ΜΠΑΣΚΕΤ

Το πρωτοποριακό "BasketBall Shooting Camp" επιστρέφει δυναμικά

Το πρωτοποριακό "BasketBall Shooting Camp" επιστρέφει δυναμικά

Η "Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών" επιστρέφει με ένα ακόμη "Basketball Shooting Camp", δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να βελτιώσουν τη μηχανική και την τεχνική τους στο σουτ.

Την πρώτη χρονιά συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο, τη δεύτερη απέδειξε τους λόγους που το ξεχωρίζουν και πλέον έχει γίνει θεσμός. Το αθλητικό σωματείο που από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του έθεσε ως αυτοσκοπό την εξέλιξη, τη βελτίωση και την ανάδειξη του ταλέντου των νεαρών αθλητών, παραμένει πιστό στις αρχές του και το αποδεικνύει για ακόμα μία χρονιά.

Η "Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών" συνεχίζει να πρωτοπορεί κι ανεξάρτητα από την ομάδα που αγωνίζεσαι και ανήκεις, σε καλεί να συμμετάσχεις σε ένα χριστουγεννιάτικο τριήμερο Camp που θέτει ως αποκλειστικό στόχο την ατομική αξιολόγηση και βελτίωση στο μηχανισμό του σουτ!

Έχοντας ξεχωρίσει στην Ελλάδα με το υψηλό επίπεδο του εξειδικευμένου προπονητικού προγράμματός του, έγινε το μοναδικό camp που προκάλεσε το ενδιαφέρον από χώρες του εξωτερικού (Βέλγιο). Το "BasketBall Shooting Camp" επιστρέφει και φέτος στη… βάση του για να κάνει πάλι τη διαφορά.

Το camp που ταξίδεψε μέχρι το Λέουβεν, το τριήμερο 27-28-29/12/2017 θα βρίσκεται στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Λούης» (Βασ. Όλγας 12, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αμαρουσίου) με στόχο να δουλέψει πάνω στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Περιορισμένος αριθμός αθλητών, οι οποίοι θα χωριστούν σε μικρές ομάδες ανάλογα με την ικανότητα τους στο σουτ και την ηλικία, μέσα από τρεις τρίωρες προπονήσεις θα δουλέψουν υπό τις οδηγίες καταξιωμένων και άρτια καταρτισμένων προπονητών. Η ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια πάνω στον μηχανισμό του σουτ κι η βελτίωση σημαντικών παραμέτρων που συμβάλουν στην μεγιστοποίηση της απόδοσης κατά την εκτέλεση σε συνθήκες αγώνα, αποτελεί το ζητούμενο του εξειδικευμένου προπονητικού προγράμματος που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια με τεράστια επιτυχία από τον coach Δημήτρη Γκόφα.

Το πρωτοποριακό "BasketBall Shooting Camp" επιστρέφει δυναμικά

Το πρόγραμμα για όσους αθλητές βρεθούν στο "BasketΒall Shooting Camp" περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

1. Ανάλυση όλων των φάσεων του σουτ σε video όπως συμβαίνει σε επαγγελματικές ομάδες υψηλού επιπέδου

2. Εκμάθηση του σωστού τρόπου τρεξίματος για την ελαχιστοποίηση των τραυματισμών. Tο εξειδικευμένο πρόγραμμα Art of Movement, θα βοηθήσει τους αθλητές να καταλάβουν πώς πρέπει να τρέχουν και να κινούνται με φυσικό τρόπο δίνοντας έμφαση στη τεχνική, στη στάση σώματος και στη συχνότητα διασκελισμού. Κατά αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται δρομική οικονομία, χαμηλότερες φορτίσεις στο μυο-τενόντιο σύστημα και καλύτερη απόδοση.

3. Ειδικό ασκησιολόγιο για την υποδοχή της μπάλας πριν την εκτέλεση

4. Προπόνηση στην εκτέλεση του σουτ με εξειδικευμένο ασκησιολόγιο που έχει εκπονηθεί βασιζόμενο στις τελευταίες μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο

5. Ατομικό report με συγκεκριμένες οδηγίες για τον κάθε αθλητή ξεχωριστά

6. Βιομηχανική ανάλυση και κινησιόγραμμα που αναλύει εξειδικευμένες λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης.

Ο περιορισμένος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν στο Camp βοηθά παίκτες και προπονητές να δουλέψουν δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και στη λεπτομέρεια. Αυτό μπορεί να γίνεται σε βάρος του κέρδους, όμως σε αυτό το κομμάτι βοηθάει για ακόμα μία χρονιά η τεχνική - μελετητική εταιρία EDEKA A.E., η οποία ως χορηγός καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των εξόδων. Παράλληλα, η Po Company είναι υποστηρικτής αθλητικού υλικού, ενώ η STARGAZER APPS μας υποστηρίζει με τις τεχνολογικές της δυνάμεις.

* Για να επιτευχθεί η επιθυμητή έμφαση στην λεπτομέρεια κάθε προπονητής θα έχει υπό την εποπτεία του μικρό αριθμό αθλητών. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 90 ευρώ.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Γεράσιμο Χατζόπουλο (6977168891).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ