OPINIONS

Στόχος ξεκάθαρος

Στόχος ξεκάθαρος
Γιόχανσον Κρισάντους πανηγυρική INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το μήνα των απαντήσεων σε όλα όσα αγωνιστικά ερωτήματα προκύπτουν. Μετά το πέρας των επόμενων τεσσάρων ματς, η ΑΕΚ θα κάνει το πρώτο ταμείο της και θα βρει που βρίσκεται. Ο στόχος είναι να μην χάσει την επαφή με την κορυφή.

Το πέρασμα δίχως περαιτέρω απώλειες από τη Βέροια ήταν εκτός από απαραίτητο και ευεργετικό. Βοήθησε ώστε να πέσουν οι τόνοι, να ανασάνουν προπονητής και ποδοσφαιριστές, να συνεχιστεί με περισσότερη ηρεμία και προπάντων πίστη η δουλειά ενόψει του αμέσως επόμενου ματς, της ερχόμενης Κυριακής απέναντι στον Ατρόμητο. Το πρώτο από μία σειρά αγώνων υψίστης σημασίας και (συνολικά) υψηλού βαθμού δυσκολίας καθώς έπονται οι αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, τον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό. Θυμίζω ότι και τα δύο ντέρμπι η ΑΕΚ θα τα δώσει εκτός έδρας.

Αναμφίβολα πρόκειται για αγωνιστικό μήνα κομβικής σημασίας. Τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, αμέσως δηλαδή μετά το ματς με τον ΠΑΟ (θα διεξαχθεί 31/10 ή 1/11), η ΑΕΚ θα τα βάλει κάτω και θα δει που βρίσκεται. Το υπάρχον -5 από την κορυφή είναι διαφορά αναστρέψιμη, το θέμα είναι, στη χείριστη των περιπτώσεων, να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα. Ασφαλώς το απολύτως επιθυμητό θα είναι να μειωθεί ή να εξανεμιστεί. Θα πρέπει να γίνουν από την πλευρά της Ένωσης σημαντικές αγωνιστικές υπερβάσεις, τη στιγμή που η εικόνα του Ολυμπιακού (που πατάει στην κορυφή) είναι ιδιαίτερα πειστική.

Από το ξεκίνημα της σεζόν, ο μέσος οπαδός (όχι όλοι ασφαλώς, όμως μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ασχολούνται με την ΑΕΚ σε καθημερινή βάση) τρώγεται για να μάθει ποιος εν τέλει ο στόχος της εφετινής ομάδας. Είναι απλός και ξεκάθαρος: Να παραμείνει όσο πιο κοντά γίνεται στην πρώτη θέση ως το τέλος του πρωταθλήματος κι αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, τότε να τη διεκδικήσει, Κοινώς να διατηρηθεί σε ρόλο ανταγωνιστικό ως το τέλος και να μην παρατήσει τη δουλειά στη μέση από νωρίς. Υπάρχει άλλωστε και εκείνος (ο στόχος) της δεύτερης θέσης.

Το δένδρο και το δάσος

Θα φανούν πολλά σε έναν μήνα από σήμερα. Από τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα θα ανταποκριθεί στα δύο εκτός έδρα ντέρμπι, ασφαλώς και από την αδιαπραγμάτευτη απαίτηση να συνεχίσει δίχως απώλειες στο ΟΑΚΑ στους αγώνες κόντρα στον Ατρόμητο και στον Ηρακλή. Δεν έχει δικό της γήπεδο, καταφέρνει όμως ως σήμερα να παρουσιάζεται εξόχως αποτελεσματική και κυριαρχική στα ματς του Ολυμπιακού Σταδίου. Οι λιγότερες δυνατές απώλειες μέσα από αυτά τα παιχνίδια, θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό και την τελική βαθμολογική θέση της.

Αγώνα με τον αγώνα... Έτσι πρέπει να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ την τρέχουσα σεζόν. Προκύπτει άλλωστε και δεύτερη σπουδαία στόχευση πέραν της αμιγώς βαθμοθηρικής, αρκεί να κοιτάξει κανείς το δάσος, όχι μόνο το δένδρο. Μέσα από αυτή τη χρονιά η ομάδα καλείται να δημιουργήσει έναν ικανό κορμό, ο οποίος με τις απαραίτητες προσθήκες ποιότητας, θα κάνει πρωταθλητισμό με συνέχεια και συνέπεια. Πρέπει να κερδίσει όσους περισσότερους παίκτες μπορεί από αυτούς που αποκτήθηκαν και ακολούθως να κλείσει με ιδανικές περιπτώσεις τις τρύπες, όχι με μπαλώματα.

Η σημασία της εξόδου από το συγκεκριμένο τούνελ ούσα αλώβητη και κερδισμένη, παραμένουσα δηλαδή σε τροχιά κορυφής μέσα από την επόμενη τετράδα αγώνων, ίσως να ανοίξει και τις μεταγραφικές ορέξεις της διοικούσας αρχής προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον Γενάρη κινήσεις οι οποίες θα φορτώσουν το σύνολο με επιπρόσθετη ποιότητα. Με δύο-τρεις προσθήκες από το υψηλό ράφι, τα δεδομένα αλλάζουν σε αυτό το πρωτάθλημα. Αρκεί να διατηρείσαι εντός στόχων για να τις τολμήσεις και να ακολούθως προχωρήσεις στο δικό σου χτύπημα.

Καλό μήνα σε όλους. Αρχές Νοέμβρη ίσως η ΑΕΚ να πατάει ακόμα πιο στέρεα στα πόδια της και να το πιστέψει περισσότερο. Οψόμεθα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ