OPINIONS

Πώς να νιώθει ο Χιμένεθ;

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τα χθεσινά λεγόμενα του Μελισσανίδη για τον Μανόλο Χιμένεθ και εξηγεί γιατί ο Ισπανός θα μπορούσε να αισθάνεται ότι τον έχουν αδειάσει.

Έως τις 10 Ιουνίου, η ΑΕΚ έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ότι δεν θέλει άλλο τον Χιμένεθ στον πάγκο της και να του το εκφράσει, πληρώνοντας 100.000 ευρώ για να λυθεί η συνεργασία που προβλέπεται από τη συμφωνία των δύο πλευρών, έως το καλοκαίρι του 2020.

Το ίδιο, βάσει τις συμφωνίας που έχουν συνάψει οι δύο πλευρές, δικαιούται να πράξει και ο προπονητής. Ωστόσο, πλέον τίθεται θέμα ξεκάθαρο εμπιστοσύνης και συνεννόησης. Διότι βάσει των όσων ο Μελισσανίδης ανέφερε χθες, η θέση στην άκρη του πάγκου παραμένει ζήτημα ανοιχτό, την ώρα που ο Ισπανός ήταν βέβαιος ότι είχε κλείσει!

Αποχωρώντας από την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, ο Χιμένεθ απαντούσε σε όλους όσοι τον ρωτούσαν σχετικά, ότι παραμένει στην ομάδα και ότι σε περίπου 20 ημέρες θα επιστρέψει για να αναλάβει το «χτίσιμο» της νέας ΑΕΚ. Ηταν μάλιστα πολύ χαρούμενος γι αυτό, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν θα γυρνούσα ποτέ την πλάτη μου στην οικογένειά μου».

Ερωτηθείς ο Μελισσανίδης για το αν όλον αυτό τον καιρό που μεσολάβησε από την τελευταία συζήτηση μαζί του (παρόντος και του τεχνικού διευθυντή Νίκου Λυμπερόπουλου), ο προπονητής είναι ενήμερος για το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, απάντησε «ναι, είναι ενήμερος, μιλάμε μαζί του για τους παίκτες».

Το χθεσινό άδειασμα στον Χιμένεθ, είναι μια πράξη που προφανώς θα έχει σοκάρει τον Ισπανό, ο οποίος ευρισκόμενος στην πατρίδα του, είχε ήδη ξεκινήσει κύκλο επαφών για ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να ταιριάξουν στο προφίλ της ΑΕΚ και να κάνουν τη δουλειά που θέλει. Ωστόσο, μάλλον λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο...

Σήμερα, ο Χιμένεθ έμαθε από τον Τύπο, ότι η παρουσία του στον πάγκο της ομάδας, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Δεν είχε αυτή την εικόνα, ούτε τον είχε προϊδεάσει κάποιος από την ΠΑΕ ότι ο Μελισσανίδης κρατούσε κρυφά κάποια από τα χαρτιά του, προφανώς θέλοντας να κερδίσει χρόνο. Βασικά δεν του είχε δείξει κάτι τέτοιο, ούτε ο ίδιος. Αντιθέτως, πριν αποχωρήσει από την Ελλάδα, συζήτησε μαζί του για τις μεταγραφικές ανάγκες της ΑΕΚ. Τις οποίες άρχισε να επεξεργάζεται σε συνεργασία με τον Λυμπερόπουλο.

Σαφώς και τίθεται θέμα εμπιστοσύνης πλέον. Είναι όμως και θέμα τσέπης, όχι μόνο αξιοπρέπειας. Χρήματα για να σπάσει η συνεργασία, θα πρέπει να δώσει και ο Ισπανός, εφόσον αποφασίσει ο ίδιος να αποχωρήσει έως τις 10 Ιουνίου. Το θέμα είναι πως αισθάνεται αυτές τις ώρες και που θα μπορούσε να τον οδηγήσει αυτή η τρόπον τινά, φαυλότητα που εισέπραξε. Όχι στα έγγραφα, αλλά στην προσωπική επαφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ