OPINIONS

ΑΕΚ: Πίστη κατάκτησης Κυπέλλου και 2ης θέσης

ΑΕΚ: Πίστη κατάκτησης Κυπέλλου και 2ης θέσης
EUROKINISSI SPORTS

Μεγάλη επιθυμία για να μπουν στις μάχες των playoffs και του Κυπέλλου έχουν στην ΑΕΚ, μαζί και σιγουριά ότι η ομάδα θα παρουσιάσει το πρόσωπο που απαιτείται για να πετύχει και στα δύο μέτωπα. Εξηγεί ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Αν όλα όσα έχτιζαν ο Ιταλός κόουτς, Μάσιμο Καρέρα, οι συνεργάτες του και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, κατά τους τρεις μήνες κοινής δουλειάς πριν από την αναγκαστική διακοπή, έπεφταν εν τέλει στο κενό, θα ήταν άδικο για εκείνους. Διότι είχαν φτάσει σε ένα σημείο να πιστεύουν ότι είναι ικανοί να πετύχουν σε όλα όσα έχουν μπροστά τους, συναίσθημα δυνατό εφόσον κάποιος αναλογιστεί πόσο στραβά άρχισε η σεζόν.

Μια απόφαση επικύρωσης της βαθμολογίας ως έχει, θα τους έκανε να νιώθουν επιπλέον τύψεις επειδή δεν πήραν το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στον ουραγό Πανιώνιο. Διότι αν το είχαν κάνει, σήμερα θα ήταν στο +1 και όχι στο -1 από τον ΠΑΟΚ, βάσει της τιμωρίας του βασικού διεκδικητή της δεύτερης θέσης. Ωστόσο, ακόμα και ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλαδή το να κατακτούσε τη 2η θέση με τέτοιον τρόπο, δεν θα ήταν για την ΑΕΚ ένας επαρκής λόγος για να μην παιχθεί ποδόσφαιρο.

Η ομάδα θέλει να εμφανιστεί πάλι στο γήπεδο, να δείξει ότι είναι διψασμένη για την προοπτική που υπάρχει μπροστά, να κλείσει με θετικό πρόσημο μια σεζόν που έμοιαζε εξ αρχής κατεστραμμένη, λόγω των τραγικών επιλογών του περασμένου καλοκαιριού. Η κατάκτηση του Κυπέλλου και η εξασφάλιση της 2ης θέσης ώστε να ανοίξει η προοπτική του Champions League, είναι αληθινά σπουδαίοι στόχοι, αν το πιάσουμε από το πόσο άσχημα ξεκίνησε και πόσο στην πορεία βελτιώθηκε ως σύνολο, εντός κι εκτός των γηπέδων.

Είναι πολλά και σημαντικά τα όσα διακυβεύονται: ένα τρόπαιο αλλά και η θέση που δημιουργεί ελπίδες για μια μεγάλη ευρωπαϊκή συμμετοχή, όσο δύσκολη κι αν φαντάζει αυτή. Επιπροσθέτως, όπως λένε στην ομάδα και πιστεύουν περισσότερο από όλους οι παίκτες και ο προπονητής, πρέπει αυτή η προσπάθεια να ολοκληρωθεί, να μη μείνει στη μέση, ώστε τώρα στα δύσκολα, να προκύψει και μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το αν έχουν σωστή αντίληψη της κατάστασης, αν δηλαδή δικαιώνονται με το να πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν όλα όσα παίζονται.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Καρέρα και το επιτελείο του επιτηρούν τους παίκτες όλο αυτό το διάστημα αλλά και το πρόγραμμα προπόνησης που έχει ήδη καταρτιστεί ενόψει της επανέναρξης των αγώνων, πείθει άπαντες εντός των τειχών, ότι η ΑΕΚ θα τα καταφέρει και στους δύο στόχους. Κι αν όχι, θα είναι ένα καλό μάθημα για όσα χρειάζεται και πρέπει να αλλάξει ενόψει της επόμενης σεζόν. Πράγματα που ίσως σήμερα δεν τα εντοπίζει ή τα μετράει λάθος.

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΕΡΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Ο Ιταλός είναι ο προπονητής που οι παίκτες αναγνωρίζουν περισσότερο από κάθε άλλον τα τελευταία χρόνια. Κι όμως, ακόμα και κάποιοι που έζησαν την κατάκτηση του τίτλου του 2018 και πρωτοστάτησαν σε αυτή την προσπάθεια, τον έχουν ψηλότερα ακόμα και από τον Μανόλο Χιμένεθ! Δίχως να έχει κερδηθεί κάτι, χωρίς η ομάδα να έχει ακόμα πείσει ότι θα το πάει έως το τέλος με τον ίδιο τρόπο, συνεχίζοντας δηλαδή με νίκες και καλές εμφανίσεις.

"Είναι μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχουν περάσει από τα Σπάτα", λένε οι παλιές καραβάνες, όχι μόνο στον κύκλο των ποδοσφαιριστών, αλλά και των ανθρώπων της ομάδας που έχουν δει κόσμο και κοσμάκη να περνάει από το προπονητικό κέντρο της Ανατολικής Αττικής. Για την ΑΕΚ έγινε πολύ γρήγορα άκρατη επιθυμία η συνέχιση της συνεργασίας με τον Καρέρα στον πάγκο της, κάτι που εν τέλει επετεύχθη γρήγορα αν και αρχικώς είχαν συναποφασίσει να δουν ξανά το θέμα μετά το πέρας των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ο Ιταλός ξεκίνησε τις (προς την καλύτερη λειτουργία του συνόλου) αλλαγές από την άμυνα κι έδωσε την ευκαιρία σε παίκτες όπως ο Στράτος Σβάρνας να δείξουν την αξία τους, διαχειρίστηκε σωστά την περίπτωση του Βράνιες και παίρνει αρκετά πράγματα από τον Μάριο Οικονόμου, ο οποίος στην αρχή της σεζόν δεν είχε ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του. Κατά περιόδους που ο Τσιγκρίνσκι δεν μπορεί να βοηθήσει λόγω προβλήματος τραυματισμών, οι άλλοι τρεις κεντρικοί αμυντικοί δίνουν τις απαιτούμενες λύσεις.

Από εκεί και πέρα, αγώνα με τον αγώνα, το σύνολο άρχιζε να παίζει στρωτό ποδόσφαιρο, να αποδίδει όλο και καλύτερα μεσοεπιθετικά, να εμφανίζει στο παιχνίδι της όλο και περισσότερους ήρωες, να διαχειρίζεται σωστά τις ισορροπίες στο ποιοι παίζουν και ποιοι επιλέγονται να καθίσουν στον πάγκο. Ολα αυτά, από τον Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος πολύ γρήγορα έφερε δραστικές αλλαγές στον κιτρινόμαυρο οργανισμό οι οποίες έπιασαν τόπο. Και κυρίως, έπεισε άπαντες ότι είναι ικανοί για πολλά παραπάνω από αυτά που έδιναν μέχρι εκείνος να αναλάβει.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ