OPINIONS

Ο Μελισσανίδης έπαιξε τη μπάλα του

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ 4 ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΕ (BIG-4) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ 4 ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΕ (BIG-4) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει εικόνες και σκέψεις από τη συνάντηση της αποκαλούμενης Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να παίρνει αυτό που θέλει για την ΑΕΚ.

Εμφανίστηκε στην αίθουσα της "Μεγάλης Βρετανίας" γνωρίζοντας εξ αρχής ότι είχε ένα σημαντικό αβαντάζ. Κανείς δεν θα μπορούσε να του κουνήσει το δάχτυλο περί διαπλοκής ή να του καταλογίσουν ευθύνες για την κατακρακύλα του ποδοσφαίρου. Στο μυαλό του άλλοι είχαν το "χαλιφάτο" πριν και σε άλλα χέρια έγινε η παράδοσή του. Ο τρίτος της απέναντι παρέας, ήταν απλά ένας σεβάσμιος κύριος που έπρεπε να βρίσκεται εκεί.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όπως και οι τρεις άλλοι, γνώριζε καλά ότι αυτή δεν ήταν μια συνάντηση "ελάτε να τα βρούμε για να σώσουμε το ποδόσφαιρο" παρά τη μεγάλη προσπάθεια, περισσότερο των Μ.Μ.Ε., να χαρακτηριστεί ως τέτοια. Δεν είναι χθεσινός σε αυτές τις πιάτσες για να μην ξέρει εκ των προτέρων ότι ο καθένας θα προσπαθούσε να παίξει μπάλα για το σκοπό του. Το ίδιο έκανε και εκείνος, εμφανίστηκε εκεί για να διασφαλιστεί αυτό που ήθελε. Και το κατάφερε...

Σίγουρα θα αισθάνθηκε ότι κάποιο επεισόδιο του Twillight Zone παρακολουθούσε, όταν άκουγε κάποιους να μιλούν με τρόπο υποτιμητικό για τους διαιτητές και το σύστημα της ΕΠΟ. Αναμφίβολα, κάτι θα πρέπει να του θύμισε από τα παλιά.

Ένα πράγμα ενδιέφερε τον Μελισσανίδη. Να διασφαλιστεί η υπάρχουσα νομιμότητα, όπως προβλέπεται μέσω του καταστατικού της ΕΠΟ, ενόψει των εκλογών της Ομοσπονδίας. Ενδεχομένως να μην μιλούσε και καθόλου, αν οι "UEFA - FIFA" απέφευγαν τις κατηγορίες για πρακτικές επηρεασμού μέσω των Ενώσεων, το κοινώς αποκαλούμενο και ως "λόμπινγκ". Το περίμενε όμως και ήταν "οπλισμένος".

Περνώντας την αντεπίθεση, θύμισε στους τιμητές των πάντων που επιτροπεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι το "ρυπογόνο" λόμπινγκ αποτελεί την αρχή και το τέλος των δικών τους αρχαιρεσιών. Τους είπε ξεκάθαρα ότι δε δικαιούνται δια να ομιλούν ή να απαιτούν αλλαγές διαδικασιών, εκείνοι εντός των πυρήνων τους, έχουν... διδάξει το συγκεκριμένο σπορ. Η αλεπού 100 και τα αλεπουδάκια 101;

ΟΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ο Μάσιμο Καρέρα αλλάζει την ΑΕΚ, η επίδρασή του στην ψυχολογία των παικτών και στο παιχνίδι της ομάδας όχι απλώς δεν αμφισβητείται, αλλά επαινείται κιόλας από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές της Ενωσης.

Το χθεσινό ματς στην έδρα του Βόλου, εξελίχθηκε νικηφόρα πιο εύκολα από ότι και ο ίδιος ο κιτρινόμαυρος οργανισμός περίμενε και αυτό συντελέστηκε μέσω τόσων και τόσων απουσιών, παικτών που δεδομένα κάνουν τη διαφορά.

Μόνο το γεγονός ότι από τον αγωνιστικό χώρο έλειπαν οι τρεις παίκτες που έχουν σημειώσει μαζί 27 γκολ φέτος, δηλαδή οι Μάνταλος, Λιβάγια και Ολιβέιρα, λέει πολλά για το εύρος της νίκης αλλά και το πόσο εύκολα καθάρισαν οι κιτρινόμαυροι, σε ένα γήπεδο που ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός άφησε βαθμούς. Τώρα η ΑΕΚ καλείται να επικεντρωθεί στην αναμέτρηση της Κυριακής απέναντι στους "ερυθρόλευκους".

Για την Ενωση, είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψει στις νίκες σε ντέρμπι, καθώς έχει να το πετύχει από την Πρωταπριλιά του 2018, όταν είχε κερδίσει με 3-0 τον Παναθηναϊκό. Ιδεατό θα είναι και για τον προπονητή της ο οποίος καλείται να γίνει εκείνος που θα την οδηγήσει ξανά στην κανονικότητα των ντέρμπι. Δηλαδή να έρχονται οι στιγμές που θα βγαίνει και εκείνη νικήτρια από τέτοια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η συνάντηση του Big-4: Νωρίτερα οι εκλογές, περισσότεροι ξένοι διαιτητές

Η συνάντηση του Big-4: H ατάκα του Μελισσανίδη σε UEFA/FIFA

Big-4: Ικανοποιημένος ο Μελισσανίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ