OPINIONS

Ακολούθησε τον Δέλλα και δικαιώθηκε

Ακολούθησε τον Δέλλα και δικαιώθηκε
INTIME SPORTS

Η καλή διαχείριση του Στέλιου, η νίκη της ΑΕΚ του Δέλλα και η αναγκαιότητα να μην μετονομαστεί για κανέναν λόγο επόμενος προπονητής της πρώτης ομάδας ο Μανωλάς. Ο Πογέτ περιμένει. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου

Τέταρτο ματς στο ΟΑΚΑ, τέταρτη σερί νίκη. Δεν έχει δικό της γήπεδο η ΑΕΚ, ούτε ιδιαίτερα δυνατό κοινό είχε σήμερα στο πλάι της. Έχει γίνει και μια δουλειά όμως. Προπονητική... Ξέρει τι να παίξει και πως να το παρουσιάσει η ποδοσφαιρική Ένωση. Δεν γεννήθηκε χθες αυτό, είναι δουλειά δυόμισι ετών αυτή που τρέχει. Ο Μανωλάς επίσης, δεν είναι χαζός για να μην την ακολουθήσει. Δεν τον γέννησε χθες το ποδόσφαιρο...

Θέλει προπονητή η ομάδα. Κανονικό προπονητή, ανωτέρου επιπέδου. Ο Πογιέτ για τον οποίο στο Sport24.gr διαβάσατε πριν από οπουδήποτε αλλού, είναι η πρωτεύουσα επιλογή. Να μείνει ως τέτοια, αυτή και όποια άλλη υπάρχει ως επιλαχούσα. Επειδή ήδη κυκλοφορούν σενάρια στήριξης του Μανωλά (ο οποίος ακολούθησε πιστά το σχέδιο του προκατόχου του), να το πούμε ακόμα μία φορά: Η ΑΕΚ θέλει προπονητή ανωτέρου επιπέδου από τη στιγμή που αποφάσισε να πάει με άλλον.

Υπάρχει και το ματς βέβαια... Ο Μανωλάς ακολουθεί την πεπατημένη με δύο ουσιαστικές διαφορές ωστόσο. Επαναφέρει τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας και τοποθετεί τον Βάργκας σε ρόλο εσωτερικού χαφ που επί της ουσίας λειτουργεί ως ελεύθερος. Τον Μπουονανότε τον κρατάει στον πάγκο. Κάτι έχει δει από τον προηγούμενο. Παρουσιάζει ομάδα λειτουργική.

Σε κάθε περίπτωση, η έλευση του επόμενου θα σηματοδοτήσει και σημαντικές αλλαγές σε πρόσωπα και αρμοδιότητες εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος. Είναι βέβαιο ότι ο νέος τεχνικός της ομάδας θα πλαισιωθεί από ανθρώπους της εμπιστοσύνης του, κοινώς θα αφιχθεί με το επιτελείο του. Γυμναστής, βοηθός προπονητή και διερμηνέας είναι οι τρεις βέβαιες επιλογές.

Εν τω μεταξύ στην ΑΕΚ γίνεται παράλληλα δουλειά και στο μεταγραφικό άξονα. Ο Μιλοβάνοβιτς αναζητεί λύσεις σε θέσεις που έχει διαπιστωθεί ότι η ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα, όμως οι κινήσεις θα εξαρτηθούν και από το λόγο που θα έχει ο επόμενος προπονητής σε αυτές. Διότι θα πρέπει να διαπιστώσει αρχικά τις δυνατότητες του ρόστερ και μετά να αποφανθεί για το αν οι πρώτες σκέψεις και επαφές του Μιλοβάνοβιτς εξυπηρετούν τα δικά του θέλω.

Πάντως η διαπίστωση ανάγκης για την προσθήκη επιθετικού δύσκολα θα βρει αντίθετο τον τεχνικό που θα έρθει, την ώρα που ο Τζιμπούρ ξεπέρασε το όριο των οκτώ εβδομάδων που προβλεπόταν ως μέγιστος χρόνος αποθεραπείας, παραμένοντας ανενεργός και καλοπερνώντας στα μπαρ. Ο αλγερινός επιθετικός συμπλήρωσε εννέα εβδομάδες απουσίας από κανονικό ρυθμό προπονήσεων, δεν έχει μπει ακόμα σε πρόγραμμα με μπάλα και δεν υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για την ημέρα επιστροφής του.

Με τον Κρισάντους που βλέπει, η ΑΕΚ εύχεται να είναι ο Άραβας καλά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ