OPINIONS

Η αλήθεια είναι στον Καρέρα... Bene?

Η αλήθεια είναι στον Καρέρα... Bene?

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ΑΕΚ του Καρέρα που αναγκάζει τους επικριτές της να ψάχνουν διαρκώς διαφορετικούς τρόπους για να τη μειώσουν.

Όλοι έχουμε άποψη για το κάθε τι. Κάποιος φαντάζεται πέναλτι στη φάση του Φετφατζίδη που βουτάει για να το πάρει. Άλλος εκστασιάζεται με το να καταθέτει ότι η ΑΕΚ με τον Καρέρα παίζει αντιποδόσφαιρο. Πήξαμε γενικά στο «αντί» σε ότι συμβαίνει τελευταία στην ομάδα, αν και τα αποτελέσματα αλλού σπρώχνουν την κουβέντα. Έχω κι εγώ τη δική μου άποψη. Τη μία και μοναδική που μου παρουσιάζει ο καθρέφτης του γηπέδου. Η ΑΕΚ είναι ομάδα ξανά και αυτό μου αρέσει. Ακόμα περισσότερο όταν «σκυλιάζουν» για να τη μειώσουν.

Πήγε λοιπόν που λέτε ο Καρέρα, στην έδρα που ο Δώνης και ο Φερέιρα, του ΠΑΟ και του ΠΑΟΚ αντιστοίχως για να μην ξεχνιόμαστε, εισέπραξαν από τέσσερα τεμάχια. Ακόμα και ο... ΟΣΦΠ δέχτηκε γκολ στο «Βικέλιδης». Guess what? Η ΑΕΚ όχι… Πήρε και διπλό πανάθεμά τη! Οπότε προτιμότερο είναι να μιλάμε για τη βουτιά του Φετφατζίδη, παρά να παρουσιάζουμε το προφανές.

Ποιο είναι το προφανές; Το tanti auguri του Μάσιμο Καρέρα. Συγγνώμη που θα το παραθέσω έτσι, αλλά χέστηκε η φοράδα στο αλώνι του Ιταλού κόουτς για το αν σας/τους αρέσει ή όχι το ποδόσφαιρο που παίζει η ΑΕΚ. Ο Ιταλός θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του, η οποία προφανώς ενοχλεί κόσμο και κοσμάκη, ούσα τόσο αποτελεσματική.

Αυτό αφορά και οπαδούς της ίδιας της ομάδας. Εσάς που μου πιάσατε πάλι την κουβεντούλα περί καλού ποδοσφαίρου και σοφιστείες αρχαιότατων πλέον ετών, πως ΑΕΚ σημαίνει επίθεση. Παλιά σήμαινε! Καρέρα σημαίνει να νικάς ακόμα και όταν έχεις τον Ολιβέιρα εκτός λόγω τραυματισμού, τολμώντας ταυτόχρονα να πετάξεις εκτός ενδεκάδας τον Αραούχο και τον Μάνταλο για να παίξουν ο Κλωναρίδης και ο Βέρντε. Η αλήθεια είναι στους ποδοσφαιρικούς Sex Pistols. Γκέγκε; Για να το καταθέσουμε και ιταλιστί: Bene?

ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο ορθολογισμός είναι το σήμα κατατεθέν στο ποδόσφαιρο. Το να γνωρίζεις ποιος, είσαι, τι παρτίδα έχεις παραλάβει στα χέρια σου, που φτάνει το σεντόνι σου. Το να καταθέτεις ξεκάθαρα τις ιδέες σου για να αλλάξεις μια μίζερη κατάσταση, δίχως να σε ενδιαφέρει αν θα σε σχολιάσουν ποικιλοτρόπως. Μπαίνεις σε ένα εργαστήριο ποδοσφαίρου, σου δίνουν τα υλικά και πρέπει να τα προσαρμόσεις. Όπως εσύ πιστεύεις, όχι όπως ο κάθε ένας θέλει να σου επιβάλει. Όταν τα αποτελέσματα σε δικαιώνουν, απλά γελάς μαζί τους.

Κοιτάξτε και λίγο την αλήθεια, όσοι θέλετε να τη δείτε κατάματα. Ο Καρέρα ανέλαβε ένα σύνολο το οποίο, δια στόματος προπονητών που προηγήθηκαν και παικτών που είναι σε αυτό σήμερα, φοβόταν την ήττα! Από οποιονδήποτε. Τι έχουμε σήμερα; Ένα σύνολο το οποίο εμφανίζεται στους αγωνιστικούς χώρους διψώντας να δώσει μάχες, να πολεμήσει και να νικήσει, όσο αμυντικοκεντρική προσέγγιση κι αν έχει. Ο Καρέρα δημιούργησε ένα σύνολο το οποίο θα ηττηθεί όταν ο αντίπαλος θα έχει φτύσει ποδοσφαιρικό αίμα για να το καταφέρει. Δεν θα χαρίσει μάχη, δεν θα διστάσει να θυσιάσει σώματα σε αυτήν.

Η ΑΕΚ είναι ξανά ομάδα του προπονητή της. Σύνολο με αρχή και τέλος, παρέα μαχητών που παίζουν ξανά ο ένας για τον άλλον και φτιάχνονται από αυτό που ο καθοδηγητής παρουσιάζει ως κεντρική ιδέα, ως βασικό τρόπο δράσης. Επί προσωπικού κρίνοντας και μέσα από τη ρεπορταζιακή εμπειρία μου καταθέτοντας, είναι μια προσπάθεια που εγκρίνω ξανά. Με τεχνικό διευθυντή και προπονητή που επιτέλους, ξέρουν τι θέλουν και πώς να το διεκδικήσουν. Με πλάνο και συνεργασία. Με τόλμη και ικανότητες. Είναι άτυχοι που δεν πήραν στα χέρια τους την ΑΕΚ με 5-6 βαθμούς διαφορά από την κορυφή. Διότι τότε, θα βλέπαμε συγκλονιστικά πλέι οφς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ