OPINIONS

24 λόγοι για γεμάτο ΟΑΚΑ

24 λόγοι για γεμάτο ΟΑΚΑ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει τις 24 απαντήσεις για ένα sold out απόψε στο ΟΑΚΑ, λίγο πριν τη συμπλήρωσε 24 χρόνων από το τελευταίο πρωτάθλημα.

Είναι ένα κείμενο για εσένα φίλε της ΑΕΚ, που ακούς και διαβάζεις τις τελευταίες ημέρες από μία μερίδα γελωτοποιών, ότι η ομάδα σου δεν κατακτά δίκαια το πρωτάθλημα. Από εκείνους που έβαλαν προπονητή σε καροτσάκι για να πάρουν ματς στα χαρτιά, σου στέρησαν πέρυσι το Κύπελλο με γκολ-οφσάιντ και απαίτησαν με τον ίδιο τρόπο να καρπωθούν φέτος το πρωτάθλημα.

Δεν έχουν σημασία για σένα όλα αυτά. Διότι εσύ ξέρεις ότι έπαιξες τίμια απέναντι σε όλους. Και δεν έχεις μόνον έναν λόγο για δώσεις σήμερα το παρών στο ΟΑΚΑ. Έχεις ολάκερους 24, όσα και τα χρόνια που η ομάδα σου έχει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αν και με δόλιους τρόπους, στερήθηκε μερικά. Γιατί να είσαι δίπλα στην ΑΕΚ απόψε;

1. Είναι το πρώτο από τα πέντε ματς που θα έχεις αυτό το σπάνιο χτυποκάρδι μέχρι να τελειώσει η ρημάδα η διαδικασία για να τρέξεις στους δρόμους της Φιλαδέλφειας και να το πανηγυρίσεις με την ψυχή σου.

2. Θα δεις απέναντι σου μια ομάδα που δεν έκλεψε τίποτε από κανέναν, η οποία βγήκε με θάρρος να παίξει στην Τούμπα δίχως να πτοηθεί από μια δικαστική απόφαση που άλλαξε τα δεδομένα του ματς, ενώ οι παίκτες και ο προπονητής ήταν βυθισμένοι σε βραδινό ύπνο. Ματς το οποίο παραλίγο να έχανε με κάλπικο γκολ. Όπως πέρυσι στο Κύπελλο...

3. Αγαπάς και υποστηρίζεις έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό ο οποίος με αγωνιστική συνέπεια, ταπεινότητα και αγάπη για το ίδιο το άθλημα, πορεύτηκε εν ειρήνη, επιλέγοντας να δίνει απαντήσεις μέσα από τη δουλειά, την ενότητα και τις αξιοπρεπείς στάσεις του.

4. Η ομάδα σου δεν περιστοιχίζεται ή εκπροσωπείται από ανθρώπους που ξεκατινιάζονται στα Social Media και αυτορεζιλεύονται με ποσταρίσματα θράσους και αναξιοπρέπειας. Τα είδες αυτά σε όλες τις εκφάνσεις και εκφράσεις τους από τον ΠΑΟΚ και τον ΟΣΦΠ. Δύο ομάδες που εν τέλει, είναι τόσο μα τόσο ίδιες σε πολλά...

5. Εσύ ο ίδιος της χρωστάς την παρουσία σου σήμερα. Εσύ που την αμφισβητούσες παρόλο που την αγαπάς, επιδιδόμενος σε αρνητικές και επιθετικές δράσεις κατά του προπονητή και μερίδας των παικτών της. Σε διέψευσαν, όμως πρέπει να χαίρεσαι γι αυτό!

6. Παρακολουθείς την ομάδα που επένδυσε σε πλάνο ελληνικό και σήμερα τους καρπούς αυτού απολαμβάνει και η εθνική Ελλάδας. Με τέσσερις εν ενεργεία διεθνείς που θα γίνουν πέντε όταν επιστρέψει ο Μάνταλος και έξι εφόσον συνεχίσει την ανοδική πορεία ο Κονέ, ενώ έπονται οι Γαλανόπουλος και Γιακουμάκης.

7. Να νιώθεις καλά που καταφέρνεις με ποδοσφαιρικό σχέδιο να βάζεις τα γυαλιά στις αλόγιστες σπατάλες των ανταγωνιστών σου. Διαθέτεις καλύτερους παίκτες από τους αντιπάλους σου στις περισσότερες θέσεις κι ας επικαλούνται εκείνοι τις δαπάνες τους. Βλέπεις τον Λάζαρο. Μετά βλέπεις και τον Μιραλάς. Και καταλαβαίνεις...

8. Η ομάδα σου δεν έμπλεξε το ποδόσφαιρο με την πολιτική. Δεν σου έδωσε ποτέ γραμμή τι να ψηφίσεις, δεν ενέδωσε σε αυτή τη θλιβερή αστειότητα. Οι μεν γαντζωμένοι για καιρό στον κυβερνητικό άξονα, σήμερα να τον εγκαλούν επειδή δεν ξέρουν να διοργανώνουν ματς χωρίς έκτροπα. Και οι άλλοι να σπρώχνουν τον κόσμο εναντίον του, για να κουκουλώσουν τη γύμνια τους. Τάλε - κουάλε!

9. Βιώνεις την περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας η ομάδα που αγαπάς, αναγεννάται σε όλα τα επίπεδα. Η επιστροφή στο μονοπάτι που περπάτησαν οι πρόγονοί σου και εμπνευστές της ΑΕΚ, ήδη συντελείται. Σε λίγο θα βλέπεις την Ένωση στην "Αγιά Σοφιά".

10. Έχεις κάθε δικαίωμα να περηφανεύεσαι για τον ακατάβλητο χαρακτήρα της ομάδας σου όταν η μία αναποδιά, διαδεχόταν την άλλη. Τραυματισμοί, τιμωρίες, εσωτερικές προστριβές. Όλα διαλύθηκαν από τη δύναμη της οικογένειας και της ενότητας.

11. Κράτησες χαμηλά τους τόνους και δεν μπήκες σε πολεμικό επικοινωνιακό παιχνίδι όταν ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε αγωνιστικά να πάρει βαθμούς εκτός έδρας, όμως πετύχαινε με τα δεκανίκια της διαιτησίας να τσιμπάει πόντους που τον κρατούσαν στο παιχνίδι.

12. Πλήρωσες ακριβά εκείνο το πέναλτι (που όντως δεν ήταν πέναλτι) στο ματς με τη Λαμία και σε τρεις περιπτώσεις στερήθηκες βαθμούς από αβλεψίες των ρέφερι. Έχεις ρεκόρ κίτρινων καρτών. Όμως ουδέποτε γκρίνιαξες. Συνέχισες να τους απαντάς με ποδόσφαιρο.

13. Δεν ηττήθηκες ούτε σε ένα ντέρμπι φέτος, ούτε σε αυτό της Τούμπας αν και ο Κομίνης κατακύρωσε γκολ-οφσάιντ μετά από μιάμιση ώρα στα αποδυτήρια. Η Θεία Δίκη απονεμήθηκε.

14. Προκρίθηκες στον ημιτελικό του Κυπέλλου αποκλείοντας και πάλι (με τρίτο συνεχόμενο χουνέρι στο θεσμό) τον ΟΣΦΠ, καθαρά και με ωραία μπάλα. Δεν τον έφερες στην έδρα σου για να τον κατακρεουργήσεις με τη διαιτησία, όπως ο ΠΑΟΚ πέρυσι τον ΠΑΟ, πριν διεξαχθεί ο τελικός ολοκλήρωσης του έργου με την κατάκτηση του τίτλου - σκάνδαλο.

15. Πηγαίνεις στο γήπεδο και μετά από χρόνια παραδέχεσαι ότι γουστάρεις αυτό που βλέπεις. Πέραν της επικείμενης κατάκτησης του τίτλου, η ΑΕΚ σε ικανοποιεί με το ποδόσφαιρό της. Η πιο γερή βάση για το μέλλον.

16. Φέρε το παιδί μαζί σου σήμερα στο ΟΑΚΑ. Να ζήσει αυτή την ατμόσφαιρα, να νιώσει την περηφάνια, να τη μεταφέρει στους φίλους και τους συμμαθητές σου. Μόχθησες πολύ, απέναντι σε μια σημαδεμένη τράπουλα, να του εξηγήσεις γιατί να είναι ΑΕΚ. Σήμερα θα το νιώσει!

17. Έλα δίπλα στην ομάδα και με τη φωνή σου, κράτα τη ενεργή σε όλο το 90λεπτο. Σε χρειάζεται. Μην εκνευριστείς, μην δυστροπήσεις, μην βρίσεις. Μόνο τραγούδα για εκείνη και βοήθα τη να πάρει το ματς. Τίποτε άλλο δεν έχει σημασία απόψε.

18. Έλα δίπλα της για να προσέξεις και τον διπλανό σου. Όχι μόνο για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι της δεδομένης προβοκάτσιας που επιχειρείται, αλλά δεν θα περάσει μέσα στο γήπεδο. Αλλά και για να ηρεμήσεις τον κάθε ανυπόμονο δίπλα, μπροστά ή πίσω σου. Το ματς διαρκεί 90 λεπτά.

19. Θυμήσου πόσο όμορφα ένιωσες όταν την είδες να μεγαλουργεί σε ευρωπαϊκά γήπεδα και πόσο καλά αισθάνεσαι να λες ότι έπαιξα 10 ματς στο Europa League και έφυγα αήττητος.

20. Θυμήσου τα σκοτεινά χρόνια που βίωσες στα τούνελ της Β’ και Γ’ Εθνικής, όταν έτρεχες σε χωριά και πεδιάδες.

21. Θυμήσου εκείνο το βράδυ, κόντρα στον Πανθρακικό, πόσο άδειος ένιωσες, αδυνατώντας να χειριστείς το σήμερα και να κατανοήσεις το αύριο. Αυτό που ερχόταν. Αυτό που ήρθε...

22. Θυμήσου πόσο κανονικός ένιωσες όταν η ομάδα επέστρεψε στην Α’ Εθνική και πόσα όνειρα άρχισες να χτίζεις ξανά. Πόσα συναισθήματα να ξεθάβεις...

23. Θυμήσου ότι δεν πρέπει ποτέ να τα ξεχάσεις όλα αυτά...

24. Πάνω από όλα όμως, σαφώς και από τα προαναφερθέντα, θυμήσου ότι είσαι ΑΕΚ!

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οκτώ συν δυο σίγουροι για την ΑΕΚ
Poll: Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του ΑΕΚ - Παναθηναϊκός;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ