OPINIONS

Σε είδα να είσαι ΑΕΚ

Σε είδα να είσαι ΑΕΚ

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου θυμάται τις στιγμές εκείνες, μέσα και από προσωπικές συζητήσεις και εμπειρίες που οι παίκτες της ΑΕΚ τον έπεισαν ότι φέτος θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Θα ξετυλίξω το κουβάρι από την 23η του περασμένου Οκτώβρη. Από εκείνο το γκολ του Ντάουντα στο ΟΑΚΑ, στην πρώτη (και μοναδική) καλή στιγμή του Ατρομήτου, ενώ λίγο νωρίτερα ο Μάνταλος είχε βρει δοκάρι από τα τρία μέτρα. Το τελικό 0-1, μετά την ισοπαλία στην Ξάνθη και την ήττα στην Τρίπολη, μου προκάλεσαν μαύρες σκέψεις: "Ακόμα ένας καταραμένος Οκτώβρης" μονολόγησα.

Ακριβώς εκείνο το βράδυ όμως, ο διακόπτης γύρισε. Είδα την ΑΕΚ να αλλάζει. Άρχισε να αχνοφαίνεται στο βάθος του σκοτεινού τούνελ, εκείνη η σιδηρά παρέα του 1993, όταν πήρε το δεύτερο σερί. Τότε στα 19 μου, είχα γίνει ένα με τη λαοθάλασσα στο πράσινο χαλί του "Νίκος Γκούμας" μετά το 3-1 επί του Ολυμπιακού. Επί σειρά ετών, η φάτσα μου έπαιζε (έστω φευγαλέα) στο τρέιλερ της Αθλητικής Κυριακής, είχα βουτήξει από το λαιμό τον Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς. Είχα μαλλιά, δεν θα με γνωρίσετε. Τα γένια όμως άσπρισαν...

Επιστροφή στο πιο φρέσκο... παρελθόν. Το ματς της 29ης Οκτώβρη, στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο, ο Χιμένεθ έπαιζε το κεφάλι του. Ας μη το πολυφωνάζαμε τότε ότι όντως ίσχυε αυτή η κατάσταση, όσοι προσπαθούσαμε να καταδείξουμε το πόσο λάθος προσεγγίζεται ο Ισπανός. Η γκιλοτίνα είχε στηθεί, συντονισμένα από κάποιους εκ των έσω (θα τα μάθετε αυτά στην πορεία) με τη βοήθεια μερίδας του Τύπου. Τότε σε είδα να είσαι και πάλι η ΑΕΚ που εγώ στα νιάτα μου είχα λατρέψει. Γιατί ήσουν αυτή που, ό,τι κι αν συνέβαινε γύρω σου, είχες μέσα σου την άρνηση να παραδοθείς...

- Σε είδα να νικάς με 1-0 στη φάση που έχασες τον Πέτρο Μάνταλο για όλη τη σεζόν. Μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο: "Τώρα που χάσαμε εσένα, πως να πάρουμε πρωτάθλημα;". Ήταν τα δικά μου λόγια. "Μην φοβάσαι, η ομάδα είναι καλά, μπορεί και χωρίς εμένα. Να κρατήσει την επαφή με τα δίχτυα ο Σέρχιο και όλα θα γίνουν" ήταν η απάντησή του. Δέος...

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Σε είδα να μην αγχώνεσαι όταν στο τελευταίο ματς του 2017 (16/12) για το πρωτάθλημα, έφερνες 0-0 στο ΟΑΚΑ με τον Απόλλωνα. Γκρεμίστηκες από την κορυφή, όμως ήξερες ότι θα επιστρέψεις εκεί. Μίλησα με τον Λάζαρο: "Θα σας επηρεάσει αυτή η γκέλα. Χάσατε άλλη μια ευκαιρία, τώρα πάλι θα κυνηγάτε" τα δικά μου λόγια. Γκρίνια... "Σε 2-3 εβδομάδες θα είμαστε πάλι πρώτοι, έχε πίστη" η απάντηση του Λάζαρου.

- Σε είδα αμέσως μετά, να πηγαίνεις στο Αγρίνιο και να βάζεις 4 γκολ στον Παναιτωλικό για το Κύπελλο. Και όταν αμέσως μετά, τον αντιμετώπισες για το πρωτάθλημα στην ίδια έδρα, πιο υποψιασμένο και έτοιμο (όπως τον ήθελαν και τον παρουσίαζαν όσοι γούσταραν να εκτεθείς), "έριξες" ακόμα 4 για να πιστοποιήσεις ότι δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός.

- Σε είδα λίγες ημέρες μετά, να σκοντάφτεις στη Λάρισα. Ακόμα μία χαμένη ευκαιρία. Έχασες έδαφος, έμεινες πίσω και από τους δύο. Έπρεπε να νικήσεις στο "Καραϊσκάκης". Είχες να το κάνεις από το 2010, ενώ έκτοτε μετρούσες το εις βάρος σου 0-18 στα γκολ! Κι όμως τα κατάφερες με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο κι ένα παλικαρίσιο τέρμα του Γιακουμάκη. Εσύ η "ομάδα-απάτη" που έκανες κάποιους (δήθεν) να κλαίνε στα αποδυτήρια...

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

- Σε είδα να παρουσιάζεσαι στην Τούμπα με διαφορετικές συνθήκες από αυτές που ίσχυαν όταν έπεσες για ύπνο το προηγούμενο βράδυ. Κι όμως έδωσες έναν δυνατό αγώνα, έχασες τις μεγάλες ευκαιρίες, ήσουν η ανώτερη ομάδα και στο τέλος παραλίγο να σου στερήσουν το δίκαιο με κάλπικο γκολ. Σήμερα προσπαθούν να σε βγάλουν υπαίτια και να σου κλέψουν τον τίτλο στα δικαστήρια.

- Σε είδα να ξεπερνάς όλες τις δυσκολίες με αποδυτήρια ενωμένα, αγάπη για τη φανέλα, ομοψυχία και άρνηση παράδοσης. Δέκα φορές έπεσες, ένδεκα ήσουν πάλι όρθια μπροστά τους, προσφέροντας στιγμές όμορφης μπάλας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

- Σε είδα να μην τα παρατάς ποτέ. Να πατάς στα πόδια σου μετά τις αναποδιές και να χτυπάς δυνατά. Να πιστεύεις στις δυνάμεις σου και να πείθεις για τη δυναμική σου. Σε είδα να είσαι θαρραλέα στις αναποδιές και ταπεινή στις νίκες. Σε είδα να είσαι αυτή που μας έκανες να σε αγαπήσουμε για όλα όσα σε χαρακτηρίζουν. Σε είδα να είσαι η ΑΕΚ!

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Μάνταλος κράτησε όλες τις υποσχέσεις του
QUIZ: Ποιοι celebrities θα πανηγυρίσουν για το πρωτάθλημα της ΑΕΚ;
POLL: Ποιος είναι ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ για τη σεζόν 2017-2018;
AEK: Ψηφίστε την ιδανική ενδεκάδα της σεζόν 2017-18!
Ποιο τραγούδι ήταν hit κάθε φορά που πήρε πρωτάθλημα η ΑΕΚ
QUIZ: Τι θυμάσαι από την ΑΕΚ της σεζόν 2017-18 στη Super League;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ