OPINIONS

Οι Πέμπτες του Λάζαρου

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον ποδοσφαιριστή που έγινε ο σημαιοφόρος της ευρωπαϊκής πορείας της ΑΕΚ με την οποία επιθυμεί να δεθεί έως το τέλος της καριέρας του.

Έχει ομολογήσει ότι δεν ήταν ΑΕΚ από παιδί, αν και μεγάλωσε σε ένα σπίτι με πολύ έντονο το κιτρινόμαυρο στοιχείο. Τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του Χριστοδουλόπουλου, ήταν από πολύ μικρή ηλικία και παραμένουν έως σήμερα, ένθερμοι υποστηρικτές της Ένωσης.

Μάλιστα μετά από ένα φιλικό ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (το καλοκαίρι του 2005), όταν ο 18χρονος τότε Λάζαρος είχε σκοράρει κατά της νυν ομάδας του, δεν του επέτρεπαν για ώρα να μπει στο σπίτι προκειμένου να τον τιμωρήσουν για το "ατόπημά" του! "Με άφησαν να περιμένω στα σκαλοπάτια, κάτι σαν τιμωρία" μου είχε περιγράψει τη σκηνή σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο ΕΘΝΟΣΠΟΡ.

Συνδέθηκε με την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2016, αποδεχόμενος μάλιστα μια πολύ σημαντική οικονομική υποχώρηση από τις αρχικές απαιτήσεις του, καθώς ήθελε πολύ να επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά και να φορέσει τη φανέλα μιας ακόμα μεγάλης ομάδας μετά από εκείνες του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Ενάμιση (κάτι παραπάνω) χρόνο μετά, ο Χριστοδουλόπουλος δηλώνει ερωτευμένος με τη φανέλα της ομάδας που δεν είχε εκτιμήσει όσο τα αδέρφια του ως παιδί και για την οποία «παθιάζομαι πολύ όταν παίζω, νιώθω κάτι που δεν έχω αισθανθεί τόσο δυνατά στο παρελθόν σε καμία ομάδα» όπως ο ίδιος λέει.

Η προσφορά του είναι ομολογουμένως σπουδαία καθώς στην πρώτη (την περυσινή) σεζόν του με την "Ενωση", αν και αρχικά αντιμετώπισε σοβαρό θέμα μυϊκού τραυματισμού, είχε την πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του τόσο σε συμμετοχές (38) όσο και σε τέρματα (8). Φέτος παρουσιάζεται εντυπωσιακά πιο αποδοτικός, έχοντας ήδη «γράψει» 35 συμμετοχές, 14 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι δε καθοριστικός στα ματς του Γιουρόπα Λιγκ, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 3 τέρματα και ο κατά γενική ομολογία, πολυτιμότερος παίκτης της.

ΠΟΤΕ ΒΑΣΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Υπάρχουν φορές που ο Μανόλο Χιμένεθ αποφασίζει να κρατά τον Χριστοδουλόπουλο στον πάγκο, σκεπτόμενος είτε τη χρησιμοποίησή του ως αλλαγή για να αλλάξει τις ισορροπίες στο δεύτερο ημίχρονο, είτε για λόγους διαχείρισης ενόψει του επόμενο ματς. Το πράττει και επειδή θέλει να τον προστατεύσει καθώς στα 31 του πλέον, ο Λάζαρος πρέπει να έχει μια ειδική διαχείριση προκειμένου να πάρει πολλά ματς, δίχως να «καταρρεύσει» σωματικά. Παρόλο που οι αριθμοί και τα πεπραγμένα του, καταδεικνύουν ότι είναι πολύ δυνατός.

Για τον προπονητή της ΑΕΚ, ο Χριστοδουλόπουλος ήταν ανέκαθεν παίκτης - κλειδί, έγινε ακόμα περισσότερο τέτοιος μετά την απώλεια του Μάνταλου. Ο Χιμένεθ προσέχει για να έχει και όλα όσα αποφασίζει, τα πράττει σε συνεννόηση μαζί του. Αν υπάρχει κάτι που στεναχωρεί τον Λάζαρο, είναι το να βγαίνει από το γήπεδο ως αλλαγή όταν η ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει νικηφόρο αποτέλεσμα κι ενώ εκείνος αντιλαμβάνεται ότι παίζει καλά. Λογικό... Έτσι θα ένιωθε ο καθένας. Οι αριθμοί λένε ότι έχει παίξει σε 35 ματς, εκ των οποίων στα 23 ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα και στα 12 μπήκε στο ματς ως αλλαγή.

Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Συμπεριλαμβανομένων των μπόνους (μαζί με εκείνο της συμμετοχής στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ), ο Χριστοδουλόπουλους δεν έβγαλε περισσότερα από 250.000 ευρώ στην πρώτη σεζόν του στην ΑΕΚ, Του «ξεγλίστρησε» το αντίστοιχο πριμ κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα ίδια προβλέπονται και για φέτος, ενώ για το καλοκαίρι υπάρχει το «+1» στην πλευρά της ΑΕΚ.

Εδώ και καιρό, ο ίδιος περιμένει την καθοριστική συζήτηση για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών με ένα συμβόλαιο που θα του αποφέρει υψηλότερες πάγιες αποδοχές και καλύτερα μπόνους. Το αξίζει! "Προτεραιότητά μου είναι το να μείνω εδώ, έχω δεθεί, περνάω υπέροχα" έχει (κατ’ εξακολούθηση) πει για το εν λόγω θέμα. Όσον αφορά στη διάρκεια μιας νέας συμφωνίας, η πλευρά του παίκτη δεδομένα θα επιθυμούσε ένα κλειστό τριετές, ωστόσο η λογική πρεσβεύει ότι η δουλειά θα «κλείσει» με ένα καινούργιο «2+1».

ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΓΙΑΣ

Είναι αδιαμφισβήτητα η εξέχουσα μορφή ανάμεσά τους. Τα τέρματα που έχει πετύχει συνιστούν ήδη ρεκόρ καριέρας του κι ενώ είμαστε ακόμα στα μέσα του Φλεβάρη. Το έχει κερδίσει με την παρουσία του στο γήπεδο και το αξίζει να αναγνωρίζεται ως τέτοιος, καθώς αποτελεί ηγετική μορφή στα αποδυτήρια και σημείο αναφοράς για την ομάδα. Όταν διαθέτεις καλούς γηγενείς παίκτες και ο βασικός κορμός της ΑΕΚ έχει μπόλικους από αυτούς, τότε δίπλα τους οι ποιοτικοί ξένοι θα αναδείξουν όλα τα προσόντα τους. Και ο Χριστοδουλόπουλος είναι ακριβώς αυτός ο τύπος του ποδοσφαιριστή, στο πλευρό του οποίου γίνονται όλοι καλύτεροι.

ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΩΝ ΦΑΟΥΛ

Τα χτυπήματα φάουλ από μακρινές αποστάσεις ή δύσκολες γωνίες, αυτά για τα οποία ο ίδιος επικαλείται τον Βασίλη Τσιάρτα, είναι το νέο ρεπερτόριό του. Οταν το Sport24.gr είχε (παλαιότερα) επικοινωνήσει με τον πολυτιμότερο παίκτη των κιτρινόμαυρων ευρωπαϊκών εξορμήσεων, προκειμένου να τον ρωτήσει τους λόγους για τους οποίους άργησε να παρουσιάσει το συγκεκριμένο προσωπικό όπλο, ο Λάζαρος τόνισε ότι για όλα απαιτείται δουλειά και ωριμότητα:

"Η αλήθεια είναι ότι δεν τολμούσα. Το φοβόμουν. Είναι δύσκολα χτυπήματα. Πρέπει τα πόδι να βρει τη μπάλα σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο. Το σημείο της επαφής του παπουτσιού με τη μπάλα καθορίζει την πορεία της. Πρέπει όλα να είναι στην τρίχα, στη λεπτομέρεια ώστε να ακολουθήσει αυτή την πορεία και να κατέβει με δύναμη στο σημείο που θέλεις. Με τα χρόνια, την εξάσκηση, τη δουλειά, γίνεσαι καλύτερος και αποκτάς εμπιστοσύνη". Ακόμα και για να κάνεις ήρωα τον Αϊντάρεβιτς, έστω και σε δεύτερο χρόνο, θα προσθέσουμε εμείς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ