OPINIONS

Οι 6+6 λόγοι για νίκη της ΑΕΚ

Οι 6+6 λόγοι για νίκη της ΑΕΚ
EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει όλους τους λόγους για τους οποίους ο οργανισμός ΑΕΚ θέλει σήμερα μια καθαρή και περήφανη νίκη επί του ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ εναντίον ΠΑΟΚ , απόψε (3/2) στο ΟΑΚΑ (19:30, LIVE Blog από το Sport24.gr). Δεν θυμάμαι τόσο «ηλεκτρισμένο» παρελθόν και τον κιτρινόμαυρο οργανισμό να αδημονεί με τέτοια ζέση για απαντήσεις. Στη σκέψη του οπαδικού κόσμου, αλλά και των ανθρώπων της ομάδας γενικότερα, τα παιχνίδια αυτά σπανίως λογίζονταν ως ντέρμπι. Ή τέλος πάντων, ποτέ δεν είχαν τη σημασία και την προσμονή όπως ίσχυε (και ισχύει) στις αναμετρήσεις απέναντι στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό .

Ωστόσο η συνθήκη άλλαξε, κάτι που σε σημαντικό βαθμό συνέβη και για εξωαγωνιστικούς λόγους. Τα προσεγγίζω όπως τα βιώνουν και τα σκέφτονται όλοι όσοι περιμένουν με ξεχωριστό «κιτρινόμαυρο» ενδιαφέρον τη σημερινή μάχη στο ΟΑΚΑ.

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ

- Από τα προκριματικά του περασμένου Αυγούστου, με φόντο τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει νίκη σε παιχνίδι υψηλής δυσκολίας και απαίτησης. Μέτρησε 6 ήττες στη φάση των γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και απέτυχε να πάρει έστω ένα παιχνίδι, απέναντι σε ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ και Ατρόμητο. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει η αρχή...

- Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είναι προπονητής ο οποίος έχει μάθει να ηττάται (ή να μην κερδίζει) με τέτοια συχνότητα σε ντέρμπι ή σε αγώνες με τις ομάδες της πρώτης πεντάδας. Το εφετινό φαινόμενο δεν έχει προηγούμενο για εκείνον και είναι δεδομένο πως και ο ίδιος καταλαβαίνει ότι αν στην επόμενη εξάδα παιχνιδιών δεν έρθουν μεγάλες νίκες, θα εξαλειφθούν οι πιθανότητες να παραμείνει στον κιτρινόμαυρο πάγκο και μετά το καλοκαίρι.

- Για να υπάρχουν πραγματικές ελπίδες κατάκτησης της δεύτερης θέσης, θα πρέπει να συμβούν τα εξής: Νίκη επί του ΠΑΟΚ απόψε, ήττα του Ολυμπιακού στην Τούμπα, νίκη της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», ή έστω ισοπαλία εκεί με ταυτόχρονη επιστροφή των τριών βαθμών που της αφαιρέθηκαν, μέσω της προσφυγής της στο CAS. Σε αυτά τα σενάρια (που δεν είναι και εύκολα), η πρωταθλήτρια γυρίζει το χαρτί και βάζει πλώρη για μια σπουδαία ανατροπή. Από κάπου όμως πρέπει να ξεκινήσει...

- Στα τελευταία επτά ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ γηπεδούχο, η Ένωση δεν έχει δεχθεί τέρμα από τον ΠΑΟΚ, μετρώντας 5 νίκες και 2 ισοπαλίες, αγωνιζόμενη πάντα στο ΟΑΚΑ, όχι δηλαδή σε δικό της γήπεδο. Του έχει πάρει τον αέρα στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις, ενώ καλείται να σπάσει ένα σερί δύο συνεχόμενων ηττών (Τούμπα για το πρωτάθλημα και τελικός Κυπέλλου).

- Θα γίνει ο Πόνσε σκόρερ (και) μεγάλων αγώνων ; Ο Αργεντινός έχει πετύχει ήδη 12 στο πρωτάθλημα, ωστόσο, όπως ο προπονητής δεν έχει σταυρώσει νίκη στα τελευταία 10 απαιτητικά ματς, έτσι και εκείνος δεν έχει βρει γκολ στα 9 από αυτά τα παιχνίδια (ήταν τραυματίας κόντρα στον Ολυμπιακό και δεν αγωνίστηκε). Έφτασε η ώρα να «ματώσει» το δίχτυ; Θα δείξει...

- Το θέμα του εγωισμού, ουδείς πρέπει να το παραγνωρίζει... Στα αποδυτήρια της ΑΕΚ επικράτησε κάμποσες φορές αναβρασμός για τα λεγόμενα και τις πράξεις των αντιπάλων. Κρατήθηκαν χαμηλά οι τόνοι, άπαντες όμως επιθυμούν ένα αγωνιστικό ξέσπασμα. Σε αυτά τα ματς, μετράει πολύ η «ψυχή», στην οποία ο Μελισσανίδης αναφέρθηκε . Θέλουν τη νίκη όσο λίγες φέτος και αυτήν που τους ζητήθηκε, θα την καταθέσουν!

ΟΙ ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ

- Ουδέποτε η ΑΕΚ υποτίμησε ή λοιδώρησε τον ΠΑΟΚ, ακόμα κι όταν η αληθινή διαιτητική «κλοπή» συντελέστηκε σε τελικό Κυπέλλου (2017), με ένα σκανδαλώδες γκολ-οφσάιντ εις βάρος της. Σιώπησε και προχώρησε, αν και αναφερόμαστε σε ένα χαμένο τρόπαιο, όχι σε ένα οποιοδήποτε ματς.

- Ουδέποτε κορόιδεψε τους αντιπάλους στα μούτρα τους, βάζοντας μάσκες και προκαλώντας με ύβρεις και υποτιμητικές εκφράσεις από ποδοσφαιριστή σε ποδοσφαιριστή (τελικός Κυπέλλου 2018).

- Ουδέποτε υπήρξε στέλεχός της με διάθεση να... χωρίσει την Ελλάδα στη μέση, κάνοντας αναφορές σε Βόρειους και Νότιους ή παραλληλίζοντας μια κατάσταση στη χώρα με πρακτικές ναζιστικής Γερμανίας. Ούτε κάποιος εκ της διοίκησης έχει προκαλέσει με ειρωνείες στα social media.

- Ουδέποτε σήκωσε τόσο ψηλά τους τόνους, παρά το γεγονός ότι σε δύο συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος στην Τούμπα (το 2015 δεν πήρε καθαρό πέναλτι και το 2016 δέχθηκε γκολ από κόρνερ που ήταν άουτ!), στερήθηκε σημαντικούς βαθμούς από λανθασμένες διαιτητικές υποδείξεις.

-Ουδέποτε ποδοσφαιριστής της εμφανίστηκε σε βιντεάκι να λέει «θα γα...ε τον ΠΑΟΚ». Σεβασμός πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει.

- Ουδέποτε ρεπόρτερ που ασχολούνται καθημερινά με το ρεπορτάζ της έγραψαν υπαινιγμούς ακόμα και για ντοπάρισμα, με ποσταρίσματα στο διαδίκτυο τα οποία στην πορεία αποσύρθηκαν. Ή όχι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ