ΜΠΑΣΚΕΤ

Το "παλατάκι" του Νίκου Χατζηβρέττα

Το "παλατάκι" του Νίκου Χατζηβρέττα

Ο βετεράνος διεθνής καλαθοσφαιριστής, Νίκος Χατζηβρέττας χρηματοδότησε και έφτιαξε για τα παιδιά που θέλουν να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ στην ακαδημία του ένα καταπληκτικό κλειστό γήπεδο στην περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Το "ΕΘΝΟΣΠΟΡ" παρουσιάζει το "παλατάκι" του.

Δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια. Επιλέγει να μιλάει με έργα. Ετσι γνωρίσαμε ως μπασκετμπολίστα τον Νίκο Χατζηβρέττα, το παιδί με το καθαρό βλέμμα από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, το οποίο έφτασε στην καθιέρωση και στην κορυφή της Ευρώπης δουλεύοντας σκληρά για να εξελίξει το ταλέντο του.

Σήμερα στα 41 του, ο Χατζηβρέττας εξακολουθεί να υπηρετεί το αγαπημένο σε εκείνον άθλημα, πασχίζει να δημιουργήσει με αργά και σταθερά βήματα την κορυφαία Ακαδημία μπάσκετ (την “10A”) κι όπως καταμαρτυρούν τα όσα έχει πετύχει κατά την τελευταία εξαετία, βρίσκεται σε... καλό δρόμο.

του Θοδωρή Φελάνη

Η απόφασή του να χρηματοδοτήσει το κτίσιμο ενός νέου μοντέρνου κλειστού γηπέδου μπάσκετ στην περιοχή του Ευόσμου σε οικόπεδο που ο ίδιος είχε αγοράσει στο παρελθόν, αποδεικνύει το πάθος και την μεγάλη επιθυμία του να αφοσιωθεί ψυχή τε και σώματι στην ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή.

Το "παλατάκι" του Νίκου Χατζηβρέττα

Ο Νίκος Χατζηβρέττας άνοιξε τις πύλες του νεότευκτου γηπέδου (που θυμίζει άρτιο προπονητήριο ομάδας ΝΒΑ), αποκλειστικά για το " ΕΘΝΟΣΠΟΡ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ" και μίλησε για την απόφαση του να στραφεί στις υποδομές.

"Η κατασκευή αυτού του γηπέδου είναι μια 100% ιδιωτική πρωτοβουλία. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο και ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο. Προσπαθήσαμε στα τετραγωνικά μέτρα που είχαμε στην διάθεση μας να δημιουργήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Η σκέψη υπήρχε πάντα για κάτι τέτοιο όμως έγινε πιο έντονη τα τελευταία χρόνια, όταν η Ακαδημία που ίδρυσα άρχισε σιγά σιγά να μεγαλώνει. Η έλλειψη κλειστών γηπέδων μπάσκετ και διαθέσιμων ωρών για προπόνηση, έφερε την οριστική απόφασή μου. Εχω συνειδητά λάβει την απόφαση να ασχοληθώ με το αναπτυξιακό κομμάτι του μπάσκετ. Οσο πιο πολλά παιδιά πείσω να ασχοληθούν με το άθλημα, όσους πιο πολλούς καταφέρουμε να τους κάνουμε να αφήσουν το τάμπλετ, το λαπτοπ την τηλεόραση και να έρθουν στο γήπεδο για προπόνηση, τόσο το καλύτερο για το μπάσκετ και για την ίδια την κοινωνία. Ετσι το βλέπω και αισθάνομαι καλά που αυτή η προσπάθεια βρίσκει ανταπόκριση", εξηγεί ο Νίκος Χατζηβρέττας και προσθέτει: "Στόχος μας εδώ δεν είναι να ανεβαίνουν οι ομάδες τις κατηγορίες. Η φιλοσοφία μας αφορά καθαρά το αναπτυξιακό κομμάτι. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να γίνουν καλοί αθλητές και συγκροτημένοι χαρακτήρες. Δεν μας νοιάζει το αγωνιστικό κόστος, είμαστε υπερήφανοι που η αντρική ομάδα μας έχει στην σύνθεση της 7 μικρούς, παίδες και έφηβους. Ετσι θα πορευτούμε. Δεν μπορώ πια να ακούω ότι ένας 19χρονος παίκτης είναι μικρός και ταλαντούχος".

Το "παλατάκι" του Νίκου Χατζηβρέττα

Για το παρελθόν του αναφέρει: "Αισθάνομαι πολύ γεμάτος, έζησα ωραία πράγματα στην αθλητική καριέρα μου, θεωρώ λοιπόν χρέος μου να καταφέρω να μεταδώσω στα νέα παιδιά αυτή τη φλόγα και την αγάπη για το μπάσκετ. Είναι πολύ δημιουργικό αυτό που κάνω, βρίσκομαι σε ένα τόπο που αγαπάω, εδώ που μεγάλωσα κι εδώ που θέλω να προσφέρω. Πέρασαν έξι χρόνια από τότε που σταμάτησα. Αναμνήσεις υπάρχουν. Και οι περισσότερες είναι καλές, όμως δεν αισθάνομαι να μου λείπει το μπάσκετ. Γνώριζα ακριβώς τι ήθελα να κάνω πριν ακόμα σταματήσω, η επαφή με το γήπεδο , με το άθλημα δεν μου έλειψε, οπότε δεν πρόλαβα καν να σκεφτώ και να προβληματιστώ σχετικά με την καριέρα που τελείωσε".

Για το αν θα άλλαζε κάτι στην διαδρομή του ως παίκτης κι αν υπάρχει μια στιγμή που θα ξεχώριζε, εξηγεί: "Τίποτα δεν θα άλλαζα, βίωσα ωραίες καταστάσεις έπαιξα σε ομάδες με όλη την σημασία της λέξης, οι οποίες είχαν ομοιογένεια και πρωταγωνιστούσαν. Ακόμα και στο τέλος, στον Αρη, στα αποδυτήρια ήμασταν καλά, ασχέτως με το ότι υπήρχαν διοικητικά προβλήματα. Κατέκτησα τίτλους, έκανα φιλίες είχα καλούς συμπαίκτες.

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω στιγμές. Τι να σου πω; Οι τίτλοι με τον Παναθηναϊκό ήταν σημαντικοί αλλά και η διαδρομή για την κατάκτηση της 3ης, 4ης θέσης με τον Ηρακλή ήταν συναρπαστική. Εντάξει η Εθνική είναι κάτι άλλο, είναι αγάπη, περηφάνια…. Θα επιστρέψει στις επιτυχίες η Εθνική, να είστε σίγουροι για αυτό".

Δείτε τις φωτογραφίες:

Το "παλατάκι" του Νίκου Χατζηβρέττα

Το "παλατάκι" του Νίκου Χατζηβρέττα

Το "παλατάκι" του Νίκου Χατζηβρέττα

Το "παλατάκι" του Νίκου Χατζηβρέττα

*Το κλειστό γήπεδο χτίστηκε σε εμβαδό οικοπέδου 1279.06 τ.μ.

**Περιλαμβάνει χώρο πάρκινγκ, προπονητήριο , αποδυτήρια, γυμναστήριο, κατασκευή πρόσβασης για ΑΜΕΑ.

***Στον επάνω όροφο βρίσκονται τα γραφεία των προπονητών που έχουν οπτική επαφή με το γήπεδο, καφετέρια, χώρος αναμονής για τους γονείς ενώ λειτουργεί και μπουτίκ με όλα τα είδη της Ακαδημίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ