OPINIONS

Η ευκαιρία της ΑΕΚ για ένα μπάτζετ του μεγέθους της

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019-2020 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019-2020 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η πώληση του Βασίλη Μπάρκα στην Σέλτικ είναι η ευκαιρία να δοθεί στους Ίβιτς και Καρέρα ένα αξιοπρεπές μπάτζετ. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Με την πώληση του Βασίλη Μπάρκα , ένα απολύτως επιτυχημένο deal που φέρνει στην ΑΕΚ έσοδο 5+1 εκατ. ευρώ, κάπου έλιωσε και η καραμέλα, σύμφωνα με την οποία " για να γίνουν προσθήκες πρέπει πρώτα να προκύψουν πωλήσεις". Ιδού λοιπόν η εξαιρετική συγκυρία μίας πολύ συμφέρουσας και επιτυχημένης για το κλαμπ παραχώρησης.

Σύμφωνα με το "ρεπορτάζ" των τελευταίων ωρών, προτού καν ο Μπάρκας προλάβει να υπογράψει το συμβόλαιό του με τη Σέλτικ, κυκλοφόρησε ότι η Ένωση δεν προτίθεται να προχωρήσει για την αντικατάστασή του, με προσθήκη άλλου γκολκίπερ. Θα λύσει το πρόβλημα (διότι αγωνιστικά πρόκειται ξεκάθαρα περί τέτοιου) εκ των έσω. Αν δεν κάνει κάποια προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση ο ίδιος ο Καρέρα, θέτοντας βέτο για απόκτηση τερματοφύλακα, η ΑΕΚ από μόνη της θα αφήσει την κατάσταση ως έχει. Το αν είναι σωστό να πράξει έτσι, θα το δείξει η πορεία.

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν υπάρχει η πρόθεση, έστω ένα μικρό μέρος από αυτά τα χρήματα να δαπανηθεί για γκολκίπερ, μεγαλώνει και η απαίτηση του κόσμου από τη διοίκηση για προσθήκες ποιότητας. Το " να πουλήσουμε τον Βέρντε για να πάρουμε τον Τάνκοβιτς" που πολύ πρόσφατα συζητήθηκε εντός ΑΕΚ, είναι πλέον μια άκυρη προσέγγιση.

Αν όντως ο Ιβιτς (σύμφωνα με το ρεπορτάζ μου αυτό ισχύει) τον έχει "συμφωνημένο", τότε ο Σουηδός πρέπει να αποκτηθεί σήμερα κιόλας, δίχως άλλη χρονοτριβή. Ή αν ο Βούλγαρος Ντεσπόντοφ αντιμετωπιζόταν ως δυνατή επιλογή στην περίπτωση πώλησης του Βέρντε, πλέον θα πρέπει να απασχολεί την ΑΕΚ το αν μπορεί να τον πάρει ως δανεικό από την Κάλιαρι και όχι με το να κυνηγάει την ουρά της.

Το καλοκαίρι του 2018, η ΑΕΚ αποφάσισε ότι θα βάλει στον κουμπαρά της τα περίπου 20 εκατ. ευρώ από την πρόκριση και τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και άπαντες αναγνώρισαν ότι επρόκειτο για μια σοφή κίνηση η επένδυση των χρημάτων αυτών στην "Αγιά Σοφιά" ώστε η ΑΕΚ να αποφύγει τα δάνεια, τα αποτελέσματα της μη δαπάνης έστω 2-3 εκατ. από αυτά για την ενίσχυση της ομάδας, είχαν καταστροφικές συνέπειες στο αγωνιστικό κομμάτι.

Αυτό είναι ένα λάθος που δεν πρέπει να επαναληφθεί. Αν η διοίκηση δεν θέλει να σπρώξει όλο το χρήμα από τον Μπάρκα για μεταγραφές (αν και κανονικά αυτό πρέπει να γίνει) ας δώσει τουλάχιστον ένα σημαντικό κομμάτι αυτού προς διαχείριση στον τεχνικό διευθυντής για να έχει και εκείνος προς διάθεση ένα αξιοπρεπές μπάτζετ για το μέγεθος της ομάδας. Για την ΑΕΚ μιλάμε... Την ΑΕΚ που μπαίνει σε ένα καινούργιο γήπεδο το 2021/22 και θα πρέπει να εμφανίσει σε αυτό μία ομάδα αντάξιά του.

Η πώληση του Μπάρκα θα μας δείξει πολλά για το που η ΑΕΚ έχει σκοπό να βαδίσει. Κατά πόσο την ενδιαφέρει να εκμεταλλευτεί την πολύ ευνοική συγκυρία για να ενισχύσει ουσιαστικά και όχι με παίκτες-λαχεία και ημίμετρα το ποδοσφαιρικό τμήμα της ώστε να κάνει πρωταθλητισμό. Διαθέτει για πρώτη φορά από την ημέρα επιστροφής της στη μεγάλη κατηγορία, ένα δίδυμο προπονητή-τεχνικού διευθυντή που εκτός από ικανοί, γουστάρουν ο ένας τον άλλον και έχουν εξαιρετική συνεργασία.

Ας τους δώσει τα συστατικά για να παίξουν καλή μπάλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ