ΜΠΑΣΚΕΤ

Ζαγκλής για Στάνκοβιτς: "Χωρίς αυτόν η FIBA δεν θα ήταν εδώ που είναι σήμερα"

Ζαγκλής για Στάνκοβιτς: "Χωρίς αυτόν η FIBA δεν θα ήταν εδώ που είναι σήμερα"
EUROKINISSI

Ο Ανδρέας Ζαγκλής εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του σπουδαίου Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς. Συλλυπητήρια και από την EuroLeague.

Ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς πέθανε σε ηλικία 94 ετών, βυθίζοντας το πένθος το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μετά τον Γιώργο Βασιλακόπουλο λοιπόν, συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, ο οποίος κατέχει την θέση που είχε για 26 χρόνια (1976-2002) ο Στάνκοβιτς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Εκ μέρους της FIBA, θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητηριά μας στην οικογένεια, τους φίλους και τους αγαπημένους του κυρίου Στάνκοβιτς.

Είτε ως συμμετέχων του πρώτου παιχνιδιού στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1950, είτε ως διοργανωτής στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Ευρώπη (Γιουγκασλαβία, 1970), είτε ως ηγέτης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς θα είναι πάντα μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες στην ιστορία του αθλήματος. Θα είμαστε πάντα ευγνώμωνες σε εκείνον για όλα όσα έκανε για την υλοποίηση θεμελιωδών αλλαγών, χωρίς τις οποίες η FIBA δεν θα ήταν εδώ που είναι σήμερα".

EUROLEAGUE: "ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η EuroLeague, αναφέροντας:

" Η EuroLeague Basketball θρηνεί μαζι με όλη την μπασκετική κοινότητα τον χαμό του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς. Το έργο ζωής του κύριου Στάνκοβιτς βοήθησε ώστε να μπουν τα θεμέλια ώστε το μπάσκετ να γίνει παγκόσμιο σήμερα.

'Εκ μέρους της οικογένειας της EuroLeague Basketball, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στα συγγενικά πρόσωπα και τους φίλους του Μπόρα Στάνκοβιτς, έναν από τους πυλώνες του μπάσκετ στην Ευρώπη', δήλωσε ο πρόεδρος και Γ.Γ της EuroLeague Basketball, Ζόρντι Μπερτομέου. 'Η προσήλωσή του στο μπάσκετ είναι ένα παράδειγμα για όλους και το αποτύπωμα που άφησε στο άθλημά μας δεν θα ξεχαστεί ποτέ'".

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: "ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ"

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αναφέροντας:

"Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αποχαιρετά με θλίψη τον Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς.

Το κενό που αφήνει ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος του Παγκοσμίου Μπάσκετ είναι τεράστιο.

Ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια το μπάσκετ από κάθε πόστο και η θητεία του ως Γενικός Γραμματέας της FIBA αποδείχτηκε κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του αθλήματος.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Καλό Παράδεισο, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς..."

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: "ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ"

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε και αυτή συλλυπητήρια ανακοίνωση, αναφέροντας:

" Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του πρώην παίκτη, προπονητή, αλλά και ηγετικού παράγοντα του Παγκόσμιου μπάσκετ, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς.

Πρόκειται για μια τεράστια προσωπικότητα που επηρέασε όσο λίγοι στην εξέλιξη του αθλήματος που όλοι αγαπάμε. Το κενό που αφήνει στο παγκόσμιο μπάσκετ είναι τεράστιο.

Καλό ταξίδι..."

ΕΣΑΚΕ: "ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΕΣΑΚΕ, μένοντας στην αγάπη του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς για την Ελλάδα.

Αναλυτικά:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς.

Ο εκλιπών υπήρξε από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ. Υπηρέτησε το αγαπημένο του άθλημα ως παίκτης, προπονητής και για 27 χρόνια ως Γενικός Γραμματέας της FIBA. Άφησε την «σφραγίδα» του στις εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών και συνέβαλε αποφασιστικά στην διάδοση και εξάπλωση του μπάσκετ σε όλο τον πλανήτη.

Θα τον θυμόμαστε για την προσφορά του στο μπάσκετ, το ήθος του και για την αγάπη του για την Ελλάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του, κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς”.

ΑΡΗΣ: "ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ"

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία έλεγε τα εξής:

" Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς. Ενός ανθρώπου, που υπηρέτησε το μπάσκετ από διάφορα πόστα, επί σειρά δεκαετιών και είχε πολύ μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει..."

ΗΡΑΚΛΗΣ: "ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ"

Σύντομη, αλλά ξεκάθαρη η ανακοίνωση του Ηρακλή:

" Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην γ.γ. της FIBA, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ