OPINIONS

El Nano, ένα ανοιχτό ζήτημα

El Nano, ένα ανοιχτό ζήτημα
Μπουονανότε INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον τρίτο κατά σειρά προπονητή που αφήνει στον πάγκο τον Ντιέγο Μπουονανότε αλλά και τη θέληση του Πογέτ να του βρει το ρόλο που θα αποφέρει στην ΑΕΚ οφέλη και στον ποδοσφαιριστή χαρά.

Μία του «Νάνου», δύο του «Νάνου», τρεις του «Νάνου»... Αν ήταν μπάσκετ το άθλημα, θα μιλούσαμε για το 0/3. Επειδή καταπιάνεται με το ποδόσφαιρο, ας περιμένουμε λίγο ακόμα για να διαπιστώσουμε πως θα χειριστεί την καυτή πατάτα και ο Πογέτ. Αυτός που πλέον δεν έχει τον παραμικρό λόγο να πιέζεται για το πότε και που θα αγωνιστεί ο Αργεντινός. Δεν ήταν επιλογή του, ούτε συνιστά υποχρέωσή του να τον έχει βασικό. Είναι ωστόσο δική του δουλειά να ψάξει το πως θα τον αξιοποιήσει.

Το ότι ο Δέλλας δεν ήταν τρελός ή εμπαθής ( όπως γράφτηκε από «ειδήμονες» της μπάλας) όταν τον άφηνε εκτός βασικού σχήματος, πολλοί άρχισαν να το αντιλαμβάνονται όταν ο υπηρεσιακός Στέλιος Μανωλάς κράτησε τον Μπουονανότε εκτός ενδεκάδας στο ματς πρωταθλήματος με τον Ηρακλή και τον χρησιμοποίησε από την αρχή κόντρα στην Ξάνθη για το Κύπελλο. Ματς στο οποίο ο Αργεντινός ήταν χαμένος.

Το έπραξε και ο Πογέτ στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Αλλά τώρα καλείται να γίνει εκείνος που θα αλλάξει τη ρότα στη συγκεκριμένη ιστορία. Διότι ο Μπουονανότε κακός παίκτης δεν είναι, τουναντίον έχει σπάνιες αρετές, όπως και χτυπητές αδυναμίες οι οποίες προκύπτουν από το σωματότυπό του. Από σήμερα ο προπονητής θα αρχίσει να το ψάχνει. Αλλαγή διάταξης; Εύρεση ρόλου στην υπάρχουσα; Σίγουρα πάντως θα υπάρξει και κατ΄ ιδίαν συζήτηση.

Όχι βέβαια για να του δώσει εξηγήσεις επειδή δεν έπαιξε από την αρχή κόντρα στον ΠΑΟ, φαντασιοπληξίες που χρεώθηκαν στον προκάτοχο του Πογέτ μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί κλίμα εις βάρος του. Για να γνωρίζετε τη μία και μόνη αλήθεια, ουδέποτε ο Μπουονανότε ζήτησε το λόγο από τον Δέλλα, όπως ουδέποτε επίσης ο δεύτερος μπήκε στη διαδικασία να του απολογείται επειδή δεν τον είχε στα βασικά πλάνα του.

Η πρώτη εντύπωση...

... για το νέο τεχνικό της Ενωσης, ασφαλώς και είναι θετική. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι αρνητική, ακόμα και σε ενδεχόμενο κακό αποτέλεσμα η ευθύνη που θα του αναλογούσε θα ήταν ελάχιστη. Ακολούθησε το δουλεμένο από την ομάδα 4-2-3-1, έκανε τη σωστή αλλαγή τη στιγμή που έπρεπε (δεν λάθεψε όπως ο Δέλλας στο Καραϊσκάκης, βάσει της ροής που πήρε εκείνο το ματς) και δεν άφησε δευτερόλεπτο να περάσει δίχως να δώσει οδηγίες και κατευθύνσεις.

Τα υπόλοιπα θα τα διαπιστώσουμε στην πορεία. Η έλλειψη φορ είναι εμφανέστατη. Με έναν επιθετικό επιπέδου Μπεργκ, η ΑΕΚ θα είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες να περάσει νικηφόρα από την έδρα του Παναθηναϊκού. Ο πάντα φιλότιμος και εργατικός Κρισάντους προσπάθησε να παράξει ότι καλύτερο του επιτρέπουν οι δυνατότητές του, αλλά δεν φτάνει αυτό για μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Για τον Τζιμπούρ ας μην το πιάσουμε πάλι... Ας επιστρέψει με το καλό και τον ζυγίζουμε ως ποδοσφαιριστή ξανά. Έλειψαν η πιστότητα, η συνέπεια και οι κινήσεις του Αραβίδη.

Ελλείψει Μάνταλου εκ νέου, ο Πογέτ στερείται και της δυνατότητας να δουλέψει όπως θα ήθελε, βάσει των σκέψεων που έχει και θα επιχειρήσει να επιβάλει στο παιχνίδι της ομάδας. Σε κάθε περίπτωση, ο άνθρωπος πρέπει να έχει χρόνο, να γίνει αποδέκτης υπομονής και πρωτίστως να αποκτηθούν οι παίκτες που θα κάνουν τη δουλειά του ευκολότερη και πιο λειτουργική. Δεν είναι μάγος να μεταλλάξει το ρόστερ σε κάτι περισσότερο από αυτό που μπορεί να δώσει. Οφείλει να απαιτήσει και φαίνεται είναι αποφασισμένος να το κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ