OPINIONS

Ο Μανόλο την κάνει ΑΕΚάρα

Ο Μανόλο την κάνει ΑΕΚάρα

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ΑΕΚ που χαίρεσαι να βλέπεις και αποτελεί δημιούργημα του προπονητή της, ο οποίος την έχει καταστήσει όμορφη και αποδοτική.

Τι σημαίνει ΑΕΚ; Τουλάχιστον όπως την μάθαμε εμείς, οι (κάπως) παλαιότεροι: Κυριαρχικό ποδόσφαιρο, επιθυμία και επιβολή ανωτερότητας, παιχνίδι για να μπαίνουν γκολ. Στο πέρασμα των χρόνων, είναι η εφετινή αυτή που το καταφέρνει και πάλι καλά, όπως τότε. Δεν συγκρατώ και πολλές σαν και τούτη από το 1994 και μετά. Ομάδα που να σου αρέσει να τη βλέπεις.

Αυτό το σύνολο που ο Μανόλο Χιμένεθ παρουσιάζει, μια παρέα παικτών που ανάμεσά τους, έχασαν πολύ γρήγορα δύο απολύτως σημαντικά γρανάζια όπως ο Μάνταλος και ο Γιόχανσον, πρόσωπα που εκτός των αγωνιστικών υπηρεσιών τους, ενίσχυσαν την ψυχολογία των υπολοίπων με την παρουσία τους, είναι η ΑΕΚ που το μάτι σου απολαμβάνει. Σχέδιο, παραγωγή, νοοτροπία, νίκες… Με προσθήκες που τώρα μπαίνουν στο νόημα και δεν ξέρουμε εάν και κατά πόσο θα αποδοθούν αποδοτικές.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Προπονητής κύριοι! Ένα επάγγελμα που ο καθένας νομίζει ότι μπορεί να το εξυπηρετήσει, είτε επειδή τρώει τα μάτια του σε video-games οπότε μπορεί να έχει άποψη για όλα στο facebook, είτε διότι έχει όντως πτυχίο για να το ασκεί. Δεν κάνουν όμως όλοι για όλα. Ακόμα κι αν κρατούν ένα χαρτί που κρεμόταν σε ένα παράθυρο.

Ηγέτες σε μια ομάδα που θέλει να πάρει τίτλο, τεχνικοί εν προκειμένω, πρέπει να είναι εκείνοι που όντως έχουν την ικανότητα να δείχνουν το δρόμο. Ο Μανόλο είναι οραματιστής οδηγός, ακόμα και όταν πρέπει να το πράττει εκ του μακρόθεν, εγκλωβισμένος σε "μπουθ". Ομάδα που σου αρέσει να τη βλέπεις, είναι αυτή που εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο με μόνο στόχο το να νικήσει. Και η ΑΕΚ είναι ξεκάθαρα πλέον τέτοια ομάδα. Δικό του έργο!

Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ

Την ημέρα που ο Πέτρος Μάνταλος τραυματίστηκε, συγκεκριμένα στον αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ο Μανόλο Χιμένεθ είδε κάτι μέσα του να σπάει. Μέσα του όσο και μέσα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Το αγωνιστικό σχέδιό του διαλύθηκε, ωστόσο, μέσα από την οξυδέρκεια του Ισπανού, η ομάδα κατάφερε να βρει λύσεις και να ξεπεράσει τις σκοπέλους. Μετά ήλθε και η απώλεια του Γιόχανσον.

Το ότι κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα σε μια διαδικασία νικών και γενικά ενός αήττητου σερί 14 αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, ουδέποτε αφαίρεσε από το μυαλό του τη σκέψη ότι έπρεπε να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Μάνταλου προκειμένου το σύνολο να επιστρέψει στην κανονικότητά του. Ζήτησε παίκτη με τα χαρακτηριστικά του. Είχε ξεχωρίσει από την εγχώρια πραγματικότητα τον Μασούντ, μάλιστα είχε καταστρώσει ειδικό πλάνο αντιμετώπισής του στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης, βάσει του οποίου η ΑΕΚ κατάφερε να τον βγάλει εκτός αγώνα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όταν έθεσε θέμα απόκτησης "αντί-Μάνταλου", εκείνο που ο Χιμένεθ ήθελε, θα ήταν έναν παίκτη όχι τόσο με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του αρχηγού, αλλά που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρόλο που είχε ο Μάνταλος στο 4-4-1-1 ή στο 4-2-3-1. Δηλαδή, να ξεκινά τις προσπάθειες από την αριστερή πλευρά, να μπορεί να συνεισφέρει ως επιτελικός στον άξονα ώστε να έχει ταυτόχρονα τη δυνατότητα της δημιουργίας και εκτέλεσης.

Ακριβώς αυτόν τον ρόλο, είχε στον αγώνα με τον Παναιτωλικό ο Τάσος Μπακασέτας. Πετυχαίνοντας πολύ όμορφα πράγματα με τη μπάλα στα πόδια, είτε όταν έπρεπε να σουτάρει, είτε όταν έπρεπε να δημιουργήσει. Δυνατός πλέον ως χαρακτήρας και κομβικός αγώνα με τον αγώνα για την ομάδα. Ας είναι καλά το γόνατό του. Είναι απαραίτητος κι ας υπάρχει πλέον Μασούντ.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ