ΜΠΑΣΚΕΤ

Τρινκιέρι για εθνική Κροατίας!

Τρινκιέρι για εθνική Κροατίας!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο Αντρέα Τρινκιέρι είναι ο βασικός υποψήφιος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Κροατίας που ενδεχομένως θα βρεθεί στον δρόμο της Εθνικής με φόντο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ο πρόεδρος της Λαμποράλ Κούτσα, Χοσεάν Κερεχέτα, δεν επιτρέπει στον Βέλιμιρ Περάσοβιτς να κοουτσάρει την Κροατία στο Προολυμπιακό τουρνουά κι έτσι η ομοσπονδία αναζητά τον προπονητή που θα καθοδηγήσει την εθνική ομάδα στη διοργάνωση του Τορίνο, σχεδόν τέσσερις μήνες πριν από το πρώτο τζάμπολ με τη διοργανώτρια Ιταλία (5/7)!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών και νυν προπονητής της Μπάμπεργκ, Αντρέα Τρινκιέρι είναι ο βασικός υποψήφιος για να αναλάβει τις τύχες της Κροατίας ως αντικαταστάτης του Περάσοβιτς.

Η Κροατία απέτυχε παταγωδώς στο περσινό Ευρωμπάσκετ, με τον Ντίνο Ράτζα να παραδέχεται δημόσια πως " δεν ξέρω τι να πω γι αυτά που είδαμε! Δεν υπάρχει λογική εξήγηση για ό,τι συνέβη. Το πιο εύκολο είναι να κλωτσάς ένα νεκρό άλογο, αλλά πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας γι αυτά που έγιναν στο Eurobasket. Δεχθήκαμε πενήντα πόντους στο ημίχρονο με την Τσεχία, κι αντί μετά την ανάπαυλα να δούμε τους παίκτες να παλεύουν σαν... πεινασμένα σκυλιά, ήταν ακόμη πιο νωθροί και παθητικοί. Ούτε γυναικεία ομάδα δεν θα κερδίζαμε, ποια Τσεχία;". Ήταν το παιχνίδι που η Κροατία ηττήθηκε από την Τσεχία με σκορ 59-80 και έμεινε εκτός προημιτελικών.

Το βράδυ της Πέμπτης (10/3), λοιπόν, ο Ράτζα και ο Γιόσιπ Βράνκοβιτς που έχουν πόστο στην ομοσπονδία της κροατίας ταξίδεψαν μέχρι τη Βιτόρια ώστε να μιλήσουν με τον Κερεχέτα για τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Ο ιδιόρρυθμος ιδιοκτήτης των Βάσκων είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της παρουσίας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς στην Κροατία, πλην όμως την ώρα των συζητήσεων άλλαξε άποψη. "Μας είπε με τη μία πως δεν πρόκειται να έχουμε τον προπονητή μας στο Προολυμπιακό τουρνουά", ανέφερε ο Ράτζα σε δηλώσεις του.

Τρινκιέρι για εθνική Κροατίας!

Βάσει κανονισμών της Liga Endesa, ένας προπονητής συλλόγου δεν μπορεί να κάθεται ταυτόχρονα σε πάγκο εθνικής ομάδας. Θα έπρεπε δηλαδή η Λαμποράλ Κούτσα να τον απολύσει για όσο εξελίσσονταν οι υποχρεώσεις της Κροατίας κι εν συνεχεία να τον προσλάβει εκ νέου (σ.σ. στην περίπτωση του Φώτη Κατσικάρη, η συμφωνία του Έλληνα κόουτς με τη Μούρθια είναι πιο... ευέλικτη).

Έτσι, ο Αντρέα Τρινκιέρι φιγουράρει ψηλά στη λίστα των υποψήφιων αντικαταστατών του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Ο Ιταλός κόουτς έκατσε στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας το 2013. Σε περίπτωση που προχωρήσει τελικά το ενδεχόμενο να αναλάβει την Κροατία, ο Τρινκιέρι ενδεχομένως να τεθεί αντιμέτωπος με την Ελλάδα στο Προολυμπιακό του Τορίνο.

Προολυμπιακό Ιταλίας (Pala Alpitour, Τορίνο)

Group A

1.Ελλάδα

2.Μεξικό

3.Ιράν

Group B

1.Τυνησία

2.Κροατία

3.Ιταλία

- Οι δυο πρώτες ομάδες από κάθε Group προκρίνονται σε χιαστί-ημιτελικά. Ο νικητής του τελικού σε κάθε Προολυμπιακό τουρνουά θα παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

- Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει αρχικά το Ιράν (4/7), ακολουθεί ρεπό (5/7) ενώ στις 6/7 η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη θα τεθεί αντιμέτωπη με το Μεξικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ