OPINIONS

Μεταγραφή είναι κι ο Μαχαίρας

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας στο ΑΕΚ - Λαμία για την 3η αγωνιστική της Super League Interwetten
Ο Θεοδόσης Μαχαίρας στο ΑΕΚ - Λαμία EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον 20χρονο ακραίο μεσοεπιθετικό, ο οποίος έπεισε τους συμπαίκτες του να παίζουν περισσότερο από τη δική του πλευρά, παρά από εκείνη του Λιβάι Γκαρσία.

Το ντεμπούτο του Λιβάι Γκαρσία στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ κρίνεται ως επιτυχημένο, καθώς ήταν εκείνος που έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, με το τέρμα που σημείωσε ανοίγοντας το σκορ.

Αν όμως στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ αναζητούσες το ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να αποτελεί μεταγραφή διαφοράς για την Ένωση, στο συγκεκριμένο ματς τουλάχιστον δεν ήταν ο εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, ο οποίος ομολογουμένως δυσκολεύτηκε απέναντι στην κλειστή άμυνα της Λαμίας. Τα φώτα έστρεψε πάνω του ο Θεοδόσης Μαχαίρας.

Ο 20χρονος αριστερός εξτρέμ είχε κάτι το οποίο σπάνια συναντάς σε ποδοσφαιριστές που δεν είναι καλής πάστας. Το λεγόμενο " μπήκα να παίξω, είμαι άπειρος, αλλά δεν σας βλέπω κιόλας". Παίρνοντας το αριστερό φτερό, εκεί όπου συνήθως αγωνίζεται ο Μάρκο Λιβάγια και ακολουθώντας πιστά την οδηγία του Μάσιμο Καρέρα ο οποίος του ζητούσε να μην συγκλίνει κεντρικά, αλλά να μένει στη γραμμή και να παίρνει επάνω του προσωπικές ενέργειες, ο Μαχαίρας παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο όλα αυτά για τα οποία ο Ιταλός προπονητής της ΑΕΚ μας είχε προϊδεάσει από πέρυσι, χρησιμοποιώντας τον ως παράδειγμα προς μίμηση μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας.

Τι έχει Μαχαίρας στα 20 του που δεν βρίσκεις εύκολα σε άλλους ποδοσφαιρικές της ηλικίας του στην Ελλάδα; Μία ιδιαίτερα επαρκή τεχνική κατάρτιση η οποία σαφώς και σηκώνει βελτίωση, αλλά ήδη βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Επίσης, θαυμαστό ποδοσφαιρικό θράσος ώστε να μη φοβάται τις ένας εναντίον ενός μονομαχίες αλλά αντιθέτως να τις επιδιώκει και να τις επιζητεί, καθώς επίσης και την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για να μπει στην εντεκάδα της ομάδας και να πείσει τους υπόλοιπους ότι πρέπει να μεταφέρουν την μπάλα στη δική του ποδοσφαιρική πλευρά και όχι σε εκείνη που αγωνιζόταν ο ακριβο-αγορασμένος Λιβάι Γκαρσία. Δεν το λες και μικρό πράγμα αυτό...

Όχι βέβαια ότι και εκείνος υστέρησε. Ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι του σε ένα καινούριο οργανισμό, με αυτονόητη και λογική δυσκολία να βρεθεί γρήγορα με τους νέους συμπαίκτες του οι οποίοι πρέπει να μάθουν το πως θα τον αξιοποιήσουν όπως και εκείνος το πώς θα συνεργάζεται πιο εποικοδομητικά μαζί τους. Φαίνεται πάντως από τα πρώτα δείγματα γραφής του Γκαρσία ότι είναι παίκτης που θέλει γήπεδο μπροστά του για να τρέξει και αυτό ενδέχεται να αποτελέσει σημαντικό ατού για την ΑΕΚ στο παιχνίδι απέναντι στη Βόλφσμπουργκ την ερχόμενη Πέμπτη, αφού το πιο λογικό για εκείνη θα είναι να παίξει πίσω από την μπάλα και να προσπαθήσει να χτυπήσει τους Γερμανούς στην κόντρα επίθεση.

Κατά τα άλλα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως επιβλητική η παρουσία του Γεβγέν Σάχοβ στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Προστέθηκε επιτέλους σε αυτήν ένας παίκτης με στοιχεία που ξεκάθαρα της έλειπαν, εξαιρετικός στη μεταβίβαση της μπάλας, σταθερός ανασταλτικά και με πολύ προσεκτικές μεταβιβάσεις, ο οποίος φάνηκε χθες ότι είναι ικανός να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να αναδείξουν ακόμα περισσότερο τα καλά στοιχεία τους.

Η νίκη της ΑΕΚ ήταν πολύ σημαντική καθώς πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη, γεγονός το οποίο ενισχύει την αυτοπεποίθησή της ομάδας και διατηρεί σε καλά επίπεδα την ψυχολογία της ενόψει ενός πολύ κρίσιμου παιχνιδιού για την ευρωπαϊκή συνέχειά της. Ίσως κάποιοι διαφωνήσουν, όμως ο τραυματισμός του Μιχάλη Μπακάκη και η ενδεχόμενη απώλεια του από το παιχνίδι της Πέμπτης με τους Γερμανούς, να αποδειχθεί πλήγμα ισχυρό κάπως ο τρόπος με τον οποίον η ΑΕΚ θα παίξει, απαιτεί την παρουσία του διεθνούς δεξιού μπακ στο αρχικό σχήμα της, ώστε να είναι πιο συμπαγής ανασταλτικά απέναντι σε έναν αντίπαλο με διαπιστωμένες επιθετικές αρετές.

Μετά από δύο πεταμένες σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, το ζητούμενο για την ΑΕΚ φέτος είναι να παραμείνει ενεργή στο στόχο όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, γιατί όχι και μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το ξεκίνημα με τις δύο νίκες στο πρωτάθλημα είναι ένας καλός οιωνός ώστε η ομάδα να παραμείνει διεκδικητική να μην βρεθεί ξανά από τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο μήνα εκτός διεκδίκησης της κορυφής. Από όσα δείχνει μέχρι σήμερα ο Μάσιμο Καρέρα, δημιουργείται ένα σύνολο που θα είναι σημαντικό διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι, επί της ουσίας μία καινούργια ομάδα. Το να οικοδομεί εμπιστοσύνη και να αποκτά αυτοπεποίθηση μέσα από σημαντικές νίκες είναι το κλειδί για να έχει συνέχεια σε αυτή τη δύσκολη προσπάθειά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ