοέμβριος και το πρώτο μέλημα θα πρέπει να είναι η διαρκής βελτίωση της ομάδας όσο προχωράει η σεζόν. Το αναγνωρίζει και αυτό θέλει να παρουσιάσει, κάτι δικό του.

Ασφαλώς ο Πογέτ θα χρειαστεί και εύλογο χρόνο προκειμένου να βάλει τη δική του σφραγίδα. Η ομάδα είναι καλά δουλεμένη στο passing game, αυτό εύκολα διαπιστώνεται από όλους και δεν μπορεί να το πιστώνεται ο υπηρεσιακός Μανωλάς, που όμως (και ομολογουμένως) βοήθησε με την παρουσία του να αλλάξει η ψυχολογία στα αποδυτήρια, τούτο θα πρέπει να του αναγνωριστεί. Ας μην βιαζόμαστε και ας περιμένουμε να δούμε τι θέλει και πως θα το παρουσιάσει ο Ουρουγουανός. Για όσους μάλιστα ρωτούν αν αυτός ο προπονητής είναι ο απόλυτα ικανός για τη δουλειά, η απάντηση (τουλάχιστον από μέρους μου) θα είναι σταθερά η ίδια:

Ο καθρέφτης δίδεται μόνο και πάντα το γήπεδο. Η αλήθεια είναι ίδια για όλους. Εκεί φαίνονται τα πάντα, εκεί μέσα βιογραφικά κατατροπώνονται ή επιβεβαιώνονται πανηγυρικά. Υπομονή, όλα θα φανούν στο χειροκρότημα (ή μη)...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ