OPINIONS

Δημήτρης Μελισσανίδης: Πίσω από τις λέξεις του "Τίγρη"

Δημήτρης Μελισσανίδης: Πίσω από τις λέξεις του "Τίγρη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταπιάνεται με τις ατάκες του Δημήτρη Μελισσανίδη που χρήζουν περαιτέρω ερμηνείας και καταγράφει τις ανοιχτές υποθέσεις που ο ίδιος θα πάρει επάνω του.

Η ειλικρίνεια είναι αρετή, όταν μάλιστα αποφασίζεις να την επικοινωνήσεις δίχως μαλλιά στη γλώσσα, τότε εξελίσσεται σε προτέρημα, είναι όπλο αλήθειας.

Όλα όσα το Sport24.gr είχε καταγράψει λεπτομερώς, σχετικά με την πολύ συγκεκριμένη οικονομική πολιτική που ακολουθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ, επιβεβαιώθηκε από τα χείλη του Δημήτρη Μελισσανίδη, κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε σε δημοσιογράφους. Όσους ασχολούμαστε επί μονίμου βάσεως, με το ρεπορτάζ της Ένωσης.

Πολλά από όσα ανέφερε (όπως το πλέον σημαντικό, για τα έσοδα από το Champions League, ως απάντηση στο " γιατί δεν μπαίνουν στην ομάδα;" και στο " κάποιοι λένε ότι τα τσεπώνεις") δεν σηκώνουν ιδιαίτερη ανάλυση. Ωστόσο μέσα από τις τοποθετήσεις του, κατέστη σαφές ότι υπάρχουν σημαντικά και δύσκολα ζητήματα, τα οποία χρήζουν γρήγορης επίλυσης. Όπως:

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΙΜΟΕΣ

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ: " Tον Σιμόες τον εκτιμώ. Είναι καλός παίκτης, είναι καλό παιδί αλλά δεν θα κάνουμε τρελά πράγματα για κανέναν. Θα καταθέσουμε την πρόταση μας, που θα είναι συγκεκριμένη. Θα την κάνουμε όποτε κρίνουμε εμείς και θα απαιτήσουμε άμεση απάντηση. Αν δεν την αποδεχθεί θα τον ευχαριστήσουμε και θα βρούμε άλλον. Αυτό ισχύει για όλους".

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Όπως είχατε διαβάσει στο Sport24.gr, ο Πορτογάλος θα πρέπει να χαμηλώσει πολύ τον πήχη των αρχικών απαιτήσεών του (650.000 ευρώ), εφόσον θέλει να παραμείνει στην ΑΕΚ. Η τελική πρόταση της ΠΑΕ δεν είναι απαραίτητο ότι θα κατατεθεί άμεσα, αλλά δεν θα αργήσει και πολύ. Σίγουρα νωρίτερα από τον ερχόμενο Ιανουάριο, όταν ο Σιμόες θα αποκτήσει το δικαίωμα υπογραφής οπουδήποτε αλλού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr, η Ένωση θα ανέβει στις 500.000 ευρώ κι αυτό θα είναι το ταβάνι της οικονομικής πρότασής της. Εφόσον ο Πορτογάλος δεν απαντήσει άμεσα (λογικά εντός μίας εβδομάδας), τότε η ΑΕΚ θα προσπεράσει την περίπτωσή του και θα κινηθεί για την απόκτηση άλλου μέσου με τα χαρακτηριστικά του, ίσως ακόμα και τον Γενάρη, εφόσον βέβαια βρει τον δύσκολο αυτό μήνα, παίκτη που θα την πείθει ότι θα εξελιχθεί σε αντίστοιχη περίπτωση.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ: " Στον Μάνταλο έδωσα 600.000 ευρώ γιατί έφερε και πρόταση 8 εκατ. ευρώ και την απέρριψα. Και τώρα έχω πρόταση. Ο Μπακασέτας ακόμη δεν έχει φέρει τίποτα. Μέχρι να φέρει, αν φέρει, βλέπουμε. Θα του κάνουμε συγκεκριμένη πρόταση σε λογικά πλαίσια και στην πολιτική μας. Εγώ θέλω πρώτα να ανανεώσουν τα παιδιά, αλλά μέσα στο πλαίσιο που κινείται η ΑΕΚ. Δεν θα τινάξω την ομάδα στον αέρα".

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Η πρόταση που θα γίνει στον Μπακασέτα, θα κινείται στα επίπεδα αυτής προς τον Σιμόες. Με τον τρόπο που ο Μελισσανίδης προσέγγισε το θέμα, ξεκαθάρισε ότι ο Μάνταλος και ο Λιβάγια, είναι περιπτώσεις διαφορετικές από τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου, ακριβώς επειδή έχουν φέρει ήδη προτάσεις για την αγορά τους. Σύμφωνα λοιπόν με τη λογική του, έχουν μεγαλύτερο market value στις διεθνείς αγορές.

Για τον 25χρονο Μπακασέτα, η καριέρα σε σύλλογο του εξωτερικού παίζει πάντοτε δυνατά στη σκέψη του. Αρκεί ασφαλώς να βρεθεί και η κατάλληλη ομάδα, κοινώς το θέμα δεν είναι αμιγώς οικονομικό, θα πρέπει κι ο επόμενος προορισμός, αν προκύψει τέτοιος, να τον δελεάζει ως προοπτική.

Επίσης μια πρόταση στα επίπεδα αυτής που θα γίνει στον Σιμόες, έχει αρκετές πιθανότητες για να γίνει αποδεκτή από τον ίδιο. Πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα βρει ο διεθνής μεσοεπιθετικός, εκτός των ελληνικών συνόρων. Εκτός αν προκύψει προσφορά από ανταγωνιστική ομάδα εντός των τειχών (ΠΑΟΚ ή ΟΣΦΠ), η οποία θα ανατρέψει εντελώς τα δεδομένα.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ: " Έχουμε αποτύχει με τους οργανωμένους οπαδούς. Τώρα δεχθήκαμε μια σκληρή τιμωρία με αυτά που κάνουν. Κάτι πρέπει να κάνουμε δραστικό. Δεν γίνεται να βγαίνουν σε κάθε ματς στο ημίχρονο και να κάνουν επεισόδια μόλις δουν ΜΑΤ και να πετούν μολότοφ. Τι είναι αυτά; Κάτι δεν λειτουργεί καλά με τους οργανωμένους και γενικά με το οργανωμένο κομμάτι. Εκεί έχουμε κάνει λάθος και το παραδέχομαι".

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Αυτές τις ιστορίες, είθισται να τις ξεκαθαρίζει με τετ-α-τετ. Όπως τότε (2013) που ανέλαβε εκ νέου τα ηνία της ΑΕΚ και κάλεσε προς συζήτηση τα πρώην πλέον ηγετικά στελέχη της Original 21, προεξάρχοντος τότε του εμβληματικού αρχηγού κι εκ των ιδρυτών της, Δημήτρη Χατζηχρήστου. Η μετάβαση σε νέα ηγεσία είχε αρχίσει να δρομολογείται νωρίτερα, ωστόσο ολοκληρώθηκε λίγο καιρό μετά από εκείνη τη συνεύρεση.

Μετά από μια πορεία ήρεμων καταστάσεων, η πρώτη βαριά τιμωρία ήλθε όταν η ομάδα βρισκόταν στη Β΄Εθνική, σε εκείνο το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και τη μπούκα οπαδών της Ένωσης στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Το φαινόμενο συμπλοκών με την Αστυνομία είναι πολύ συχνό στον αποκαλούμενο και ως περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου. Ο Μελισσανίδης μίλησε για δραστικές αποφάσεις. Το πρώτο που θα γίνει, θα είναι να φωνάξει η ίδιος την ηγετική ομάδα των οργανωμένων οπαδών για μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση...

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ: " Ναι, εντάξει ήταν μαλ… που δεν πήραμε χαφ το καλοκαίρι. Δεν βρήκαμε αυτό που θέλαμε και δεν πήραμε. Τέλος. Δεν θα πάρουμε παίκτες για να πάρουμε απλά και να λέμε ότι πήραμε. Και να σας πω και κάτι άλλο; Και τον Γενάρη αν δεν βρούμε αυτό που θέλουμε ούτε και τότε θα πάρουμε. Κάτι θα γίνει πιστεύω όμως. Δεν θα πάρουμε όμως απλά για να πούμε ό,τι πήραμε".

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Πρώτος εκείνος έχει εντοπίσει τα λάθη και τη μεταγραφική δυσκοιλιότητα των τελευταίων δύο μεταγραφικών περιόδων, άλλωστε αναποτελεσματικότητα υπήρξε και τον περασμένο Ιανουάριο, στις τρεις υποθέσεις των εξτρέμ που "βάλτωσαν". Ωστόσο, ο Μελισσανίδης είναι άνθρωπος ενωτικός, στηρίζει εκείνους που εκτιμά και θεωρεί ότι είναι εργατικοί, ακόμα κι όταν προκύπτει ελλειμματική από μέρους τους δράση.

Βέβαια τον Ιανουάριο, θα πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις. Ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι, στην περίπτωση κατά την οποία οι Σιμόες και Μπακασέτας δεν ανανεώσουν. Ανάλογο μπάτζετ είχαν χειριστεί και τα επιτελεία που προηγήθηκαν, με περισσότερη ευελιξία κι επιτυχία. Όλοι κρίνονται, άλλωστε στην ΑΕΚ της πολύ συγκεκριμένης οικονομικής πολιτικής, το πρωτεύον είναι να αποδεικνύεσαι αποτελεσματικός κι εύστοχος.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ: " Εγώ κάποια στιγμή μπορεί να μην είμαι εδώ. Είμαι και 67 χρονών πλέον.

Όμως θα παραδώσουμε μία ΑΕΚ υγιέστατη, με έσοδα, γήπεδο και προπονητικό. Αν έρθει κάποιος πιο ισχυρός και ζητήσει την ΑΕΚ θα το αξιολογήσω και αν είναι για το καλό του κλαμπ ναι θα την δώσω. Αφήστε στην άκρη το γιο μου".

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Είναι σαφές ότι για τον Μελισσανίδη, η ΑΕΚ δε συνιστά μια οικογενειακή υπόθεση. Δεν είναι απαραίτητο λοιπόν ότι ο Γιώργος θα συνεχίσει την πορεία του στην κεφαλή της Ένωσης. Μπορεί να συμβεί, ίσως και όχι... Σημασία έχει η επιθυμία του να παραδώσει, εφόσον το μέλλον τον οδηγήσει εκεί, μια εταιρία που θα είναι καθαρή, αυτάρκης και με υψηλό value.

Εάν κι εφόσον θα συμβεί αυτό στο μέλλον, η ΑΕΚ θα έχει δικό της γήπεδο, υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο και ομάδα με υψηλή οικονομική ανταποδοτικότητα. Αν θα προκύψει επενδυτής, θα πρέπει να "ματώσει" πολύ τους τραπεζικούς λογαριασμούς του για να γίνει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Το μέλλον είναι εξασφαλισμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ