The Marinos' way

The Marinos' way

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται με την παρεμβατικότητα του τεχνικού της σε όλα τα επίπεδα που αφορούν στην ομάδα. Αφεντικό και στα μεταγραφικά!

Αυτό που φέρνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην ΑΕΚ, δεν είναι αμιγώς αγωνιστικό. Επί της ουσίας είναι ο πρώτος προπονητής της (τρίτης) εποχής Μελισσανίδη με αρχηγικά αξιώματα σε εκτός του γηπέδου προεκτάσεις. Σωστό ή λάθος, θα φανεί στο χειροκρότημα. Είναι βέβαιο όμως ότι η παρεμβατικότητά του διαφοροποιεί σημαντικά τα μέχρι πρότινος ισχύοντα και δεδομένα.

Προφανώς αυτή η εξασφάλιση «υπερεξουσίας», επετεύχθη μέσα από την προσωπική κουβέντα με τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας. Ο Ουζουνίδης δεν αξίωσε τρελό μπάτζετ, ούτε υπέρογκες απολαβές για εκείνον και τους συνεργάτες του. Πρόκειται για πολύ πιο οικονομική λύση από τον Χιμένεθ, ενώ δεν καταπιάστηκε με αριθμούς για τη στελέχωση της ομάδας. Πήρε όμως κάτι εξίσου σημαντικό! Αυτό που ουδείς εκ των προκατόχων της θέσης, πέτυχε να εξασφαλίσει: το κουμάντο των μεταγραφών.

Για τον Δέλλα δεν το συζητάμε, στο ξεκίνημά του «χόρεψε» όπως άρμοζε η περίσταση. Ο Πογέτ, μόλις πήγε να σηκώσει ψηλά τον πήχη για να φέρει παίκτες δικούς του και ακριβούς, είδε την πόρτα της εξόδου. Ο Κετσπάγια επέμενε για τον Λόρια, αλλά του ήρθε καπέλο ο Μπάρκας και πολύ σωστά όπως αποδείχθηκε. Ο Χιμένεθ μάθαινε από τους τελευταίους στην ομάδα τις μεταγραφικές επιλογές πέρυσι το καλοκαίρι, βλέποντας όλες τις εισηγήσεις του να απορρίπτονται.

Στο σήμερα, αν δεν τον θέλει ο Ουζουνίδης, παίκτης δεν έρχεται στην ΑΕΚ. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν διαφορετικές γνώμες εντός του μεταγραφικού επιτελείου και ότι ο προπονητής έχει απορρίψει παίκτες που άρεσαν στον τοποτηρητή, στον τεχνικό διευθυντή και στους συνεργάτες τους. Όμως έτσι ορίζει σήμερα η κατάσταση. Οι επιλογές θα είναι δικές του. Όπως ασφαλώς και οι ευθύνες.

ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Από τις κατά καιρούς δημόσιες τοποθετήσεις, είναι εύκολο να καταλάβεις πολλά. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ο Χιμένεθ, ο Κετσπάγια, ο Δέλλας, έδιναν με τις απαντήσεις σε όλους, να αντιληφθούν ότι δεν είχαν άλλη συμμετοχή στον μεταγραφικό σχεδιασμό, πέραν της αξίωσης συγκεκριμένων χαρακτηριστικών από τους υπό απόκτηση ποδοσφαιριστές. Η συνήθης ατάκα ήταν «οι αρμόδιοι προσπαθούν για το καλύτερο».

Σήμερα βρισκόμαστε στο «αν δεν βρω αυτόν που θέλω, δεν πρόκειται να πάρουμε παίκτη» του Μαρίνου! Ομολογουμένως εντυπωσιακή εξέλιξη εφόσον αναλογιστεί κάποιος ότι πέρυσι το καλοκαίρι ο Χιμένεθ έβαλε στην προπονητική καθημερινότητά του τον Τρίστασον, παρόλο που δεν του έκανε. Με αποτέλεσμα να κατακρίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή δεν τον χρησιμοποιούσε. Στο τέλος βέβαια είδαμε ποιος δικαιώθηκε και τι έκανε στη συνέχεια ο Ισλανδός.

Προφανέστατα ο Ουζουνίδης, με τον τρόπο του και την πειθώ του, έπεισε τον Μελισσανίδη ότι οι επιλογές θα πρέπει να είναι δικές του. Σαφώς σε συνεννόηση με το αρμόδιο επιτελείο, αλλά και με τον κίνδυνο να «κοπούν» περιπτώσεις ικανών ποδοσφαιριστών από δική του εσφαλμένη εκτίμηση. Είναι μια απόφαση που ασφαλώς θα κριθεί σε βάθος χρόνου, κάτι που η ΑΕΚ της νέας εποχής δεν έχει δοκιμαστεί ξανά. Η οποία σαφώς και εξηγεί την επιπλέον καθυστέρηση στα μεταγραφικά, που ούτως ή άλλως υπήρχε λόγω της ανεπαρκούς προεργασίας.

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

Όποια αθλητική πέτρα κι αν σηκώσεις θα τον βρεις από κάτω! Λατρεύει το διεθνές ποδόσφαιρο, έχει κουσούρι με το ΝΒΑ και ξημερώνεται 60 νύχτες το χρόνο για να παρακολουθήσει αγώνες, πωρώνεται με το στίβο, όμως η μοίρα του επεφύλασσε να ασχοληθεί (και) με το ρεπορτάζ της ομάδας (ΑΕΚ) που υποστηρίζει από παιδί και με το οποίο κάποτε δεν ήθελε να καταπιαστεί για να μην παρασύρεται από το συναίσθημα. Ήταν το καλοκαίρι του 2004 όταν του «επέβαλαν» να το κάνει, ύστερα από δέκα χρόνια δημοσιογραφικής (παράλληλης ή αποκλειστικής) σταδιοδρομίας σε Ελεύθερο Τύπο, Τρίποντο, Alpha, Αθήνα 9,84, Men, Μaxim, Μen's Health, ΑΕΚ Empire (κ.α.). Εργάζεται στην εφημερίδα «Το Βήμα» από το 1998 ενώ στην οικογένεια του SPORT24 έκλεισε... πενταετία καθώς έγινε μέλος της το Μάιο του 2005.

24MEDIA NETWORK

Η Anna Nystrom προσφέρει το καλύτερο ζέσταμα για το Champions League

Είναι γυμνάστρια, είναι από τη Σουηδία, μόλις γύρισε από τις διακοπές της στην Ελλάδα και είναι ό,τι καλύτερο θα δεις μέχρι να ξεκινήσει η μπάλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24