OPINIONS

Ξεσηκωθείτε!

Ξεσηκωθείτε!

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την αναγκαιότητα να υπάρξει "σεισμική" κοσμοσυρροή στο ματς με τον Αστέρα το οποίο είναι το πιο κρίσιμο της σεζόν.

Οι εποχές που η ΑΕΚ στεκόταν στις νίκες επί του Ολυμπιακού για να ξεθυμάνει, να επουλώσει πληγές, να εκδηλώσει την οργή της απέναντι στις σεσημασμένες εναντίον της δράσεις των διαιτητών της παράγκας, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Κι αν έχουν μείνει κάποια ψήγματα τέτοιας σκέψης στον οποιονδήποτε, καλό είναι να τα αφαιρέσει από το μυαλό του και να τα θάψει στη λήθη. Διότι έρχονται όσα είναι αληθινά δύσκολα…

Οι επτά νίκες στα τελευταία δέκα ματς επί του αντιπάλου από το λιμάνι, έδωσαν τις απαντήσεις που όφειλε η «ομάδα - απάτη» σε εκείνους που την αποκάλεσαν έτσι. Όμως πάντοτε οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοι, δεν είναι εκείνοι που κατ’ εξακολούθηση και αλαζονικά σε μειώνουν.

Είναι εκείνοι που σου δείχνουν σεβασμό. Εν προκειμένω ο Αστέρας Τρίπολης, ένας από τους βασικούς υπαίτιους (και με αμιγώς αγωνιστικά κριτήρια), για το ότι η ΑΕΚ δεν βρίσκεται σήμερα στην κορυφή της βαθμολογίας. Σύμφωνοι, στο ματς της Αρκαδίας ο Χιμένεθ έκανε μαζεμένες όλες τις λάθος επιλογές, όμως μπάλα παίζει και ο αντίπαλος. Η ποιότητα του οποίου και το γεγονός ότι παίζει απέναντι σε όλους τους μεγάλους το ίδιο, δεν αμφισβητούνται!

Οι στιγμές που η ομάδα βιώνει, δεν απέχουν σημαντικά από το να χαρακτηριστούν ιστορικές. Και μπροστά σε ποδοσφαιρικές προκλήσεις τις οποίες ομολογουμένως η ΑΕΚ είχε ξεχάσει, δεν περισσεύει κανείς! Φτάσαμε σχεδόν στα μέσα του Φλεβάρη, οι απαιτήσεις για ένα σύνολο διεκδικητικό έχουν εκπληρωθεί, οπότε τώρα είναι η σειρά της ομάδας να ζητήσει πράγματα. Τα αυτονόητα… Τίποτα περισσότερο από το να βρεθείτε μαζικά δίπλα της. Θα είναι αποτυχία αν αύριο (10/2) στο ΟΑΚΑ εμφανιστούν λιγότερες από 30.000 ψυχές. Όποιες κι αν είναι οι καιρικές συνθήκες.

Για τους ποδοσφαιριστές, δεν τίθεται θέμα υποτίμησης του αντιπάλου ή εφησυχασμού για όσα κατάφεραν κόντρα στον ΟΣΦΠ. Εντός των αποδυτηρίων της ΑΕΚ, φωλιάζει η ικανοποίηση, αλλά μαζί και η αναγνώριση ότι δεν πέτυχαν κάτι σπουδαίο απέναντι σε μια ομάδα που πλέον έχουν φέρει στα μέτρα τους. Ξέρουν ότι μόνο με το ίδιο επίπεδο συγκέντρωσης και πάθους θα καταφέρουν να φύγουν νικητές. Γνωρίζουν επίσης όμως, ότι όταν το αχανές στάδιο βουβαίνεται, αυτομάτως μειώνεται και η δική τους δυναμική. Σας έχουν ανάγκη… Σας το δείχνουν με κάθε τρόπο. Το επικοινωνούν, το εκδηλώνουν. Με εσάς επάνω από το κεφάλι τους, με φωνή και παρότρυνση, γεννούν νέες δυνάμεις.

Μην τους αφήσετε σήμερα χωρίς στήριξη στο ψυχρό, κακορίζικο και στοιχειωμένο ΟΑΚΑ. Αναφέρομαι σε όσους το μπορείτε. Σε εσάς που έχετε τη δυνατότητα να πάτε εκεί αλλά περιμένετε να έχει ήλιο, να βρείτε παρέα ή απλά βαριέστε. Όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του, πρέπει αύριο να βρείτε το δρόμο. Για να «χτίσετε» μαζί με τους παίκτες την επόμενη πρόκληση, το ακόμα πιο δυνατό «παρών» στο ερχόμενο εντός έδρας ματς. Δίπλα της για να τη βοηθήσετε. Ξεσηκωθείτε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ