ΜΠΑΣΚΕΤ

Βασιλειάδης: "Δίνουμε γήπεδα και όχι αρένες"

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΑΤ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΑΤ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, αναφέρθηκε στη νέα κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δυο αιωνίους στον πλαίσιο των τελικών της Α1, είπε πως η κυβέρνηση δίνει γήπεδα και όχι αρένες, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση θα επαναπροσδιορίσει την χρήση των εγκαταστάσεων αυτών, αν υπάρξουν άσχημα γεγονότα.

Ξεκάθαρος ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, αναφορικά με τη νέα κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο πλαίσιο των τελικών της Stoiximan.gr Basket League. Ο ίδιος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τα τουρνουά 3on3, ανέφερε πως η κυβέρνηση δίνει γήπεδα και όχι αρένες, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση θα επαναπροσδιορίσει την χρήση των εγκαταστάσεων αυτών, αν υπάρξουν άσχημα γεγονότα είτε στο ΟΑΚΑ είτε στο ΣΕΦ.

Οι δηλώσεις του αφορούν τα όσα έχει γράψει στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αλλά και στον τραυματισμό του βοηθού του Τσάβι Πασκουάλ, Διαμαντή Παναγιωτόπουλου, μετά το φινάλε του τρίτου τελικού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο υφυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων πως το Κράτος δεν θα μείνει άπραγο και θα κάνει τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, αν δει ότι οι δυο πλευρές δεν συμμορφώνονται.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

"Δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες και μας προβληματίζουν ιδιαίτερα, μας στεναχωρούν ιδιαίτερα και δεν μας ταιριάζουν σε αυτό το προφίλ του αθλήματος που έχουμε καταφέρει να έχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρος. Μιλάω για την επαγγελματική Λίγκα, μιλάω για το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, μιλάω για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που μας έχουν στεναχωρήσει και προβληματίσει όλους.

Κατ' αρχάς, να γίνει σαφές ότι οι εισαγγελικές αρχές και οι αστυνομικές δυνάμεις αμέσως μόλις ανακινήθηκε το τι έγινε την Κυριακή το βράδυ, αλλά και με τις δηλώσεις που ακολούθησαν και τις εξαγγελίες το κυριότερο που ακολούθησαν τα γεγονότα αυτά, σχηματίζονται ήδη δικογραφίες και για τα δυο γεγονότα και έχουμε εμπιστοσύνη στα όργανα της Πολιτείας και της Ομοσπονδίας ότι θα κρίνουν με ταχύτητα, διαφάνεια και με ορθή κρίση για να καταλογιστούν όσα πρέπει να καταλογιστούν.

Αλλά ότι έχουμε μπροστά μας δυο πολύ κρίσιμα παιχνίδια και επειδή τονίζω τη σημασία και του αθλήματος και την υγεία που εκπέμπει το μπάσκετ διαχρονικά χάρη στο πάθος των ανθρώπων του, θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Να τελειώσουν τα αστεία και να κοπεί η πλάκα. Θα γίνουν όσες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν, πέρα από τις εκτονωτικές δικές μου για να μπορέσουμε να πάμε να ευχαριστηθούμε ένα ή δυο παιχνίδια που θα τιμούν την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Αλλά από 'κει και πέρα, να είμαστε σαφείς. Πέρα από τα εισαγγελικά, πέρα από τα δικαστικά, το Κράτος μέσω των διοικήσεων των Σταδίων παραχωρεί δημόσια περιουσία για προαγωγή του αθλητικού πνεύματος.

Αν στις επόμενες ημέρες, κατά την διάρκεια των αγώνων αυτών δεν προαχθεί το αθλητικό πνεύμα, αλλά οτιδήποτε άλλο, το Κράτος θα επαναπροσδιορίσει την χρήση των εγκαταστάσεων αυτών. Για να τελειώσει το αστείο. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, να σταματήσουν αυτές οι καταστάσεις παράνοιας που ζούμε και να πάμε να ευχαριστηθούμε δυο αγώνες, δυο ωραία παιχνίδια με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες που παίζουν στη χώρα μας, με δυο από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Όπως στην Ευρώπη, παρά τα φαλτσοσφυρίγματα, έχουν μια σοβαρή εικόνα μέσα στο γήπεδο, αυτό θα πρέπει να γίνει και τις επόμενες μέρες. Αλλιώς, εμείς ως Πολιτεία θα επανακαθορίσουμε τη στάση μας και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν δίνουμε αρένες, δίνουμε γήπεδα, για να τελειώνει το αστείο".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ