ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα νέα δεδομένα στο Champions League της FIBA

Τα νέα δεδομένα στο Champions League της FIBA

Η ΑΕΚ, η Παρτίζαν και η Ζιελόνα Γκόρα απέσυραν τη συμμετοχή τους από το Eurocup και θα συνεχίσουν στο νεοσύστατο FIBA Champions League που αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής ώστε να... χωρέσει τις ομάδες που άλλαξαν διοργάνωση.

Η κλήρωση και ο καταρτισμός των ομίλων του νεοσύστατου Basketball Champions League της FIBA πραγματοποιήθηκε στις 21/7 στο Μόναχο ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις υποχρεώνουν την Παγκόσμια Ομοσπονδία να αναπροσαρμόσει τα πλάνα της.

Οι ιταλικές Σάσαρι, Τρέντο, Καντού και Ρέτζιο Εμίλια, η ΑΕΚ, η Παρτίζαν και η Ζιελόνα απέσυραν τη συμμετοχή τους από το Eurocup και θα συνεχίσουν στη διοργάνωση της FIBA που θα κάνει τζάμπολ στις 27 Σεπτεμβρίου 2016, με την προκριματική φάση.

Το αρχικό πλάνο ήταν το εξής: Η κανονική περίοδος θα αρχίσει τον Οκτώβριο του 2016 και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2017. Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε 4 ομίλους των οκτώ. Μετά τους δύο γύρους της κανονικής περιόδου οι 4 καλύτερες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στα playoffs.

Με τα νέα δεδομένα και όπως αναφέρει το Sportando, στη regular season του Champions League θα συμμετάσχουν 40 ομάδες (αντί 32), οι οποίες θα χωριστούν σε 5 ομίλους των οκτώ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η Σάσαρι θα παίξει απευθείας στους ομίλους, αποφεύγοντας τους δυο προκριματικούς γύρους.

Πλέον αναμένεται η επίσημη ενημέρωση της νεοσύστατης διοργάνωσης, σχετικά με τον καταρτισμό των ομίλων και των δυο προκριματικών γύρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ