OPINIONS

Η απόφαση για τον Γαλανόπουλο

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ δεν βιάζεται να συζητήσει για νέο συμβόλαιο ή πώληση. Αλλά η απόφαση να μην αποκτηθεί μέσος, σχετίζεται και με τον παίκτη που θέλει να εμφανίσει στη βιτρίνα του Champions League.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η ΑΕΚ φλέρταρε με τον Ραντόγια σε τέτοιο βαθμό που να μιλάμε για πίεση μέχρι την τελευταία μεταγραφική ώρα, προκειμένου να τον αποκτήσει. Ή μήπως το γεγονός ότι δεν «ψήθηκε» για κάποιον άλλον, εμμένοντας σε έναν παίκτη που δεν ήθελε Ελλάδα, σχετίζεται και με τον Κώστα Γαλανόπουλο; Σκεφτείτε το εξής:

Αν ο Σέρβος εντασσόταν στην πρωταθλήτρια Ελλάδας, ο νεαρός μέσος θα έχανε την επαφή με την ενδεκάδα, σε μια περίοδο που η ΑΕΚ, θέλει να τον εμφανίσει στη βιτρίνα του Champions League. Δεν είναι ψέμα ότι η εκτόξευση της χρηματιστηριακής αξίας του ποδοσφαιριστή είναι ένα βασικό ζητούμενο. Ούτε επίσης ότι η «Ενωση» ψάχνει εδώ και καιρό την οδό να εισέλθει με τρόπο δυναμικό και κέρδος μεγάλο, στον κόσμο των πωλήσεων.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Ήταν Απρίλιος του 2017, όταν ο Κώστας Γαλανόπουλος υπέγραψε επέκταση συμβολαίου με την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2021, με συνολικές απολαβές 320.000 ευρώ (50 + 70 + 90 + 110 ανά έτος συνεργασίας). Περίπου ενάμιση χρόνο μετά, το «golden boy» της ΑΕΚ, έχει βελτιωθεί στο επίπεδο που δεν αμφισβητείται η αναγκαιότητα της παρουσίας του στη βασική ενδεκάδα της «Ενωσης». Ναι, είναι μόλις 21, η ΑΕΚ είναι πλέον ομάδα των ομίλων του Champions League και εκείνος εξέχων μέλος της. Μαζί με τη δική της εκτόξευση, ανοίγει και εκείνος τα φτερά του.

Όλα αυτά, ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά το ποδόσφαιρο και έχει την ικανότητα να βλέπει μπροστά, ο Δημήτρης Μελισσανίδης εν προκειμένω, ξέρει να τα μετρήσει και διαφορετικά. Ο Γαλανόπουλος είναι πλέον ένα σπουδαίο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας και ένας από τους λόγους που η Ένωση δεν προχώρησε εν τέλει σε απόκτηση άλλου μέσου, από τη στιγμή που δεν βρέθηκε διαθέσιμος, κάποιος αληθινά ξεχωριστός.

Όλα τα ευρωπαϊκά μάτια που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη διοργάνωση του Champions League και σε αυτά τα ματς, ο Γαλανόπουλος πρέπει να παίξει. Να μετρηθεί με τους σπουδαίους, να παρουσιάσει βελτίωση, να φέρει προτάσεις και γιατί όχι, να πωληθεί με ένα ποσό υψηλό, με διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ. Βιασύνη για να συμβεί αυτό δεν υπάρχει. Όπως επίσης δεν υπάρχει περιθώριο για χάσιμο χρόνο και οπισθοχώρηση του «μικρού» τώρα που πατάει καλά στα πόδια του και εξελίσσεται.

Η ΜΑΝΑΤΖΕΡΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Ούτως ή άλλως, ο Γαλανόπουλος άλλαξε ατζέντη με τις ευλογίες Μελισσανίδη (αν όχι με υπόδειξή του), «μετακομίζοντας» στο γραφείο του Πολ Κουτσολιάκου, άνθρωπο του χώρου με σπουδαίες διασυνδέσεις και σημαντικά deals στη Bundesliga. Αυτός θα του δείξει την πόρτα του εξωτερικού, φέρνοντας την κατάλληλη πρόταση, στο σωστό timing. Τελευταία έγινε κουβέντα και για το συμβόλαιο του Γαλανόπουλου.

Είναι αλήθεια ότι μικρός δεν παίρνει πολλά για βασικός παίκτης ομάδας Champions League, από την άλλη όμως, τον Απρίλιο του 2017, η ΑΕΚ του έδωσε ένα πολύ καλύτερο συμβόλαιο από εκείνο που μέχρι τότε είχε. Και αυτό το θέμα πάντως, είναι υπό συζήτηση. Όσο για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον προτιμά δίπλα στον Σιμόες αντί του Αλέφ καθώς ο Βραζιλιάνος εκτός του ότι είναι σε διαδικασία προσαρμογής, δεν είναι τόσο πειθαρχημένος και ενεργός τακτικά, όσο το σπουδαιότερο επίτευγμα των Ακαδημιών της ΑΕΚ, εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια. Ο Γαλανόπουλος πρέπει να παίζει, αλλά το αξίζει κιόλας. Τίποτα δεν του χαρίστηκε, όπως και ποτέ δεν σταμάτησε να δουλεύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ