OPINIONS

Αλχημιστής και στην ΑΕΚ

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης καλείται να γίνει εκ νέου αλχημιστής, αλλά αυτή τη φορά για εντελώς διαφορετικούς λόγους από εκείνους που τον ανάγκασαν στον Παναθηναϊκό. Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου εξηγεί.

Βίωσε πολλά στον Παναθηναϊκό. Καταστάσεις οι οποίες δεν είναι βολικές για έναν προπονητή. Για οποιονδήποτε επαγγελματία βασικά. Προσπάθησε για το καλύτερο, είχε πάντα στο πλευρό του το άλλοθι της καλόπιστης κριτικής προς εκείνον για κάθε στραβό που προέκυπτε στην ομάδα. Ωστόσο δεν ήταν αυτό το ζητούμενο.

Το τι χαρακτήρας είναι ο Ουζουνίδης και πώς σκέφτεται, το επικοινώνησε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τις αγωνιστικές τύχες της ΑΕΚ. Τοποθέτησε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, αποδέχθηκε προκαταβολικά την ενδεχόμενη αποτυχία. Όλα αυτά επειδή έπιασε δουλειά σε συνθήκες κανονικότητας. Σε έναν σύλλογο που χρόνο με το χρόνο, προοδεύει και στοχεύει ψηλότερα. Όμως και πάλι, καλείται να γίνει "αλχημιστής".

Η προσπάθεια να λύσει προβλήματα με ανορθόδοξες μεθόδους, ήταν το βασικό (και αναγκαστικό) γνώρισμα της θητείας του στον Παναθηναϊκό. Ότι θα το συναντούσε μπροστά του και στην ΑΕΚ, μάλιστα τόσο γρήγορα, ασφαλώς δεν το περίμενε. Οι συνεχείς αναποδιές λόγω τραυματισμών συνιστούν την άδικη για εκείνον συνέχεια της παροιμιώδους ολιγωρίας από το μεταγραφικό επιτελείο, μέχρι να εμπλακεί ο ίδιος ο Μελισσανίδης για να δώσει τις λύσεις. Ενώ η διαρκής εναλλαγή προτεραιοτήτων στο συγκεκριμένο τοπίο, είναι αλήθεια ότι απορροφούν σημαντικό μέρος της σκέψης του από το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Μολαταύτα, την ερχόμενη Τρίτη η ΑΕΚ έχει μπροστά της μια τεράστια πρόκληση. Χωρίς τον Τσιγκρίνσκι, με τον Μάνταλο ανενεργό. Με τον Μπογέ εκτός μάχης, ουδείς γνωρίζει για πόσο. Θα αναγκαστεί να μονιμοποιήσει τον Λόπες σε ρόλο αριστερού χαφ (α ρε Μανόλο πόσα ήξερες και πόσους δρόμους άνοιξες!), να βγάλει και πάλι τον καλύτερο εαυτό του Κλωναρίδη, να ενεργοποιήσει τον Γκάλο, να σκεφτεί αν και τι μπορεί να πάρει από τον Πόνσε. Ακόμα και το αν έχουν να του δώσουν κάτι οι Αλμπάνης και Γιακουμάκης, άλλωστε οι μεσοεπιθετικές επιλογές έχουν δεχθεί πλήγμα ισχυρό.

Παράλληλα, πρέπει να εισέλθει εκ νέου σε νέους μεταγραφικούς στοχασμούς, άλλωστε είναι εκείνος που (και) σε αυτό το κομμάτι, έχει πλέον τον τελευταίο λόγο στις επιλογές. Πάνω όμως που μαζί με τον Κόλα κοιτούσαν και συζητούσαν για τα χαρακτηριστικά του χαφ που θα αλλάξει δημιουργικά τη μεσαία γραμμή και θα δώσει βάθος επιλογών, προέκυψε ανάγκη για παίκτη στην επίθεση.

Εκεί όπου ούτως ή άλλως, το "11" παρέμενε διαθέσιμο και περίμενε κάτοχο (μέχρι και για Μπεργκ μιλούν εντός ΑΕΚ σε περίπτωση εξασφάλισης ομίλων Champions League), η απώλεια του Μπογέ δημιουργεί σύγχυση. Θα είναι για λίγο; Θα περάσει και θα επιστρέψει; Θα τον θέσει νοκ άουτ για καιρό; Μπορείς να πορευτείς με το ρίσκο της αναμονής ή πρέπει να φέρεις άμεσα παίκτη; Έχει πολλά να σκεφτεί ο Μαρίνος. Πάρα πολλά. Αλλά όλα θα τα βάλει κάτω μετά την Τρίτη. Όταν θα γνωρίζει και ποιος ευρωπαϊκός ορίζοντας θα είναι ο ανοιχτός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Άσχημα μαντάτα για Μπογέ που δεν παίζει με Σέλτικ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ