OPINIONS

Με σεβασμό στον εαυτό της η ΑΕΚ

ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ηρεμία και μαζί αδημονία των παικτών της ΑΕΚ ενόψει της Τούμπας, παρά τα παράλογα και ενοχλητικά με εκείνους αποδέκτες.

Για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, το στοίχημα της Τούμπας είναι πολλαπλό. Αν τα καταφέρουν και δραπετεύσουν με το διπλό, θα έχει πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου και παράλληλα θα έχουν αποστείλει τις απαντήσεις τους, στους αποδέκτες που πρέπει.

Η, κατά περιπτώσεις, αφ’ υψηλού και αλαζονική στάση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, εκπεφρασμένη μάλιστα ακόμα και από βουλευτές, κάποιοι εκ των οποίων προέβησαν έως και σε ποδοσφαιρικές αναλύσεις (!) για το αν η Ένωση, έχει την ποδοσφαιρική ποιότητα να κοιτάξει στα μάτια τον ερχόμενο αντίπαλό της, έχει ενοχλήσει.

Αυτά που στον Δικέφαλο του Βορρά δεν υφίστανται, στην ΑΕΚ περισσεύουν. Ο σεβασμός και η αναγνώριση στον αντίπαλο, στην αγωνιστική βελτίωσή του, στην πολύ καλή φέτος πορεία του στο πρωτάθλημα. Οι «Κιτρινόμαυροι» δεν μειώνουν τον αντίζηλό τους. Αναγνωρίζουν την αξία του ως σύνολο, όπως και το ότι αναμέτρηση που έρχεται έχει το χαρακτήρα τελικού.

Άπαντες συζητούν ότι πρόκειται για ένα δύσκολο ματς, απέναντι σε μία ομάδα με αρετές και καλές μονάδες. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Βέβαια η φετινή Ένωση, είναι ένα σύνολο το οποίο μπολιάστηκε μέσα από τις δυσκολίες. Ουδείς δικαιούται να το μειώνει ή να το καθιστά εκ προοιμίου ευνοημένο για ανομίες άλλων. Ουδέποτε, όπως και να έχει, η ΑΕΚ μίλησε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν για κάτι άλλο, πέραν του ποδοσφαίρου. Και με αυτό και μόνο με αυτό θα ασχοληθεί και στην Τούμπα.

ΓΝΩΡΙΜΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ το έχουν κάνει ξανά και ξανά φέτος, εντός κι εκτός ΟΑΚΑ. Σε έδρες δύσκολες... Δίχως ήττα και μία νίκη σε πέντε αντιπάλους στο Γιουρόπα Λιγκ, μεταξύ των οποίων η Μίλαν και η Ντινάμο Κιέβου. Με διπλό επί του Ολυμπιακού, ισοπαλία στη Λεωφόρο στην τελευταία στιγμή του αγώνα και νίκες επί ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ στην έδρα της. Είναι δεκατέσσερις φορές αήττητη στα ματς που η μπάλα έκαιγε. Γιατί όχι και στην Τούμπα;

Ενωμένοι σαν μια γροθιά. Δεν κάνουν υπολογισμούς, δεν ασχολούνται με τους βαθμούς που θα έχει αντίπαλος. Ξέρουν ότι είναι στην κορυφή και ότι την παρουσία τους εκεί θα την ενισχύσουν σε ύψη επικίνδυνα για τους διώκτες της, εφόσον επικρατήσουν στην Τούμπα. Γνωρίζουν επίσης ότι θα πρέπει να έχουν απόλυτη συγκέντρωση και να μην ενδώσουν σε προκλήσεις ή γενικότερες συμπεριφορές που θα αποσκοπούν στον εκνευρισμό τους. Το φροντιστήριο ξεκίνησε... Εντός και εκτός των αποδυτηρίων!

Το ποδοσφαιρικό παράλογο στην Ελλάδα, είναι μια κατάσταση παγιωμένη και μη αναστρέψιμη. Από τον κάθε «πωρωμένο» βουλευτή μέχρι την... κουτσή Μαρία, είναι τόσοι εκείνοι που έχουν άποψη για την ικανότητα και την επάρκειά τους να κατακτήσουν τον τίτλο δίχως να χρειάζονται δεκανίκια, σε σημείο να σκέφτονται ότι ίσως έπρεπε να γίνουν τορναδόροι ή σιδεράδες. Και όχι ποδοσφαιριστές!

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ

Για την ΑΕΚ η φετινή σεζόν, είναι γεμάτη από απαντήσεις σε όσους την κατέκριναν, δίχως να έχουν πραγματική γνώση της δουλειάς του προπονητή και των παικτών του. Ασφαλώς και το σινάφι μου, μέρος του, όχι όλοι. Εχω διαβάσει τόσα και τόσα βαθυστόχαστα άρθρα για το βάθος που δεν υπάρχει στο ρόστερ, για τα καρπούζια που δεν χωρούν στην ίδια μασχάλη, για το δεδομένο κλατάρισμα της ομάδας μετά τις απώλειες των Γιόχανσον και Μάνταλου, καθώς επίσης ότι η ΑΕΚ δεν είναι ακόμα μεγάλη ομάδα.

Καλά στο τελευταίο είναι που παραδίδεις πληκτρολόγιο, πένα ή ότι άλλο κρατάς και όντως, κάνεις κάποια άλλη δουλειά. Η οποία να απαιτεί λιγότερη εμπάθεια και δυνατότητα απαξίωσης. Καθώς επίσης να μην προϋποθέτει ότι θα πρέπει να γνωρίζεις κάτι ιδιαίτερο γύρω από αυτήν, πέραν του να κάνεις κάτι μηχανικά. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή!

Σε όλους αυτούς, οι παίκτες της ΑΕΚ απαντούν κατ΄ εξακολούθηση στη διάρκεια της σεζόν, με πράξεις μέσα στα γήπεδα. Της Ελλάδας και της Ευρώπης. Αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν και στην Τούμπα. Αν δεν τα καταφέρουν κι εφόσον αυτό συμβεί δίχως εξόφθαλμα λάθη και αδικίες, θα σκύψουν το κεφάλι και θα συνεχίσουν. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και έτσι το αντιμετωπίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ