ΜΠΑΣΚΕΤ

Τέλος εποχής Σιζέφσκι στις ΗΠΑ

Τέλος εποχής Σιζέφσκι στις ΗΠΑ

Ο Μάικ Σιζέφσκι έβαλε τις ΗΠΑ και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών και ξεκαθάρισε ότι αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Το Sport24.gr θυμίζει την πορεία του και παρουσιάζει τι λένε οι Αμερικανοί για τον διάδοχο του...

Ο Μάικ Σιζέφσκι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των ΗΠΑ στις 26 Οκτωβρίου του 2005, με στόχο να επαναφέρει στις επιτυχίες την κορυφαία μπασκετική δύναμη του πλανήτη.

" Για εμένα είναι η μέγιστη τιμή στην προπονητική", είχε δηλώσει εκείνη την ημέρα και στη συνέχεια έπεσε με τα... μούτρα στη δουλειά.

Μία από τις πρώτες του εμπειρίες δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, καθώς στο Μουντομπάσκετ του 2006, έπεσε στα ημιτελικά επάνω στην Εθνική μας ομάδα, η οποία επικράτησε με 101-95 και προκρίθηκε στον τελικό, αφήνοντας την Αμερική να παίξει για την τρίτη θέση.

Στη συνέχεια, όμως όλα άλλαξαν. Οι Αμερικανοί τον διάλεξαν για το πλάνο που είχε και την φιλοσοφία του. " Δούλεψε σκληρά, συγκεντρώσου, επικοινώνησε, ανταγωνίσου", συνήθιζε να λέει κι όταν όλα αυτά άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από τους κορυφαίους NBAers οι ΗΠΑ επέστρεψαν στις επιτυχίες.

Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του 2008 στο Πεκίνο, πρώτη θέση στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας το 2010 και χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012). Ο κύκλος του στην εθνική ομάδα της χώρας του είχε ολοκληρωθεί, καθώς οι ΗΠΑ και σταθεροποιήθηκαν ξανά στην κορυφή και τη νοοτροπία που πρέπει να αντιμετωπίζουν οι παίκτες την ομάδα, αλλά και τους αντιπάλους άλλαξε.

Τέλος εποχής Σιζέφσκι στις ΗΠΑ

Όλα λειτουργούν πλέον, σωστά στην ομάδα, με τον Σιζέφσκι να παίρνει την απόφαση να διαχωρίσει τον δρόμο του από εκείνη της ομάδας του.

Η επιρροή του στους παίκτες τεράστια... " Είμαι ενθουσιασμός γιατί περίμενα πολύ καιρό αυτή την ευκαιρία. Παίζοντας για εκείνον καταλαβαίνεις γιατί είναι τόσο μεγάλος προπονητής", έλεγε ο Κόμπε Μπράιαντ, ενώ ο Τζέισον Κιντ πρόσθεσε: " Το πρώτο πράγμα είναι η επικοινωνία. Κάνει τα πράγματα πολύ εύκολα, γιατί σου δίνει να καταλάβεις τι είναι αυτό που θέλει στο παρκέ και τον τρόπο που θα το κάνεις".

Ήδη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχουν αρχίσει οι φήμες για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Μάικ Σιζέφσκι στην τεχνική ηγεσία των ΗΠΑ. Πριν από περίπου τρεις μήνες όταν ο Σιζέφσκι είχε ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχίσει οι φήμες περί Γκρεγκ Πόποβιτς οργίαζαν...

Το όνομα του προπονητή των Σαν Αντόνιο Σπερς ακούστηκε και τώρα, όμως σε φιλολογικό επίπεδο. Ο προπονητής των Μπόστον Σέλτικς, Ντοκ Ρίβερς που σχολίασε τη μεγάλη νίκη των Αμερικανών επί της Ισπανίας στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά είναι μέσα στους υποψήφιους για να τον διαδεχτούν στον πάγκο της ομάδας, όπως και ο Νταγκ Κόλινς των Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πηγές από το ΝΒΑ ο Ρικ Πιτίνο φαίνεται να εξέφρασε το ενδιαφέρον του να αναλάβει, όμως είναι ξεκάθαρο πώς θα δοθεί προτεραιότητα σε προπονητή ομάδας ΝΒΑ. Πάντως, αναμένεται τις επόμενες ημέρες η λίστα με τα ονόματα να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Τέλος εποχής Σιζέφσκι στις ΗΠΑ

Σε πρώτη φάση, όλοι στέκονται στα επιτεύγματα του μεγάλου Μάικ Σιζέφσκι, όμως μετά το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν και οι διαδικασίες εξεύρεσης του αντικαταστάτη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ