ΜΠΑΣΚΕΤ

ΤΣΣΚΑ – Προμηθέας 77-57: Οι Ρώσοι την πρόκριση, στον τελικό με Ολυμπιακό

ΤΣΣΚΑ – Προμηθέας 77-57: Οι Ρώσοι την πρόκριση, στον τελικό με Ολυμπιακό

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε 77-57 του Προμηθέα Πάτρας και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του “Γκομέλσκι Καπ”, με την ομάδα του Μάκη Γιατρά από την πλευρά της να βρίσκει στη Μόσχα την ευκαιρία για ένα γερό τεστ.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν εντυπωσίασε, ωστόσο έκαμψε εύκολα και από νωρίς την αντίσταση του Προμηθέα που δεν κατάφερε μεν να φανεί ανταγωνιστικός, αλλά έκανε μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια γεμάτη διδάγματα και σημαντικά συμπεράσματα για τον Μάκη Γιατρά.

Η ρωσική ομάδα προκρίθηκε μετά το 77-57 επί των Πατρινών στον τελικό του "Γκομέλσκι Καπ", όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό την Τετάρτη (25/9) στον τελικό του τουρνουά (19:00). Από την πλευρά του, ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει την ίδια μέρα στον μικρό τελικό την Ούνικς Καζάν στις 16:00.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Μπολομπόι με 14 πόντους κάνοντας μεγάλη "ζημιά" στους Πατρινούς, 11 είχε ο Μάικ Τζέιμς και 10 οι Χίλιαρντ και Χάινς. Στον αντίποδα, ο Μπόγρης είχε 10 πόντους, ενώ από 9 ειχαν οι Μπαμπ και Έλις.

O MVP

Ο Τζοέλ Μπολομπόι έκανε πολλή δουλειά για το συγκρότημα του Ιτούδη, ξεχωρίζοντας στην επίθεση με τη μαχητικότητά του και "πληγώνοντας" πολύ τον Προμηθέα στη ρακέτα. Πέτυχε 14 πόντους με 6/6 δίποντα και 2/3 βολές, ενώ παράλληλα είχε και 7 ριμπάουντ, έχοντας τον καλύτερο βαθμό αξιολόγησης (μαζί με τον Χάινς).

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες από την περιφέρεια. Η ΤΣΣΚΑ είχε 6/23 τρίποντα, ενώ ο Προμηθέας είχε 6/27. Η ομάδα της Πάτρας ωστόσο ξεκίνησε και με πολύ χαμηλά ποσοστά στο δίποντο έχοντας 3/14 στην αρχή του αγώνα, το οποίο... έφτιαξε κάπως στην πορεία, ωστόσο και πάλι, με 15/37 δίποντα δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Το θετικό για την ομάδα του Μάκη Γιατρά ήταν ότι στο δεύτερο μέρος έκοψε το... κακό συνήθειο να χάνει αμυντικά ριμπάουντ (είχε χάσει 10 στο πρώτο μέρος).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της χάρη στη "physical" φύση της που ήταν και η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Δημήτρης Ιτούδης ξεκίνησε τους Τζέιμς, Χίλιαρντ, Κουρμπάνοφ, Βοροντσέβιτς και Χάινς, ενώ ο Μάκης Γιατράς από την πλευρά του έριξε στη “μάχη” τους Κατσίβελη, Χολ, Λίποβι, Αγραβάνη και Έλις.

Η κυριαρχία στη ρακέτα και στα ριμπάουντ (10 επιθετικά στο πρώτο μέρος) έβαλε τους Ρώσους σε θέση "οδηγού" από νωρίς, με τον Προμηθέα από μέρους του να ξεκινά με πολλά χαμένα τρίποντα και βιαστικές επιλογές στην επίθεση.

Χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά για να γίνει αισθητή η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, όταν οι Ρώσοι πήραν γρήγορο προβάδισμα 12-5, το οποίο, παρά την προσωρινή αντίδραση του Προμηθέα (12-10) άγγιξε νωρίς-νωρίς διψήφια επίπεδα (24-10). Ο Φίλερ μείωσε σε 24-13, ωστόσο το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους Πατρινούς πίσω στο σκορ με 29-17, καθώς το καλάθι του Μπόγρη στο 8' ήταν και το τελευταίο τους μέχρι τα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Μπαμπ έκανε πολύ καλή δουλειά στην επίθεση με 9 πόντους, ωστόσο... κόλλησε εκεί, ενώ από το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη, οι Χάκετ και Χάινς (από 6 πόντους) είχαν εύκολη δουλειά κοντα στο καλάθι.

Ο Προμηθέας, με τον Έλις στην πεντάδα του προσπάθησε με hedge out να αντιμετωπίσει το πικ εν ρολ των Ρώσων, ωστόσο τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ τον "πλήγωναν" ακόμα και όταν η αμυντική του λειτουργία ήταν σωστή. Με 28,6% πίσω από τα 6,75μ. και με 3/14 δίποντα, η ΤΣΣΚΑ πετύχαινε αναπάντητους πόντους φτάνοντας εύκολα στο +13 του πρώτου ημιχρόνου (41-28).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Γιατρά μπήκαν με λίγη περισσότερη αυτοπεποίθηση στο στο παρκέ και με ένα επιμέρους 1-7 κατάφεραν να κατεβάσουν τη διαφορά στους 8 πόντους. Κάπου εκεί, όμως, ανέλαβαν οι Μπολομπόι και Χίλιαρντ. Ο τελευταίος σταμάτησε στο 24' το σερί των Πατρινών για το 46-35, ενώ η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη της καλής εκκίνησης του Προμηθέα, που βρέθηκε πίσω με 19 πόντους (61-42) αφού, παρά τις όποιες προσπάθειες του Μπόγρη και Έλις στο "ζωγραφιστό", συνέχισε να είναι άστοχος από την περίμετρο.

Το τελευταίο δεκάλεπτο έμοιαζε... διαδικαστικό, η διαφορά έφτασε και πάνω από τους 20 πόντους όταν στην εξίσωση μπήκε και ο Μάικ Τζέιμς, με τους Πατρινούς πάντως να έχουν κάποια μικρά καλά διαστήματα αλλά και ένα πολύ γερό τεστ απέναντι στους Πρωταθλητές Ευρώπης για να συζητήσουν και να... διδαχθούν ενόψει της νέας σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 29-17, 41-28, 61-42, 77-57

ΤΣΣΚΑ: Μπολομπόι 14, Τζέιμς (1), Ούκχοφ, Αντόνοφ 4, Στρέλνιεκς 4, Βόιτμαν 2, Βοροντσέβιτς, Κλάιμπερν 2, Χάκετ 6, Λοπατίν, Κουλάγκιν 8, Χίλιαρντ 10, Κουρμπάνοφ 6, Χάινς 10, Μπέικερ.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Χολ 4, Μπαμπ 9 (2), Λίποβι 2, Καφέζας, Αγραβάνης 3 (1), Κασελάκης 4, Λόουερι 6 (2), Κατσίβελης 5, Φίλερ 5 (1), Μπόγρης 10, Έλις 9, Μαντζούκας.

Ομαδικά στατιστικά - ΤΣΣΚΑ: 25/42 δίποντα, 6/23 τρίποντα, 9/13 βολές, 48 ριμπάουντ (34 αμυντικά - 14 επιθετικά), 15 ασίστ, 3 κλεψίματα, 13 λάθη, 3 κοψίματα.

Ομαδικά στατιστικά - Προμηθέας: 15/37 δίποντα, 6/27 τρίποντα, 9/15 βολές, 35 ριμπάουντ (22 αμυντικά - 13 επιθετικά), 11 ασίστ, 7 κλεψίματα, 12 λάθη, 3 κοψίματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ