OPINIONS

Συγκίνηση στην ΑΕΚ για την επιστροφή Ψαριανού

Συγκίνηση στην ΑΕΚ για την επιστροφή Ψαριανού
INTIME SPORTS

Το είπε και το έκανε! Ο Γρηγόρης Ψαριανός επέστρεψε στην αποστολή της ΑΕΚ για το δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Η προσθήκη είναι πραγματικά ιδιαίτερα σημαντική, ειδικά τώρα που η χώρα εισέρχεται σε περίοδο δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών!

Αυτό είναι το θέμα μας λοιπόν! Αποχώρησε ο Μπάγεβιτς και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής είναι και πάλι κοντά στην αγαπημένη ομάδα του. Άιντε λοιπόν, να μαζευόμαστε σιγά σιγά... Καιρός να φύγει και ο Κιντής από τον Πανιώνιο και να επιστρέψει στην κιτρινόμαυρη οικογένεια.

Αυτό που εγώ διαπιστώνω είναι ότι ο κόσμος (της ΑΕΚ) «καίγεται» για την ομάδα και κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν το κομμάτι τους και να διαφημιστούν μιλώντας με κορώνες μέσω αυτής! Εκλογές πλησιάζουν, καλό είναι να ακούγεται λίγο παραπάνω το όνομά τους...

Στην καθημερινή _ είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακή _ επαφή μου με φίλους της ΑΕΚ καταλαβαίνω ότι το βαρέλι της απογοήτευσης, της αγανάκτησης, της οργής έχει πλέον ξεχειλίσει. Ασφαλώς σημαντική μερίδα αυτών αισθάνεται ανακούφιση για την επικείμενη αλλαγή σκηνικού σε προπονητικό επίπεδο, αυτή όμως δεν είναι ικανή από μόνη της να εξαλείψει τη δεδομένη ανασφάλεια.

Βλέπουν, καταλαβαίνουν, διαισθάνονται, ρωτούν...

Ποιος θα είναι ο επόμενος; Τι θα έχει να παρουσιάσει στην καριέρα του; Πότε έγινε προπονητής ο Σόουζα, καρπαζοεισπράχτορας δεν είναι στην Αγγλία; Λες να μας φορτώσουν τον Κετσμπάγια; Είναι αλήθεια τόσο καλός όσο λένε ο Σιμεόνε; Μήπως η καλύτερη επιλογή είναι ο Χιμένεθ που ξέρει να βελτιώνει και να αναδεικνύει τα ταλέντα;

Και ποιος μας εγγυάται ότι ο νέος προπονητής θα μάθει κάποια κακομαθημένα παιδαρέλια των αποδυτηρίων να ασχολούνται με την ομάδα και όχι με... αλλότρια; Ερωτήματα δικά σας για τα οποία τις απαντήσεις είμαι βέβαιος ότι δεν τις έχει ούτε η διοίκηση της ΑΕΚ. Διότι κι αυτή είχε πιστέψει ότι κάτι καλό μαγειρεύεται φέτος και πιάστηκε εξ απίνης.

Ουδείς ενδιαφέρεται για το αν ο κάθε Ψαριανός επιστρέφει στο γήπεδο επειδή αποχώρησε ο κάθε Μπάγεβιτς. Περισσότερο προκαλείται και θυμώνει με τους αυτοδιαφημιζόμενους ΑΕΚτζήδες που κάνουν το κομμάτι τους στο όνομα της ομάδας παρά δίνει σημασία και εισπράττει ουσία από τα λεγόμενά τους.

Αυτό που σκέφτεται ο μέσος οπαδός-φίλαθλος της ΑΕΚ είναι το πως η ομάδα θα επιστρέψει από την Αγία Πετρούπολη δίχως να διαλυθεί στην κατάσταση που βρίσκεται και πώς θα πάρει το ματς με την Ξάνθη την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Μπας και μέσα από κάποιες σποραδικές χαρές αποκτήσει ξανά την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει αυτή τη σεζόν. Κι ας ξέρει μέσα του ότι η ελπίδα μπορεί στην πράξη να αποδειχθεί και πάλι μια ψευδαίσθηση.

Ζητούν ενότητα, εισπράττουν διχόνοια

Οι διχαστικές κουβέντες και τοποθετήσεις δεν πρέπει να έχουν πλέον θέση στην ΑΕΚ. Αρκετά... Δεν έχει πλέον σημασία ο απολογισμός _ είτε αυτός είναι ουσιαστικός, είτε απόλυτα εμπαθής _ όταν η σελίδα έχει πλέον γυρίσει. Σαν κάτι άλλους που όταν η Original 21 καταδείκνυε τα κακώς κείμενα του Ντέμη κώφευαν, όμως χρησιμοποίησαν ως σημαία τους την αντίδρασή της κατά του πρώην προπονητή. Δύο μέτρα και δύο σταθμά...

Βαρέθηκε ο κόσμος, σιχάθηκε, κουράστηκε. Και δεν βγάζω την ουρά μου απέξω διότι κι εγώ σε αρκετές περιπτώσεις παρασύρθηκα και υποστήριξα υπέρ το δέον κάποιες καταστάσεις, διότι τις πίστεψα, ίσως περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Το έκανα όμως δίχως υστεροβουλία.

Δεν υπάρχει χρόνος για άλλη εσωστρέφεια. Ο μοναδικός τρόπος που μπορεί να επιτευχθεί μια συνταρακτική αλλαγή για την ΑΕΚ είναι η ανασύνταξη και συσπείρωση όλων των δυνάμεων και η επιστροφή στο γήπεδο. Κι αν διαπιστώσετε ξανά ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι που φορούν τη φανέλα και σας κοροϊδεύουν, μην προβείτε σε ασχήμιες. Τότε αγνοείστε τους...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ