OPINIONS

Η ΑΕΚ παίζει για να μην χάσει, όχι για να κερδίσει

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου απευθύνει τα ερωτήματα στα οποία θα κληθεί, αργά ή γρήγορα, να δώσει απαντήσεις ο Μάσιμο Καρέρα, ξεπερνώντας τα διαιτητικά παρατράγουδα του Σκουλά.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της ΑΕΚ, πέναλτι το οποίο έγινε στον Αλμπάνη, δεν το είδε ο Σκουλάς και του το έκρυψε ο Τζήλος ως VAR, αντί να τον καλέσει να το κοιτάξει και να αποφασίσει μόνος του. Υπάρχει βέβαια και η υποψία για χέρι του Σιμόες, κάτι που επίσης θα μπορούσε να φέρει τον ρέφερι της συνάντησης στην ίδια θέση.

Αντί να βλέπει το δένδρο η ΑΕΚ, κοιτάζει το δάσος, μιλώντας όλο το βράδυ για τη συγκεκριμένη φάση, ενώ υπάρχει κι άλλη επίμαχη.

Ίσως επειδή με το πέναλτι που δεν δόθηκε, υπάρχει και ένα άλλοθι για ερωτήματα που θα πρέπει να απασχολούν περισσότερο την ομάδα. Άλλωστε στο πρωτάθλημα, η ουσία είναι εδώ και καιρό χαμένη, λόγω της καλοκαιρινής, πολυεπίπεδης αστειότητας στο χειρισμό του ρόστερ. Το θέμα είναι τι κάνεις από εδώ και πέρα ως οργανισμός.

Προσωπικά δεν ξέρω τι ακριβώς έχει ειπωθεί στον Μάσιμο Καρέρα για την κατάσταση που ανέλαβε, αλλά η δήλωσή του μετά το ματς, σύμφωνα με την οποία "ένα ματς που δεν μπορείς να το κερδίσεις, καλύτερα να μη τα χάσεις", είναι ενδεικτική για τα όσα ο ίδιος πιστεύει για την ομάδα. Δεν υποτιμώ τη Λαμία, αντιθέτως είδα για πολλοστή φορά, μια ομάδα πολύ αξιόμαχη και ανθεκτική.

Από την άλλη, ποιος μπορεί να εξηγήσει ότι η ΑΕΚ παίζει εκεί, σε μια επαρχιακή έδρα ευρισκόμενη 10 βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους και ο προπονητής της δίστασε να κάνει τρίτη αλλαγή, σκεπτόμενος να μην επιστρέψει στην Αθήνα ηττημένος; Σοβαρά μιλάμε τώρα; Είναι αυτή λογική για τη συγκεκριμένη ομάδα; Μήπως κάτι διαφορετικό πρέπει να του ειπωθεί;

Ο ΠΑΟΥΛΙΝΙΟ, ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΠΑΚ ΚΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΝΤΕ

Αν το αντιλαμβάνομαι σωστά, δύο τινά πρέπει να ισχύουν: είτε το ρόστερ της ομάδας έχει απαξιωθεί τόσο πολύ στον προπονητή, ώστε να φοβάται και ίδιος να ρισκάρει με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει, είτε πολύ γρήγορα διαπίστωσε ότι αυτοί που υπάρχουν δεν του κάνουν, σε σημείο να βαφτίζει άλλους σε κάτι που δεν είναι.

Απορίες εκφράζω… Γιατί σε ακόμα ένα ματς, να παίξει η ΑΕΚ με τρεις πλάγιους μπακ στην ενδεκάδα της; Να το κατανοήσω όταν επιλέγει ο προπονητής ως διάταξη το 3-5-2 και θέλει κατά τη διάρκεια του ματς να το μεταλλάξει σε 4-2-3-1, δίχως να κάνει αλλαγή από τον πάγκο. Αλλά να ξεκινάς με «καθαρό» 4-2-3-1 και να τοποθετείς σε θέση εξτρέμ τον Παουλίνιο, όταν έχεις διαθέσιμους τον Βέρντε και τον Αλμπάνη, αλήθεια, από πού κι ως που;

Είναι επίσης απογοητευτικό να διαπιστώνεις ότι ποδοσφαιριστές που χρόνια τώρα, είναι στην ΑΕΚ επειδή μια συγκυρία τους έβγαλε στον αφρό, να μη βελτιώνουν βασικά πράγματα στο παιχνίδι τους για να βοηθήσουν την ομάδα. Τα κοντρόλ του Γιακουμάκη με την πλάτη στο τέρμα, τείνουν να γίνουν ανέκδοτο. Ο Μάνταλος κάνει λάθη σε κοντινούς χώρους, τα οποία έκανε στη Β’ Εθνική. Ο Σιμόες έχει μηδενική συμμετοχή στη μεταφορά της μπάλας προς τα εμπρός. Είναι κι άλλοι…

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, να προχωρήσει η ομάδα σε αλλαγές. Κάποιοι έφτασαν και ξεπέρασαν το ταβάνι τους, άλλοι δεν δούλεψαν όσο θα έπρεπε για να εξελιχθούν βάσει του ταλέντου τους. Η ΑΕΚ πρέπει να αλλάξει ριζικά το βασικό κορμό της, με 2-3 παίκτες το Γενάρη και 4-5 το καλοκαίρι. Ώστε την επόμενη σεζόν να έχει μια άλλη ενδεκάδα, τουλάχιστον κατά τα 7-8/ενδέκατα. Άλλωστε αρκετούς από τους πολύ καλούς που είχε στη σεζόν του πρωταθλήματος (Λάζαρος, Μπακασέτας, Λαμπρόπουλος), τους αποδόμησε μόνη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ