OPINIONS

Παλαμάκια παίξετε, Αραούχο έρχεται

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει (ξανά) για την τρομερή ικανότητα του Σέρχιο Αραούχο να τελειώνει μόνος του ντέρμπι στην Ελλάδα. Ένας εκπληκτικός «παστελωτής» σε μια ομάδα που ακόμα φοβάται τα ντέρμπι.

Ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή. Όχι να το παινευτώ ότι ήμουν προφητικός ( αλήτη ήταν η βραδιά σου το κείμενο), το αυτονόητο ήταν. Με τον τρόπο που η ΑΕΚ αγωνίζεται, το να πάρει νίκη σε ντέρμπι, απαιτούσε έναν ποδοσφαιριστή που να γνωρίζει πώς να το κάνει. Σύμφωνοι, έχουν σκοράρει κατά καιρούς ο Μάνταλος και ο Λιβάγια, αλλά το να πράττουν με προσωπική ενέργεια, το ξέρει τόσο καλά μόνον αυτός: ο Σέρχιο Αραούχο.

Το γκολ που σημείωσε έχοντας πλάτη στο τέρμα και εκτελώντας με το αριστερό, όπως το είχε ξανακάνει με θύματα τους Ρομαό και Ινσούα που χόρευαν ζεμπεκιές γύρω του έως ότου να καταλάβουν από πού τους ήρθε, το βρήκε και χθες, δίχως να εκθέσει τόσο τον Πούγγουρα, όσο το είχε πράξει με τους προαναφερθέντες. Το τελείωμα της φάσης ήταν ωστόσο ακόμα πιο δύσκολο. Βρήκε τη γωνία περνώντας τη μπάλα από το μάτι της βελόνας. Με μάτια στην πλάτη, με τρομερή αίσθηση του χώρου και της στιγμής, με μαγεία εξ Αργεντινής ορμώμενη. Ενας μαέστρος του γκολ, ένας ποιητής της μπάλας.

Βασικά, περισσότερο από όλα, ένας παίκτης με ικανότητα να κάνει αυτό που ουδείς άλλος εξ όσων αγωνίστηκαν χθες, θα μπορούσε να πράξει. Αυτά τα γκολ δεν τα έχουν ούτε ο Λιβάγια, ούτε ο Μακέντα, ούτε κάποιος άλλος εκ των φορ ή μεσοεπιθετικών που εργάζονται στην Ελλάδα. Ο Αραούχο είναι μια κατηγορία μόνος του. Επιπροσθέτως, είναι αυτός που ο Μάσιμο Καρέρα θέλει προκειμένου να του φέρει το κάτι παραπάνω στα ματς που η αμυντικοκεντρική προσέγγισή του ξεπερνά την επιθυμία του κόσμου να βλέπει κάτι άλλο, πιο όμορφο. Και όχι τόσο κυνικό.

Η ΑΕΚ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΜΙΣΟ - ΜΗΔΕΝ

Δεν αρέσει σε πολλούς το πώς η ΑΕΚ παίζει, εκφράζονται αρνητικά για εκείνην και την προσέγγιση του Καρέρα. Ομολογώ ότι κι εγώ ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι διαθέτει ποδοσφαιριστές με ποιότητα να απαιτήσουν περισσότερα από το να παίζουν πίσω από τη μπάλα και να την αφήνουν στον αντίπαλο. Από την άλλη, απέναντι στους κατ’ ευκολία και με εμπάθεια αμφισβητίες, οφείλω να καταδείξω το εξής: με τον Ιταλό στον πάγκο της, η ομάδα έδωσε τρία ντέρμπι στα οποία δεν υστέρησε τακτικά, δεν έγινε σάκος του μποξ, δεν άφησε τον αντίπαλο να τη βάλει στο τέρμα.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ τη νίκησε με κάλπικο τρόπο, ενώ εκείνη είχε δοκάρι και δύο κλασικές ευκαιρίες τις οποίες ο αντίπαλος δεν είχε. Απέναντι στον Ολυμπιακό, είχε δύο σπουδαίες φάσεις για γκολ, έναντι τριών του αντιπάλου, με τον προπονητή να παραδέχεται ότι ο αντίπαλος διέθετε περισσότερη ποιότητα, οπότε επέλεξε να παίξει κλειστά.

Χθες, η ΑΕΚ είχε και πάλι τις κλασικές ευκαιρίες να βάλει δεύτερο γκολ, ενώ στο β’, όταν ο αντίπαλος πήρε τη μπάλα, δεν της έκανε ούτε μία φάση! Ούτε μία όμως…Θυμηθείτε τι είχε συμβεί στο πρώτο ματς, όταν το υπέρ της 2-0 έγινε εις βάρος της 3-2 για να αντιληφθείτε τον τρόπο με τον οποίο ο Καρέρα ζυγίζει την κατάσταση στην παρούσα φάση.

Αυτή είναι η λογική της ΑΕΚ στην παρούσα φάση, έτσι θα πορευτεί και στα ντέρμπι των πλέι-οφς. Το πρωτάθλημα να το διεκδικήσει αποκλείεται, να γεννηθεί θέμα δεύτερης θέσης εφόσον ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί, είναι κάτι που θα το δούμε μπροστά και θα το συζητήσουμε τότε. Δεν την ενδιαφέρει αν θα αρέσει, ούτε ο προπονητής της θα μπει σε διαδικασία να δώσει απαντήσεις σε συμπλεγματικές θεωρίες, όταν ο ίδιος ξέρει καλά που πρέπει να ποντάρει και μέχρι που φτάνει το σεντόνι της ομάδας. Το Κύπελλο είναι ο στόχος και σκούρα δεδομένα θα βάλει σε όλους κατά τη διάρκεια των πλέι οφς. Ελάτε λοιπόν να τη νικήσετε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ