OPINIONS

Για ένα νεροπίστολο...

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την πίεση στον Δικαστή και το σημαντικό ματς με την ΑΕΛ που προηγείται της κυριακάτικης φιέστας. Ασφαλώς, Σκουτέρη θέλοντος και επιτρέποντος.

Είναι λίγο δύσκολο να μείνεις συγκεντρωμένος στα αμιγώς αγωνιστικά δρώμενα, όταν γύρω σου συμβαίνουν πράγματα που στην αρχή σε κάνουν να γελάς με το μέγεθος της γραφικότητας, όμως φτάνεις στο σημείο που παύουν να είναι αστεία…

Όταν ο άλλοτε φερόμενος ως «νέο-Κούδας» (όπως πολλοί που απέτυχαν να εξελιχθούν σε τέτοιους) Γιώργος Τουρσουνίδης σού λέει με θράσος και αμετροέπεια ότι « θα χωρίσουμε την Ελλάδα στα δύο», όταν η επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΟΚ στήνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεχαστεί η μπούκα του Σαββίδη και το πέταγμα του μπουφάν για να δουν άπαντες το όπλο, για να υπερτονιστεί η κατά φαντασία υπαιτιότητα της ΑΕΚ, στηριγμένη σε ένα βουβό τετράλεπτο μοντάζ, αντιλαμβάνεσαι και με ποιους έχεις να κάνεις.

Ακριβώς με αυτούς που έχουν τη δύναμη να «οργανώσουν» τηλε-δίκη σε δημόσιο κανάλι την ώρα που η ΑΕΚ ετοιμάζεται για ταξίδι επιστροφής από αγωνιστικό δρώμενο, μη υπολογίζοντας ότι εκκρεμεί μια απόφαση τόσο κρίσιμη και για τους δύο, αυτή που θα κρίνει τον πρωταθλητή. Αυτοί που προσπαθούν δίχως ηθικούς φραγμούς, μιλώντας δημόσια για δύο διαφορετικές χώρες και προκαταβάλουν ως στημένες όλες τις δικαστικές αποφάσεις που δεν τους αρέσουν. Ένας κύκλος φαυλότητας στον οποίο η ΑΕΚ ουδέποτε ενέδωσε.

Σκεφτείτε απλά να είχε καταθέσει ο Δημητριάδης, όταν του δόθηκε η ευκαιρία, ότι και κίνηση προς το πιστόλι είδε και φοβήθηκε ότι αυτό θα μπορούσε να βγει από τη θήκη του οπλοφόρου μεγαλομετόχου. Δεν το έκανε, σεβόμενος τον ΠΑΟΚ και την υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ η οποία δεν είχε χαραχτεί με στόχο να ισοπεδώσει τον αντίπαλο, παρά να καταστήσει σαφές ότι εκείνη δεν έχει υπαιτιότητα για τη διακοπή.

Αυτή η στάση εν τέλει εκλήφθηκε ως αδυναμία. Και φτάσαμε σήμερα στο σημείο, να ακούμε και να διαβάζουμε ότι δεν είχε εν τέλει και τόση σημασία αυτό που σε όλες τις νορμάλ χώρες του κόσμου, θα είχε επιφέρει τον υποβιβασμό της ομάδας. Μιλούν λες και επρόκειτο για ένα νεροπίστολο…

ΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗ…

… μπορεί να αποδειχθεί τέτοια που να νομιμοποιεί αυτές τις δράσεις και να τις προσπερνά ως μη καθοριστικές για τη διακοπή ενός αγώνα (όταν μάλιστα εξαιτίας αυτών σταμάτησε το πρωτάθλημα και δημιουργήθηκε διεθνής σάλος και μαζί παγκόσμια ποδοσφαιρική απορία για το πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει ήδη πέσει στη Β΄Εθνική), θα έχουμε δει την απόλυτη τεκμηρίωση του παραλόγου. Ωστόσο θα είναι απόφαση τακτικού δικαστή και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοια.

Από την άλλη, η ΑΕΚ δεν μπορεί να κάνει τίποτε περισσότερο πια, από το να επιχειρήσει και μέσω του σημερινού υπομνήματος, να καταδείξει ξανά όλους τους λόγους για τους οποίους δεν είναι νορμάλ και ανθρώπινο να συζητάμε για το ποιος ευθύνεται όταν ένας άνθρωπος έχει μπουκάρει σε γήπεδο με όπλο και τους μπράβους να τρέχουν ξοπίσω του για να τον ελέγξουν. Ή ποιος ξέρει τι άλλο…

Ναι, υπάρχει το ματς με την ΑΕΛ την Τετάρτη. Και η ψυχολογική φθορά των παικτών (σε αυτούς συγκαταλέγω και εκείνους του ΠΑΟΚ, που ομολογουμένως δεν ευθύνονται επειδή ένας άνθρωπος ξεπέρασε τα όρια, μόνο και μόνο διότι δεν του άρεσε μια απόφαση) είναι δεδομένη όσο αυτή η απόφαση εκκρεμεί. Άλλωστε για τους παίκτες της ΑΕΚ, το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ διεκόπη στο 0-0 αφού ο Κομίνης είχε ακυρώσει το (ξεκάθαρο) γκολ-οφσάιντ. Το γιατί το κατακύρωσε μετά από ώρες στα αποδυτήρια, το γνωρίζει μόνο εκείνος.

Ασφαλώς, για τους ανθρώπους που καταστρώνουν την επικοινωνιακή πολιτική και νομική υπεράσπιση του ΠΑΟΚ, το φύλλο αγώνα είναι ένα κουρελόχαρτο. Από τη μία είναι για τα σκουπίδια, καθώς ο Κομίνης καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι η εισβολή Σαββίδη είναι ο λόγος διακοπής του ματς, από την άλλη όμως βολεύει πολύ να αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο για την κατακύρωση του γκολ. Τα καλά και συμφέροντα με μπακαλίστικη λογική…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ