ΜΠΑΣΚΕΤ

Ζαγκλής: "Να ενώσουμε την μπασκετική κοινότητα"

Photo : Vianney THIBAUT
Photo : Vianney THIBAUT VIANNEY THIBAUT

Ο Ανδρέας Ζαγκλής είχε ένα ξεκάθαρο μήνυμα να στείλει προς την μπασκετική κοινότητα λίγο μετά την εκλογή του ως ο γενικός γραμματέας της FIBA.

Στα 38 του χρόνια ο Ανδρέας Ζαγκλής έγινε το νέο "αφεντικό" της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ . Ο παλιός καλαθοσφαιριστής, προπονητής και παράγοντας των Μελισσίων επιλέχθηκε ομόφωνα από το κεντρικό συμβούλιο της FIBA να καλύψει την θέση που άφησε κενή ο θάνατος του Πάτρικ Μπάουμαν και στις πρώτες δηλώσεις που έκανε μετά την εκλογή του, υπογράμμισε την αναγκαιότητα που υπάρχει να ενώσει όλη την μπασκετική κοινότητα και να αναπτύξει ακόμα περισσότερο το άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο.

" Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Κεντρικού Γραφείου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Η αποστολή είναι ξεκάθαρη: Να μεγαλώσουμε το μπάσκετ παγκοσμίως και να ενώσουμε την μπασκετική κοινότητα. Προσωπικά θα υπηρετήσω αυτή την αποστολή έχοντας στο μυαλό μου τις αξίες της FIBA και την πλούσια ιστορία της. Η FIBA θα συνεχίσει να εργάζεται χέρι με χέρι με της Εθνικές Ομοσπονδίες για τα προγράμματα του αντρικού και γυναικείου μπάσκετ, για τα δύο Ολυμπιακά αγωνίσματα που έχει, όπως επίσης και να υποστηρίζει το μπάσκετ σε καρότσι", τόνισε ο Ανδρέας Ζαγκλής.

" Στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον θα πρέπει να είμαστε μοντέρνοι διαχειριστές, συνετοί ρυθμιστές και άψογοι διοργανωτές, προκειμένου να σταθούμε στο ύψος των υψηλών απαιτήσεων που έχει η οικογένεια του μπάσκετ και κυρίως οι παίκτες, οι ομάδες, οι Λίγκες, οι φίλαθλοι και οι συνεργάτες μας", κατέληξε στις δηλώσεις που έκανε ο νέος Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο οποίος βρίσκεται στην FIBA από το 2016, έχοντας διατελέσει όμως και τα προηγούμενα εννέα χρόνια εξωτερικός νομικός σύμβουλος.

Ο πρόεδρος της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε, είπε από τη μεριά του: " Είμαι πολύ χαρούμενος που επιλέξαμε τον τέταρτο Γενικό Γραμματέα από την ομάδα μας. Ένας αληθινός άνθρωπος του μπάσκετ, ο Ανδρέας γνωρίζει πολύ καλά τον οργανισμό μας και είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να ηγηθεί της FIBA, ακολουθώντας την στρατηγική που έχει υιοθετήσει από το Κοινοβούλιο της Ομοσπονδίας. Είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι θα βάλει τα δυνατά του ώστε να κάνει το μπάσκετ το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, που είναι και το όραμα της FIBA".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ