OPINIONS

Όλα γύρω από την Αγιά Σοφιά

Όλα γύρω από την Αγιά Σοφιά
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου είχε εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους επί της παρούσης είναι ανέφικτη η εφαρμογή διαφορετικού οικονομικού σχεδιασμού από τον ισχύοντα. Αναλύει όμως και τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ θα βάλει στη συζήτηση και τη λέξη "αλλαγή".

Είναι ακόμα Νοέμβριος και ευχάριστα νέα (εκτός αν προκύψουν στην πορεία επιπρόσθετες επιχειρήσεις ακύρωσης της προσπάθειας από τον «πολυσχιδή» δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνας Άρη Βασιλόπουλο) δύσκολα θα προκύψουν νωρίτερα από τον ερχόμενο Μάρτιο, ωστόσο μερικά πράγματα όσον αφορά στις πιθανότητες ανέγερσης της Αγιάς Σοφιάς πρέπει να τονιστούν και καταγραφούν. Άλλωστε από αυτή την υπόθεση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και η μελλοντική κατάσταση της εταιρείας, όσον αφορά στο επιχειρησιακό-αγοραστικό ταβάνι της.

Πολλοί είναι εκείνοι που παραμένουν δύσπιστοι, ωστόσο οφείλουμε άπαντες να παραδεχθούμε ότι από την πλευρά της ΑΕΚ και του ανθρώπου που ηγείται αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου Δημήτρη Μελισσανίδη , ουδέποτε παρατηρήθηκε διάθεση ή προσπάθεια λοξοδρόμησης από το αρχικό σχέδιο. Να επισημαίνουμε τα λάθη, αλλά να αναδεικνύουμε και τα σωστά.

Αν και τα εμπόδια που ορθώθηκαν στην πορεία, ήταν μεγάλα και σημαντικά, τέτοια που ενδεχομένως θα μπορούσαν εκτός από αγανάκτηση να προκαλέσουν και απογοήτευση σε βαθμό απόσυρσης από την προσπάθεια (αυτός άλλωστε ήταν εξ αρχής ο στόχος του Δημάρχου), η ΑΕΚ παρέμεινε συμπαγής και απτόητη. Σήμερα λοιπόν δικαιούται να αισθάνεται και περισσότερη σίγουρη, έχοντας στα χέρια της νόμο ο οποίος έχει αποκτήσει απόλυτη ισχύ και νομιμότητα, με τη σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Εν πολλοίς γνωστά όλα αυτά, καλό είναι να επισημαίνονται όμως όταν παρατηρούνται προσεγγίσεις ύποπτες. Διότι ανεδαφικές συζητήσεις που προκύπτουν, μέσω των οποίων τεχνηέντως επιχειρείται η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και σχετίζονται με την «αγορά» χρόνου από την πλευρά της ΑΕΚ ή την έλλειψη χρημάτων για την περάτωση του έργου, είναι στείρες επιχειρημάτων. Κοινώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Και εξηγώ το γιατί...

Η άδεια και η αλλαγή του πλάνου

Εκτός του ότι οι τρικλοποδιές δεν πτόησαν ποτέ τους ανθρώπους του πιο σοβαρό project που θα μπορούσε να αφορά μία ποδοσφαιρική ομάδα, είναι άδικο να σχετίζονται τα όποια λάθη που εντοπίζονται στον αγωνιστικό σχεδιασμό με το έργο από το οποίο κρέμεται όλη η ΑΕΚ. Πως μπορεί κάποιος να ισχυρίζεται ότι αυτό που προσπαθεί η «ομάδα γηπέδου» είναι να κερδίσει χρόνο, όταν συμβαίνει... πόλεμος προκειμένου να μην αποκτήσει την οικοδομική άδεια;

Πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ο οποιοσδήποτε ότι δεν υφίστανται τα κεφάλαια και γι αυτό προκύπτουν οι καθυστερήσεις, όταν ήδη έχουν καμφθεί οι πιο σκληρές τακτικές εναντίον του έργου, όταν η ίδια η ΑΕΚ τρέχει η ίδια πίσω από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να τους ενεργοποιήσει στο παιχνίδι, όταν μόνη της... ανοίγει τη μπάλα και επιχειρεί με φουλ επίθεση να φτάσει στο γκολ; Στην τελική, με ποιο πάτημα μπορεί κάποιος να πει ότι δεν υπάρχουν χρήματα όταν η Ένωση δεν έχει πάρει την άδεια, ούτε καν το ελάχιστο δικαίωμα να περιφράξει το οικόπεδό της; Ας της ανοίξουν το δρόμο λοιπόν για να φανεί η αλήθεια.

Ως τότε βέβαια, οι εξελίξεις που θα αφορούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα είναι αργές και δεν θα παρεκκλίνουν της ισχυούσης διαδικασίας σε θέματα εταιρικής διεχείρισης και διοίκησης. Η ΑΕΚ δεν θα παρεκκλίνει του μαζεμένου οικονομικού πλάνου της (το οποίο τουλάχιστον εξασφαλίζει τη νοικοκυροσύνη), θα αποφύγει το μεγάλο βήμα μπροστά προτού λάβει την έγκριση και την άδεια δόμησης. Μόλις «εισβάλει» στο χώρο της προκειμένου να χτίσει, δίχως άλλες καθυστερήσεις και εμπόδια, τότε θα κάνει πολλά μαζί προς τα εμπρός, έχοντας αλλάξει το οικονομικό status της βάσει των όσων ένα μοντέρνο γήπεδο μπορεί να φέρει.

Όλα αυτά να τα έχετε καλά στο μυαλό σας όταν συγχέετε διαφορετικά πράγματα ή όταν παρασύρεστε σε απαισιόδοξες σκέψεις μετά από ένα ματς που η ομάδα δεν έπαιξε καλά. Η Αγιά Σοφιά θα χτιστεί, διότι σοβαρά εμπόδια πλέον δεν προκύπτουν. Και αν υπάρχει κάτι που θέλει να αφήσει πίσω του στους ΑΕΚτζήδες ο Μελισσανίδης, αυτό είναι το γήπεδο. Είναι ο οδηγός του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ