OPINIONS

Κοκτέιλ Αραούχο

Κοκτέιλ Αραούχο

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ και του Αραούχο να συνθέσουν το εκρηκτικό κοκτέιλ που τόσο λείπει από την ομάδα και θυμίζει σε όσους στέκονται στις ιστορίες με το αλκοόλ, τι συμβαίνει στην παραλιακή με Έλληνες και ξένους, διεθνείς ή μη.

Ας ξεκινήσουμε από τα γνωστά, ως απάντηση σε όσους προτρέχουν και σπεύδουν να ακυρώσουν την ομολογουμένως εντυπωσιακή προσθήκη στο ρόστερ της ΑΕΚ, λόγω της προϊστορίας του Αραούχο με το αλκοόλ. Εκείνους δηλαδή που σε μεγάλο βαθμό εθελοτυφλούν.

Μια βόλτα από την παραλιακή, οποιοδήποτε βραδάκι της εβδομάδας, θα σας πείσει… Θα συναντήσετε ποδοσφαιριστές μεγάλων ελληνικών ομάδων της Αθήνας και του Πειραιά, Έλληνες και ξένους, διεθνείς και μη, να το τσούζουν. Κάποιοι έχουν τον τρόπο να καλύπτονται, άλλοι δεν τηρούν καν τα προσχήματα.

Υπάρχουν εκείνοι που δεν λογαριάζουν για τα βλέμματα τα οποία τους αποτυπώνουν να χτυπούν αλύπητα τα σφηνάκια και ρισκάρουν αδιαφορώντας για το αν θα μεταφερθεί το θέαμα από στόμα σε στόμα, όπως επίσης και αυτοί που λόγω ξεχωριστών ποδοσφαιρικών ικανοτήτων, πιστεύουν ότι ουδείς μπορεί να τους αγγίξει, πατώντας προφανώς και στα στραβά μάτια που κάνουν οι ομάδες τους.

Έχω κι άλλες περιπτώσεις να μοιραστώ μαζί σας. Εκείνων που τους έχουν σταματήσει για αλκοτέστ σε κατάσταση μέθης (ή τέλος πάντων πλήρους ευφορίας), αλλά τους χαρίζεται το παραστράτημα λόγω της διασημότητας τους. Ευτυχώς υπάρχουν και οι πιο έξυπνοι (και λιγότεροι επικίνδυνοι) που δεν πιάνουν τιμόνι στα χέρια τους, φροντίζουν να οδηγήσει εκείνος της παρέας που δεν θα έχει πιει. Μολαταύτα το κακό το έχουν διαπράξει, παραβιάζοντας ωράρια, εσωτερικούς κανονισμούς και διατροφικές εντολές.

Ο Σέρχιο Αραούχο λοιπόν…

… διέπραξε στην Ισπανία ατασθαλίες στις οποίες δυστυχώς παρασύρονται εκατοντάδες (ή μήπως χιλιάδες;) παίκτες παγκοσμίως. Τις επανέλαβε όμως σε μια χώρα που υπάρχουν νόμοι οποίοι τηρούνται και ασφαλώς στην πορεία, έγινε στόχος λόγω της επιρρέπειάς του σε κακές συνήθειες. Τον είχαν καταλάβει και τον περίμεναν. Και καλά του έκαναν από τη στιγμή που έπιανε τιμόνι στα χέρια του σε φάσεις που δεν θα έπρεπε.

Μιλώντας όμως για το ποτό και το ξενύχτι, ας μην είμαστε υποκριτές. Ειδικά εμείς που ζούμε στη χώρα - βασίλειο για τις συγκεκριμένες δράσεις. Είναι πάρα πολλά αυτά που βλέπουμε μπροστά μας και ακόμα περισσότερα αυτά που δεν μαθαίνουμε. Και σίγουρα δεν είναι όλοι έτσι, ωστόσο είναι σημαντικά μεγάλο το ποσοστό των ποδοσφαιριστών που έχουν βάλει τη νύχτα στην καθημερινότητά τους. Ακόμα και ινδάλματα, ακόμα και πρότυπα αθλητικών συμπεριφορών. Κι όταν αυτό συμβαίνει, οι αμαρτίες είναι αναπόφευκτες.

Όλα πλέον είναι στο μυαλό του Αραούχο. Κακά τα ψέματα, αν δεν είχαν συμβεί όσα στιγμάτισαν την καριέρα του στη Βαρκελώνη και στη Γκραν Κανάρια, δεν θα τον βλέπαμε στα του οίκου μας. Οι ικανότητές του είναι για πολύ παραπάνω. Συνιστά ευτύχημα και φοβερά εύστοχο μεταγραφικό χτύπημα η απόκτησή του από την ΑΕΚ.

Δύο χρόνια πριν, πολλοί έβαζαν στοίχημα ότι σύντομα θα έπαιρνε μεταγραφή για μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ. Δύο χρόνια μετά, βρίσκεται στην Ελλάδα. Η ευκαιρία είναι μεγάλη και για τους δύο. Για την ΑΕΚ διότι ενισχύει το οπλοστάσιό της με έναν ποδοσφαιριστή που ξεπέρασε τη μεταγραφική φαντασία της και για τον ίδιο τον Αραούχο διότι τώρα είναι η ώρα να αντεπιτεθεί και να επαναφέρει την καριέρα του στα επίπεδα που αληθινά αξίζει να κινείται. Ωραίο κοκτέιλ, πολλά υποσχόμενα και δυνατά αλκοολούχο… Στην υγειά τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Με την αύρα του και το νέο "Μίτσελ" του
Υπογράφει και έρχεται στην ΑΕΚ ο Αραούχο
Αραούχο: "Μακάρι 30 Ιουνίου να γυρίσω στη Λας Πάλμας"
Σκέψεις και για επιστροφή Μπαρμπόζα στην ΑΕΚ
Δυο στα δυο με Χιμένεθ η ΑΕΚ, 1-0 τον Λεβαδειακό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ