OPINIONS

Στου ΟΑΚΑ τα σκαλάκια, σας περιμένει η ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την αποψινή, δίχως αύριο μονομαχία με τον Ολυμπιακό, την πρώτη εκ των 4 διαδοχικών στο ΟΑΚΑ που θα κρίνει πολλά για το μέλλον στις 3 διοργανώσεις.

Είναι, λένε, ευλογία να δίνεις συνεχόμενα ματς στην έδρα σου, ειδικά όταν πρόκειται για μια σειρά αγώνων ιδιαίτερα κρίσιμων και απαιτητικών. Αρκεί βέβαια να διαθέτεις τέτοια… Μία αμιγώς ποδοσφαιρική έδρα. Όσο η ΑΕΚ πλησιάζει προς το όνειρο της επιστροφής στο «μαγικό οικόπεδο», όσο καταφτάνουν τα καλά μαντάτα για το έργο της εκτόξευσης, τόσο αντιλαμβάνεσαι πόσο πιο εύκολα θα ήταν όλα αν αυτό το γήπεδο υπήρχε σήμερα!

Το ΟΑΚΑ… Μία ανοιχτή πληγή για την ΑΕΚ. Αν φέτος χάσει το πρωτάθλημα, με τέτοιες επικές νίκες στα ντέρμπι με την ομάδα του λιμανιού, θα το έχει "πετάξει" όχι επειδή είναι πιθανό να μην κάνει διπλό (και) στην Τούμπα, αλλά διότι θα έχει αφήσει βαθμούς σε αυτήν την παγωμένη και αφιλόξενη προσωρινή κατοικία. Όσο κοιτάζεις μπροστά, σε αυτά που από σήμερα έρχονται στον συγκεκριμένο χώρο, τόσο σε φορτώνει η ανησυχία της (διαχρονικής) κατάρας του.

Είπαν πολλά και τα είπαν με ευκολία για την ΑΕΚ φέτος… Ότι δεν έχει ποιότητα στο ρόστερ. Ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση όταν είναι ψηλά. Ότι δεν έχει παίκτες και τεχνικό επιτελείο που να γνωρίζουν από πρωταθλητισμό. Ένα σωρό βιαστικές ανακρίβειες, ακριβώς επειδή ήθελαν να τη δουν να λυγίζει. Απάντησε σε όλα με τρόπο αποστομωτικό. Αν σε κάτι ακόμα δυσκολεύεται να βρει τη λύση, είναι αυτό το "κακορίζικο" κομμάτι της ποδοσφαιρικής καθημερινότητάς της. Ας μην ξεχνάμε ότι την υπέρβαση της Ευρώπης, μέσα στις γραμμές του ΟΑΚΑ κόντεψε να τη χάσει…

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Ναι, επέλεξα να αφήσω σε δεύτερη μοίρα το αποψινό ματς - μισός τίτλος με τον ΟΣΦΠ. Διότι αφενός το Κύπελλο έχει πάψει να αποτελεί το θεσμό εξιλέωσης και άφεσης όλων των αμαρτιών, μετά από μια πρόκριση και μια κατάκτηση του Κυπέλλου (στα καπάκια) απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Όχι ότι δεν είναι μια ευκαιρία να τον βυθίσει ακόμα περισσότερο στην εσωστρέφειά του και να του καταδείξει ότι πρέπει να βρει μόνος του τα στραβά του και όχι κλαψουρίζοντας μετά από πεντακάθαρες νίκες της ΑΕΚ και με τη διαιτησία απολύτως ακριβοδίκαιη. Απλά δεν σκέφτεται έτσι.

Αφετέρου, για την Ένωση η εκδικητικότητα εξωτερικεύεται με μαχητική νοοτροπία, μάγκικες νίκες και σεβασμό στον αντίπαλο, ακόμα και όταν αυτός είναι στα σχοινιά. Αυτή είναι η διαφορά της. Δεν έχει υπεροψία, δεν κοκορεύεται επειδή τον έχει υποχρεώσει σε 6 νίκες στα τελευταία 8 ματς, δεν εμφανίζεται δημόσια με ύφος αλαζονικό για να του πει "ξέρεις κάτι φίλε, μήπως να το ξαναδείς ποια είναι η ομάδα - απάτη;". Δεν λειτουργεί έτσι η ΑΕΚ. Δεν τρέφει κακία. Αντιλαμβάνεται ότι ο αντίπαλος είναι στα κάτω του, όπως υπήρξε εκείνη, σε πολύ χειρότερα στάδια. Και σέβεται! Αυτή είναι η διαφορά της… Αν είναι καλύτερη, θα τον νικήσει και πάλι μέσα στο γήπεδο.

Απόψε λοιπόν, είναι απλώς η αρχή της σειράς των απόλυτα κρίσιμων εντός έδρας αγώνων και στις τρεις διοργανώσεις. Ματς με λιγότερο άγχος (κι ας κρύβει πρόκριση) από τα δύο που ακολουθούν για το πρωτάθλημα κόντρα σε Αστέρα και Ξάνθη. Τα πιο κομβικά παιχνίδια αυτής της σειράς των "4", αφού και η πρώτη αναμέτρηση με τη Ντινάμο την ερχόμενη Πέμπτη, είναι περισσότερο μια γιορτή, παρά ένας ψυχαναγκασμός νίκης.

Το γνωρίζετε όλοι τι πρέπει να κάνετε. Το έγραψα και τις προάλλες. Έχετε απαιτήσεις από την ομάδα, μεγάλες. Απαιτήστε και από τους εαυτούς σας. Σε αυτό τον ψυχρό χώρο, μόνο 30.000 και πλέον ψυχές σε κάθε ένα από αυτά τα τέσσερα ματς, μπορούν να "χτίσουν" μια επαρκή έδρα. Όσοι μπορείτε, μη βαρεθείτε προτιμώντας τη βόλεψη του καναπέ. Είναι ιστορικές στιγμές, αγώνες τέτοιας σημασίας που αν το σκεφτείτε, περιμένατε δεκαετίες. Τέτοια εποχή το 2008, της σεζόν που το πρωτάθλημα δεν κατακτήθηκε στα γήπεδα αλλά στα χαρτιά, η ΑΕΚ έμοιαζε να είναι εκτός. Σήμερα είναι εμφανώς εντός σε όλα. Απλά βοηθήστε τη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ