OPINIONS

Ο Μελισσανίδης σάλπισε "επίθεση"

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη στιγμή που η ΑΕΚ επιλέγει την αντεπίθεση, μετά από +3 χρόνια υπομονής και μετά από εντολή του Μελισσανίδη ο οποίος ήταν ο πρώτος που καιρό τώρα, βαστούσε γερά τα γκέμια της συναίνεσης και της συνεργασίας.

Θα ξεκινήσω με ένα πραγματικό γεγονός: Υπήρξε κάποιος (σημασία δεν έχει το ποιος), ο οποίος εν καιρώ προεκλογικής περιόδου, προειδοποίησε τον Δημήτρη Μελισσανίδη γι αυτό που θα ερχόταν σε περίπτωση εκλογής του Άρη Βασιλόπουλου στη Δημαρχία της Νέας Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνας.

Του είπε επί λέξει: "Πρόεδρε, αν ο συγκεκριμένος πάρει τη Δημοτική Αρχή, θα κάνει τα πάντα για να μη δούμε γήπεδο. Μήπως να βγεις μπροστά και να δώσεις εσύ ο ίδιος ξεκάθαρο χρίσμα στον Γεωργαμλή;". Ο Μελισσανίδης απάντησε… πολιτικά ορθώς: "Δεν μπλέκομαι σε καταστάσεις οι οποίες δεν με αφορούν. Αποφασίζουν αυτοί που ψηφίζουν. Δεν θα πάρω πολιτική θέση, εμείς θα κάνουμε τα πάντα σύννομα και το έργο θα γίνει".

Αυτή η σιγουριά του, η σύμπλευση με το δίκαιο και το νόμιμο, δικαιώθηκε με την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Όμως ο αγώνας συνεχίζεται καθώς ο αντίπαλος είναι πολύ σκληρός. Αμετανόητα κυνικός απέναντι στο όνειρο εκατομμυρίων, εν αδίκω πολέμιος μιας προσπάθειας που καθημερινά του αποδεικνύει, μέσα από διαδοχικές ήττες, ότι είναι εγωιστής. Όμως το λάθος για να το παραδεχθείς, πρέπει να έχεις ντομπροσύνη και ειλικρίνεια. Ο συγκεκριμένος ξεχειλίζει από εγωισμό και εμμονή στο δικό του πείσμα: Να μην επιστρέψει η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όλο αυτό το διάστημα των τριών και πλέον ετών, η ΑΕΚ αντέκρουσε όλες τις φαυλότητες, τις κακοήθειες, τις πολεμικές που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον της, με ψυχραιμία, διάλογο, υπέρμετρη ψυχραιμία και προσπάθεια να συναινέσει με όλα τα παράλογα , παράδοξα και τραγελαφικά που έβρισκε απέναντί της. Με αληθινή επιθυμία να βρει κοινούς τόπους συζήτησης και συνεργασίας με έναν άνθρωπο που την κορόιδευε μέσα στα μούτρα της, υπήρξε δίγλωσσος και σε πολλές περιπτώσεις, περιστοιχισμένος από είρωνες κατά της Ένωσης, της ιστορίας και της προσπάθειάς της, συνεργάτες.

ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Ήμουν μόνιμα περίεργος να διαπιστώσω πότε θα έφτανε η στιγμή του «ως εδώ και μη παρέκει» από τον Μελισσανίδη. Πότε θα ξεπερνούσε τα όρια της αντοχής του να κυνηγιέται ένα τόσο ξεκάθαρο, νόμιμο και μεγαλόπνοο έργο. Κάποια στιγμή θα ξεχείλιζε το ποτήρι. Και πολύ περίμενε ο Μελισσανίδης…

Πολλές ευκαιρίες άφησε να περάσουν, τόσες και τόσες φορές έκανε τα στραβά μάτια σε δημοτικές παλινωδίες, ύποπτες συμμαχίες (θυμηθείτε τους κρανιοφόρους - ροπαλοφόρους που δις αφίχθησαν στην πόλη δήθεν για να διαδηλώσουν υπέρ του Άλσους), κατασκευασμένες ιστορίες για δήθεν επιθέσεις σε δημοτικούς συμβούλους, έως και παραβατικές πράξεις. Στην αντεπίθεση λοιπόν, με όπλο τον νόμο! Οποιοδήποτε παραθυράκι βρίσκει πλέον για να στριμώχνει τον Βασιλόπουλο, θα το κάνει. Καιρός ήταν.

Υπάρχει κάποιο όριο για όλα. Πέρα από αυτό, η υπομονή παύει να είναι αντοχή. Είναι κάτι που θαυμάζεις στον οδηγό που είναι πίσω, αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις στον οδηγό που είναι μπροστά. Για την ΑΕΚ ήρθε η στιγμή να πατήσει το γκάζι και να βγάλει στη φόρα όσα άπλυτα υπάρχουν, να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα, να εξαντλήσει εναντίον του Βασιλόπουλου όλα τα ένδικα μέσα που έχει προκειμένου να τον φέρει σε δύσκολη. "Μαζέψτε τα σκουπίδια και τα απορριμματοφόρα σας από το Άλσος αγαπητέ Δήμαρχε. Δεν είναι ούτε οικόπεδό σας, ούτε τσιφλίκι σας". Και που να δείτε τι έχει για μετά…

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ