ΜΠΑΣΚΕΤ

Συμπαίκτες και αντίπαλοι είπαν "αντίο" στον Πένι με "χάκα"

Συμπαίκτες και αντίπαλοι είπαν "αντίο" στον Πένι με "χάκα"

Η καριέρα του Κερκ Πένι ολοκληρώθηκε άδοξα μετά το buzzer beater του Τζος Μπουν, με το "αντίο" στον 37χρονο γκαρντ από συμπαίκτες και αντιπάλους να είναι κάτι μοναδικό (VIDEOS).

Το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του Κερκ Πένι δεν ήταν αυτό που θα ήθελε ο ίδιος. Οι New Zealand Breakers ηττήθηκαν εντός έδρας από τη Melbourne United (88-86) μετά το buzzer beater του Τζος Μπουν (πρώην παίκτης της Χίμκι), για να ολοκληρώσουν τη φετινή πορεία τους στα playoffs της NBL πρόωρα, στην ημιτελική φάση.

Παρά την "σκούπα" και τον αποκλεισμό από τους τελικούς του πρωταθλήματος, ουδείς πάντως ασχολήθηκε με το αποτέλεσμα. Στο μυαλό όλων βρισκόταν πως δεν θα ξαναδούν εν δράσει τον Κερκ Πένι, έναν παίκτη - θρύλο στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα τις τελευταίες δύο δεκαετίες σε ΝΒΑ, Ευρώπη και Αυστραλία. Ένας από τους κορυφαίους σουτέρ στην ιστορία της χώρας, ένας παίκτης που δοκιμάστηκε, αλλά... απορρίφθηκε από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Ο 37χρονος γκαρντ είχε ανακοινώσει πριν από μερικές ημέρες πως αυτές οι μέρες θα ήταν οι τελευταίες του στα παρκέ, με το "αντίο" των συμπαικτών και των αντιπάλων του να είναι κάτι μοναδικό. Τον αποχαιρέτησαν με "χάκα", τον παραδοσιακό χορό της Νέας Ζηλανδίας, σε μια κίνηση τιμής για έναν εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία της χώρας.

Στη διάρκεια της καριέρας του στην NBL, ο Κερκ Πένι έπαιξε σε 187 αγώνες με 3.376 πόντους, ήτοι είχε 18.1 πόντους κατά μέσο όρο.

Photo Credits: NBL / Twitter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ