ΜΠΑΣΚΕΤ

Σταυρίδου: "Έχουμε αγαπήσει την Εθνική Ομάδα"

Σταυρίδου: "Έχουμε αγαπήσει την Εθνική Ομάδα"

Η Ναυσικά Σταυρίδου επιστρέφει στην Εθνική Γυναικών και γι’ αυτήν είναι κάτι ξεχωριστό και το δηλώνει χωρίς να χρειαστεί να το σκεφτεί δεύτερη φορά. Πρώτο ματς το Σάββατο (21/11) απέναντι στην Ελβετία.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Γυναικών στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προετοιμάζεται για τους δύο πρώτους αγώνες που θα δώσει στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2017. Το πρώτο βήμα θα γίνει στη Χαλκίδα, όπου το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, στις 17.00 (ΕΡΤ2) θα αντιμετωπίσει την Ελβετία, υπό τις εντολές του Κώστα Κεραμιδά, έχοντας δίπλα του στον πάγκο την Ελένη Καφαντάρη.

Η Ναυσικά Σταυρίδου επιστρέφει στην Εθνική Γυναικών και γι’ αυτήν είναι κάτι ξεχωριστό και το δηλώνει χωρίς να χρειαστεί να το σκεφτεί δεύτερη φορά...

«Θα γίνω γραφική αν πω ότι λένε και λέμε όλες, αλλά είναι κάτι που ισχύει. Όλες έχουμε περάσει από τις μικρές Εθνικές, έχουμε αγαπήσει την Εθνική Ομάδα, είναι μεγάλη τιμή για όλες μας να φοράμε το εθνόσημο και να εκπροσωπούμε τη χώρα μας. Ταυτόχρονα, θα προσπαθήσουμε και να το ευχαριστηθούμε και να πάμε καλά στους αγώνες να νικήσουμε και σε αυτά τα δύο παιχνίδια και να έχουμε μια καλή συνέχεια».

-Να πούμε πάντως πως το εθνόσημο το φόρεσες και το τίμησε και πέρυσι το καλοκαίρι μέσω της Εθνικής 3Χ3 στο Μπακού.

«Είναι πολυ διαφορετικό. Μπάσκετ το ένα, μπάσκετ και το άλλο, αλλά είναι σαν να μιλάμε για άλλο άθλημα. Είναι διαφορετικό. Η Εθνική Ομάδα, αυτή στην οποία βρισκόμαστε τώρα, είναι στόχος όλων των παικτριών και διακαής πόθος και δικός μου! Μακάρι να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα και να έχουμε μια καλή πορεία και καλή ομάδα».

-Αγωνιστικά αναζητούμε τη νίκη... Από τη Χαλκίδα τι είναι αυτό που ζητάμε;

«Θέλουμε να έρθει ο κόσμος. Η Εθνική Ομάδα θέλει τη στήριξη του κόσμου και την αγάπη του για να νικήσουμε την Ελβετία πρώτα και να πάμε με καλή ψυχολογία και στη Βουλγαρία, για να διεκδικήσουμε μια δεύτερη νίκη εκεί. Σίγουρα είναι μικρό το διάστημα που έχουμε στη διάθεσή μας να προσαρμοστούμε και στο καινούριο προπονητή, αλλά και προερχόμενες όλες από διαφορετικές ομάδες και χώρες. Έχουμε 5-6 μέρες να προετοιμστούμε για να φανούμε έτοιμες. Είναι στα συν ότι παίζουμε εντός έδρας, αναζητώντας αυτό το πρώτο θετικό αποτέλεσμα»

-Θα τα καταφέρουμε;

«Θέλω να πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Βέβαια τα λόγια είναι καλό να μην τα λέμε έξω από το γήπεδο, αλλά μέσα στις γραμμές. Οπότε ας έρθει ο κόσμος να μας δει, να μας στηρίξει στη Χαλκίδα και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ