OPINIONS

Όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ

Όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ
Λυμπερόπουλος Δέλλας Μπάγεβιτς INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου ξετυλίγει το κουβάρι της άκρατης μεταγραφολογίας εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων, η οποία ωστόσο σε σημαντικό βαθμό είναι λογική και έχει την εξήγησή τους. Όσα ισχύουν για παίκτες που ενδιαφέρουν και εκείνους που δεν είναι στο στόχαστρο.

Η πρώτη συνέντευξη του Νίκου Λυμπερόπουλου (στην εκπομπή της SuperBall) ήταν σε μεγάλο βαθμό κατατοπιστική για εκείνους που ξέρουν να ακούν με προσοχή και να εξάγουν τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα λεγόμενά του, όχι αυτά που βολεύουν τον καθένα ανάλογα με τα ρεπορταζιακά θέλω του ή το πως τον συμβουλεύουν να γράψει οι λογής παρατρεχάμενοι που ψάχνουν τη θεσούλα τους στην Ένωση και βάζουν τρικλοποδιές ακόμα και τώρα που η ομάδα λειτουργεί υγιώς.

Όντως, η ΑΕΚ κινείται δυναμικά στις μεταγραφικές και μανατζερικές πιάτσες, ψάχνεται και ψάχνει. Όντως, υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για ποδοσφαιριστές που την ενδιαφέρουν ενώ για άλλους δεν έχει προκύψει ακόμα κατασταλαγμένη εικόνα για το αν διαθέτουν εκτός από ικανότητες και την προσωπικότητα που απαιτείται. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό...

Η ομάδα είναι περαστική από τη Γ' Εθνική και πρέπει από τώρα να σχεδιάζει τη στρατηγική της για το σαφώς πιο απαιτητικό πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν στη Β'. Μην έχετε λοιπόν την εντύπωση ότι ο Τύπος (σε όλες τις μορφές του) αυτή την εποχή πράττει λάθος που ασχολείται με τους μεταγραφικούς στόχους. Διότι είναι ίσως από τις λίγες φορές που είναι συνολικά εναρμονισμένος με όσα «τρέχουν» τούτη την περίοδο εκτός της υπόθεσης του γηπέδου.

Αυτό που δεν πρέπει άπαντες να ξεχνούν, είναι ότι η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή εξετάζει περισσότερες από 50 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Καλά το διαβάσατε... Περισσότεροι από 50 είναι αυτοί που υποβάλλονται σε λεπτομερή έλεγχο από το ποδοσφαιρικό επιτελείο.

Δεν εξετάζεται μόνο η ποδοσφαιρική ποιότητά τους, ελέγχονται χίλια δύο πράγματα ακόμα. Τα εργομετρικά τους, οι πιθανότητες να εξελιχθούν ή να «σκάσουν» μετά από ένα διάστημα, το ιατρικό παρελθόν τους, ο εξωγηπεδικός χαρακτήρας τους, το ταίριασμά τους με το DNA της ΑΕΚ. Διότι αυτοί που αποφασίζουν δεν διαθέτουν απλώς τη σοφία και τη γνώση αλλά μπορούν πλέον και να ξεχωρίσουν ποιοι έχουν τον χαρακτήρα να καταλάβουν αμέσως που πατούν και που βρίσκονται.

Αποπροσανατολισμός και πρόσωπα

Όποιοι θεωρούν ότι τα πράγματα γίνονται στην τύχη και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο ακριβώς επειδή δεν γνωρίζουν και δεν ψάχνουν τι πραγματικά συμβαίνει εντός της ΑΕΚ παρά αρκούνται σε υποθέσεις τρίτων που μεταφέρουν «ψυχανεμισμούς»... άλλων, θα καταλάβουν με το πέρασμα των χρόνων ότι η αλυσίδα δεν σπάει εύκολα και αποτελέσματα θα φέρει! Και όσοι διαβάσουν αυτές τις γραμμές, θα πρέπει να θυμούνται κάθε φορά που παρασύρονται από παραπλανητικές προσεγγίσεις, ότι η ΑΕΚ του Μελισσανίδη έχει βγει από την εποχή της μιζέριας. Έχει σχέδιο, έχει ανθρώπους εμπιστοσύνης και δουλευταράδες στα σωστά πόστα. Όλα τα άλλα, εξυφαίνονται εκ του πονηρού...

Στο δια ταύτα και στα πρόσωπα... Ο Κατσουράνης είναι ένας ποδοσφαιριστής που το ερχόμενο καλοκαίρι δύσκολα δεν θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Το θέλει η ΑΕΚ, το θέλει και ο ίδιος να κλείσει την καριέρα του σε αυτήν. Και όταν θα έρθει η στιγμή να μιλήσει γι αυτό, ο πολύς κόσμος που και στην περίπτωση αυτή έχει εξαπατηθεί και παραπλανηθεί, θα καταλάβει πολλά...

Ο Λεονάρντο περισσότερο (λέει ότι) θέλει να γυρίσει παρά η ΑΕΚ έχει ασχοληθεί μαζί του επισταμένως. Ασφαλώς και αρέσει όμως και πλέον εξαρτάται από εκείνον. Είναι διατεθειμένος να αποχωριστεί τις απολαβές που δεν πρόκειται να απολαύσει στην Ένωση; Αν ναι, τότε θα αυξήσει τις πιθανότητες επανένταξης του στην ΑΕΚ. Το θέλει; Ας το δείξει... Εμπράκτως! Στα λόγια και στα σ' αγαπώ όλοι πρώτοι είμαστε!

Ο Μόρας είναι μία περίπτωση που (τουλάχιστον τούτη την περίοδο) δεν προκύπτει ότι ενδιαφέρει ιδιαίτερα την ΑΕΚ, δεν κατανοώ τον λόγο που με τόση θέρμη υποστηρίζεται ως μεταγραφικός στόχος. Υπάρχουν άλλοι στόπερ, εντός της ελληνικής επικράτειας (με εξέχουσα μορφή τον Κουρμπέλη) που έχουν προτεραιότητα. Και από τη στιγμή που υπάρχει διάθεση επιστροφής του Κατσουράνη, είναι πιο λογικό η Ένωση να ψαχτεί για πιο εξελίξιμους παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας.

Κοντολογίς, θα διαβάστε πολλά μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Δεν θα είναι ψέματα γιατί όντως η ΑΕΚ ασχολείται με όλες τις περιπτώσεις παικτών που είναι ικανοί και έχουν μέλλον. Αυτό που σας καλώ να θυμάστε είναι το ότι η λέξη «Ένωση» πρέπει να υπερισχύει όλων των άλλων. Τα υπονοούμενα, τις φαιδρές κακολογίες, τις εμπαθείς αναφορές, μπορείτε πλέον εύκολα να τις διαπιστώσετε και να τις απομονώσετε. Η ΑΕΚ προχωράει με υγεία και εντός των τειχών της ομόνοια. Κρατήστε το...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ