ΜΠΑΣΚΕΤ

Βουγιόσεβιτς: "Η ευθύνη βαραίνει Στάνκοβιτς και Βασιλακόπουλο"

Partizan Belgrade head coach Dusko Vujosevic waves before their Euroleague Top 16 basketball match against Panathinaikos, in Belgrade, Serbia, Thursday, March 4, 2010. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Partizan Belgrade head coach Dusko Vujosevic waves before their Euroleague Top 16 basketball match against Panathinaikos, in Belgrade, Serbia, Thursday, March 4, 2010. (AP Photo/Darko Vojinovic) ASSOCIATED PRESS

Τους Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς - Γιώργο Βασιλακόπουλο κατηγόρησε ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, επειδή πριν από δύο δεκαετίες η FIBA έχασε την ευκαιρία να κρατήσει τη μεγάλη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ενοχλημένος από την ευκολία με την οποία η EuroLeague κατέβασε ρολά και ακύρωσε τη σεζόν 2019/20 δήλωσε στη Σερβία ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, που άρπαξε την ευκαιρία για να πει ότι η FIBA έχασε πριν από δεκαετίες τη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση εξαιτίας των κινήσεων των Στάνκοβιτς - Βασιλακόπουλου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βουγιόσεβιτς:

" Η κατάσταση ήταν περίπλοκη, ελάχιστες ομάδες είχαν τους ξένους τους και οι περισσότερες δεν μπορούσαν να τους φέρουν πίσω. Είχαν επίσης οικονομικές δυσκολίες. Υπήρχε και το θέμα με την καραντίνα και γενικώς δεν είδα διάθεση από τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια τελείωναν. Δεν ήταν ρεαλιστικό να συνεχιστεί η διοργάνωση, ωστόσο υπήρχαν ομάδες όπως η Παρτίζαν και η Βίρτους που είχαν επενδύσει πολλά χρήματα για να υπάρξει μια τόσο εύκολη λύση. Τη στιγμή που έδωσαν δεκαετή εγγυημένα συμβόλαια, έριξαν την ποιότητα των εγχώριων διοργανώσεων. Η FIBA έχασε τη σημαντικότερη διασυλλογική διοργάνωση πίσω στο 2000 και ο Μπόρα Στάνκοβιτς με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο ευθύνονται γι' αυτό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ