OPINIONS

Καμπανάκι ενόψει Λαμίας από τον Χιμένεθ

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Μια ομάδα που παραμένει ευάλωτη και ευμετάβλητη ψυχολογικά, μπορεί να έχει πρόβλημα οπουδήποτε. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Όταν ο Μανόλο Χιμένεθ ανέλαβε την ΑΕΚ για δεύτερη φορά, συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2017, η κατάσταση στα Σπάτα ήταν ομολογουμένως "μαύρη". Κι όμως, δεν ήταν τόσο άραχλη όσο τη βρήκε στην αφετηρία της τρίτης φοράς του στον πάγκο της Ενωσης. Τότε, η ΑΕΚ είχε προχωρήσει στις πολύ σημαντικές προσθήκες των Βράνιες και Αραούχο, ενώ η αύρα του Ισπανού ήταν πολύ πιο εύκολο να μεταφερθεί στους ποδοσφαιριστές, καθώς ήταν μεταξύ τους άγνωστοι.

Στην αφετηρία της τρίτης θητείας του στην ομάδα, ο Χιμένεθ συνάντησε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, ακόμα πιο δύσκολη από τότε. Ενα σύνολο ξεζουμισμένο που είχε υποστεί λάθος διαχειρίσεις (προπονητική και μεταγραφική), αυτές που το οδήγησαν σε απώλειες παικτών σημαντικών. Το οποίο επιπροσθέτως ξέχασε πως να είναι να νικά, εμφάνιζε μια ιδιαίτερα φοβική στάση όταν δεχόταν γκολ, έπαιζε δίχως κέφι και με πολλά νεύρα, ενώ παρουσιάζε ευδιάκριτες ψυχολογικές διακυμάνσεις κατά των διάρκεια των αγώνων.

Κοινώς, μια κατάσταση που πολύ δύσκολα θα μπορούσε να ανατραπεί, καθώς και οι αντίπαλοι, εν προκειμένω ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, εμφανίζονταν πολύ καλύτεροι από αυτό που οι ίδιοι παρουσίαζαν την ίδια περίοδο, δύο χρόνια νωρίτερα. Είναι αλήθεια ότι ο Χιμένεθ δεν περίμενε να συναντήσει τέτοια πολυεπίπεδη ασθένεια στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Θεωρούσε ερχόμενος στην Ελλάδα για τρίτη φορά, ότι λόγω και της επιτυχημένης περυσινής συνεργασίας του με τους περισσότερους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ, θα γύριζε ευκολότερα τον διακόπτη. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι υπήρξε τελευταία ένα καλό σερί, διαπίστωσε χθες ότι ο διακόπτης παραμένει χαλαρός, γι αυτό και ανησυχεί γα τα δύσκολα που έρχονται.

Αρχής γενομένης από τον δεύτερο και καθοριστικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, κόντρα στη Λαμία, μια ομάδα που θα δώσει ότι έχει και δεν έχει για τις έστω λιγοστές πιθανότητές της να πετύχει μια ιστορική ανατροπή. Κοινώς, δίχως σοβαρότητα, δύναμη και πάθος, δίχως αναγνώριση ότι δεν θα πρόκειται για ένα εύκολο ματς, η ΑΕΚ ίσως αντιμετωπίσει πρόβλημα και την Πέμπτη από τη Λαμία.

Οι πιθανότητες να έρθουν όλα ανάποδα για την Ένωση δεν είναι πολλές. Έχει το υπέρ της 2-0 του πρώτου αγώνα, την ποιότητα να βάλει τα γκολ που χρειάζονται για να τελειώσει την πρόκριση δίχως άγχος και τις προσωπικότητες για να την οδηγήσουν στο μονοπάτι αυτό. Θα παίξει ο Λιβάγια, θα επιστρέψει στη μεσαία γραμμή ο Σιμόες, θα μπει στην τριάδα των στόπερ ο Μπακάκης για να δώσει στην ομάδα περισσότερη ασφάλεια, θα είναι βασικός ο Χουλτ.

Ωστόσο, η αναφορά γίνεται για την ΑΕΚ της σεζόν 2018-19, ομάδα με προοπτική να παρουσιάσει καλά πράγματα όταν παίζει ικανοποιητικά, αλλά ικανή για το χειρότερο όταν δεν είναι συγκεντρωμένη. Είναι ένα ματς το οποίο μπορεί να τελειώσει εύκολα, αλλά ενδέχεται να εξελιχθεί και σε πόλεμο. Από την Ένωση θα εξαρτηθεί και το κατά πόσο οι ποδοσφαιριστές της άκουσαν το δυνατό καμπανάκι που ήχησε χθες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ