ΜΠΑΣΚΕΤ

Θλίψη για την απώλεια του Θανάση Χριστόφορου

Θλίψη για την απώλεια του Θανάση Χριστόφορου

Ένας εργάτης του ελληνικού μπάσκετ, ο Θανάσης Χριστόφορου, "έφυγε" από την ζωή στην Βοστώνη. Πρωταθλητής με την ΑΕΚ, έγραψε ιστορία σαν κόουτς και με το Περιστέρι

Ένας από τους εργάτες του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και από τις πιο αγαπητές φιγούρες της καλαθοσφαίρισης στην χώρα μας, ο Θανάσης Χριστόφορου, "έφυγε" από την ζωή. Τους τελευταίους μήνες ζούσε στην Βοστώνη, έχοντας χτυπηθεί από τον καρκίνο.

Στο παρελθόν υπήρξε παίκτης, αλλά και επί σειρά ετών προπονητής. Ένας μπασκετάνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξης, ήρθε από την Αμερική στο τέλος της δεκαετίας του 60 και φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας την σεζόν 1969-70. Αγωνίστηκε 43 φορές με την Εθνική Ομάδα.

'Εχοντας περάσει από Δάφνη, Μαρούσι, Πανελλήνιο, ο εξαιρετικά ευγενής και σπουδαίος δάσκαλος του μπάσκετ, άρχισε να δείχνει το ταλέντο του και σαν προπονητής. Το 1978 οδήγησε το Μαρούσι στην κατάκτηση της 5ης θέσης και ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε στο Περιστέρι, σαν παίκτης-προπονητής! Μόλις η ομάδα ανέβηκε στην Α Εθνική έγινε χεντ κοουτς μέχρι το 1985.

Μαζί με τον αείμνηστο Δημήτρη Παπαχατζή, δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη ομάδα του Περιστερίου (Αραποστάθης, Κουτσουφλάκης, Αγιασωτέλης, Κομματάς, Κότσης) αναδεικνύοντας το ταλέντο του Αργύρη Πεδουλάκη και βάζοντας τις βάσεις για τη δημιουργία μιας σπουδαίας ακαδημίας που έβγαλε παίκτες όπως οι Τσαγκόπουλος, Κασουρίδης, Τζιάλας, Γρυλιωνάκης, Κατής και ο αείμνηστος Νίκος Φάσουρας και φυσικά ο Άγγελος Κορωνιός.

Από το 1972 έως και το 2012, ήταν Επικεφαλής του Αθλητικού Οργανισμού στο Κολλέγιο Deree, όπου άφησε σπουδαίο έργο.

H ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

'Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ εκφράζει την βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Θανάση Χριστοφόρου, παλαίμαχου διεθνούς μπασκετμπολίστα και προπονητή με μεγάλη προσφορά στο ελληνικό μπάσκετ και ξεχωριστό ήθος. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ εκφράζει, επίσης, τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Θανάση Χριστοφόρου πριν από την έναρξη των αναμετρήσεων της προσεχούς (21ης) αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ