ΜΠΑΣΚΕΤ

Η συνεργασία FIBA - NBA και το logo της Basket African League

Η συνεργασία FIBA - NBA και το logo της Basket African League

Το βράδυ της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου παρουσιάστηκε στην Kigali Arena το logo της Basket African League. Πέντε χρώματα σε αυτό, κάθε ένα από τα οποία συμβολίζει κάτι.

Στη Ρουάντα παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου το logo της Basket African League, της διοργάνωσης που γίνεται με τη σύμπραξη της FIBA με το ΝΒΑ. Στην Kigali Arena, λίγο πριν από την έναρξη αγώνα της προκριματικής φάσης, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του logo, που απεικονίζει έναν παίκτη να κάνει τζαμπ σουτ και περιλαμβάνει χρώματα όπως το μπλε, το κόκκινο, το κίτρινο, το πράσινο και το άσπρο. Ένα παναφρικανικό αποτύπωμα σε μία ήπειρο που έχει πλούσια μπασκετική παράδοση.

Όλα τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν έχουν τη δική τους ερμηνεία: Το κόκκινο και το μπλε αφορούν τον συσχετισμό με το ΝΒΑ, ενώ ταυτόχρονα τα δύο χρώματα συμβολίζουν την αγάπη, την ενέργεια, την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη. Το πράσινο και το κίτρινο μιλούν στην αφρικάνικη αισιοδοξία, τη χαρά και την σοφία, ενώ είναι τα χρώματα που αποθεώνουν την υγεία, την αρμονία και το περιβάλλον.

Όσο για τη σιλουέτα που χρησιμοποιήθηκε; Ενώνει τη BAL με την οικογένεια των Logos toy NBA, που περιλαμβάνει το ΝΒΑ, το WNBA, την G League, και το ΝΒΑ2Κ. Η επιλογή του παίκτη που κάνει τζαμπ σουτ αναφέρεται σε ένα από τα πιο βασικά στοιχεία που αφορούν στο παιχνίδι του μπάσκετ. Είναι η αναφορά στο ταλέντο και την ικανότητα που θα παρελάσουν έτσι κι αλλιώς όταν η παρθενική σεζόν της BAL ξεκινήσει επίσημα τον Μάρτιο.

Η πρώτη σεζόν της BAL θα διεξαχθεί στο Κάιρο (Αίγυπτος), το Ντακάρ (Σενεγάλη), το Λάγος (Νιγηρία), τη Λουάντα (Ανγκόλα), το Ραμπάτ (Μαρόκο), και το Μοναστίρ (Τυνησία). Το Κιγκάλι (Ρουάντα) θα φιλοξενήσει τους πρώτους στην ιστορία τελικούς της BAL.

Η FIBA και το ΝΒΑ σχεδιάζουν να αφιερώσουν οικονομική βοήθεια και εξοπλισμό προκειμένου να ενισχύσουν τη συνεχιζόμενη αναπτυξιακή πορεία του αφρικανικού μπασκετικού οικοσυστήματος.

Παρόντες στην εκδήλωση για να τιμήσουν την τελετή ήταν ο πρώην σταρ του ΝΒΑ, Λουόλ Ντενγκ και ο Ολουμίντε Ογεντέζι.

Η συνεργασία FIBA - NBA και το logo της Basket African League
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ