OPINIONS

Κλειδοκράτορας Μανόλο

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη μεταγραφική επίθεση της Ένωσης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει σε αυτήν ο Χιμένεθ και τα "τιτιβίσματα" της φωτιάς.

Να με συμπαθά ο δραστήριος και εξ όσων μαθαίνω δουλευταράς και μεθοδικός Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, όμως σε αυτό το χρονικό σημείο, τη μπάλα στις μεταγραφές την παίζει ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ασφαλώς μέσα και από τις λίστες παικτών που ο Σουηδός του έχει παρουσιάσει (επί παραδείγματι ο υπό απόκτηση Ρομέρο, είχε εντοπιστεί από τον τεχνικό διευθυντή), αλλά με τον τελευταίο λόγο να ανήκει στον προπονητή. Βάσει των όσων ίσχυαν στο παρελθόν, εγώ θα πω... επιτέλους!

Και τώρα να το εξηγήσω: Επιτέλους, διότι από τη στιγμή που στην Ελλάδα (και όχι μόνο στην ΑΕΚ) εξακολουθούν να υφίστανται και θα ευδοκιμούν για χρόνια ακόμα αξεπέραστες αγκυλώσεις στο πως μια ποδοσφαιρική ομάδα πρέπει να στελεχώνει και να θέτει σε λειτουργία ένα σύγχρονο και εξελιγμένο τμήμα σκάουτινγκ, τότε ας έχει αυξημένη δραστηριότητα ο προπονητής, ειδικά όταν το μάτι του "κόβει" και οι επιλογές του έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν και περάσει τα τεστ με επιτυχία.

Ο οποίος στην τελική, είναι απόλυτα ικανός και δικτυωμένος ώστε να σταθμίσει βάσει των υπαρχόντων οικονομικών δεδομένων, το πως θα καλύψει τις ανάγκες που έχει εντοπίσει στην ομάδα, δραστηριοποιούμενος σε μια αγορά που βρίθει επιλογών και την οποία γνωρίζει καλά. Το πήρε λοιπόν επάνω του ο Ισπανός και η ΑΕΚ «οικοδομείται» έχοντας μετά από καιρό μία συγκεκριμένη στόχευση και ξεκάθαρη εικόνα του τι θέλει. Ίσως κάποιοι να μην ενθουσιάζονται με τον τρόπο που η ομάδα ενεργεί, αλλά αν τα βάλεις κάτω και δεις τι ίσχυε τέτοιες ημέρες πέρυσι το καλοκαίρι, σίγουρα η σημερινή κατάσταση αποτελεί πρόοδο!

Κάπως έτσι λοιπόν, η Ένωση έπεσε μα τα μούτρα στην αγορά της Ιβηρικής, με κεντρικό άξονα το πρωτάθλημα της ισπανικής Πριμέρα Ντιβισιόν. Έχει ήδη φέρει έναν εδώ (Λόπες), ετοιμάζεται να κλείσει ακόμα έναν (ο Ρομέρο παραμένει ενεργός αλλά σίγουρα δεν παίζει μόνος του) και προσδοκά ότι από εκεί θα φέρει τουλάχιστον 4 ή και 5 παίκτες, έτοιμους κατά τον προπονητή να μπουν στην ενδεκάδα και να προσφέρουν αυτά που έχει συμπεράνει ότι λείπουν από την ομάδα. Και κάπου εκεί, εμφανίζονται τα τιτιβίσματα του άλλου Χιμένεθ (του δημοσιογράφου) για το πακέτο «Αραούχο - Λιβάγια». Γίνονται τέτοια πράγματα;

ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο ρεπόρτερ Λίτο Χιμένεθ έγινε μόδα! Σκόρπισε την ελπίδα και έγινε περισσότερο αρεστός και έγκυρος από κάθε έναν από εμάς που προσπαθούμε να μεταφέρουμε τις μεταγραφικές δράσεις της Ένωσης. Φυσιολογικό το βρίσκω όταν είσαι εκεί, ξέρεις καλά από Λας Πάλμας, είναι διαπιστωμένο ότι συνήθως έχεις έγκυρη πληροφόρηση και ξαφνικά «τιτιβίζεις» ότι «ο Αραούχο και ο Λιβάγια έχουν συμφωνήσει και θα παίζουν μαζί στην ΑΕΚ». Να ήξερες και 5 λέξεις αγγλικά βρε αδερφέ να συνεννοούμασταν καλύτερα και όχι μέσω google translate…

Το προσπερνάω. Και μπαίνω στην ουσία. Ακούγεται δύσκολο, ως και ακατόρθωτο. Κι όμως, αυτός επιμένει. Ο πρόεδρος της Λας Πάλμας παραδέχεται ότι ο Αραούχο ζητάει την επιστροφή του στην ΑΕΚ (κι αυτό είναι ένα μεγάλο όπλο) αλλά τονίζει ότι δεν έχει υπάρξει καμία κουβέντα πάνω στο θέμα. Κι όμως ο Λίτο δεν πτοείται και τονίζει «μην τους ακούτε, τα έχουν βρει και είναι λογικό να το χαμηλώνουν το θέμα». Εδώ είναι που δεν μου κάθεται καλά η όλη φάση. Αν όντως τα έχουν βρει, γιατί και οι δύο πλευρές να το γειώνουν έτσι; Εκτός αν ο Λιβάγια θέλει ακόμα το χρόνο του... Ή επειδή δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία στο οικονομικό.

Αυτή τη στιγμή το δεδομένο που κρατάμε είναι ότι πρόκειται για δύο μεγάλα συμβόλαια, ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα κοστίσουν περίπου 3 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ μαζί με την εφορία για έναν χρόνο μπάλας, δίχως να συνυπολογίζονται τα χρήματα του ενοικίου προς τη Λας Πάλμας. Διότι για αγορά, έστω κι ενός εκ των δύο, είναι ουτοπικό να συζητάμε. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στα ύψη που η Λας Πάλμας θέλει να παίξει. Χονδρικά, για δύο παίκτες δανεικούς, η ΑΕΚ θα πρέπει να δαπανήσει σε μία σεζόν 4 εκατ. ευρώ. Ίσως μάλιστα, δίχως να έχει στην κατοχή της και μια οψιόν αγοράς που θα είναι στα κυβικά της.

Επιπροσθέτως, το θέμα του Σκόκο παραμένει ανοιχτό και η Ένωση περιμένει από τον Αργεντινό και τους εκπροσώπους του, να κάνουν πράξη την υπόσχεση εύρεσης της φόρμουλας ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Έχω πει και γράψει πολλές φορές ότι με την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση του Νάτσο δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για οτιδήποτε, ούτε να δεθείς μαζί του στα λόγια, όμως σίγουρα η υπόθεση αυτή δεν έχει κλείσει. Υπομονή λοιπόν και χαμηλά τη μπάλα. Έχουμε να δούμε, να ακούσουμε, να διαβάσουμε και πρωτίστως να περιμένουμε πολλά ακόμα...

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ